- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Sidorovich #34947 üzenetére
Volt itt valami fejlemeny? Mert en most beraktam a 970 EVO 1TB-t az alaplapba es ez van:
Az alaplap egy Asrock Z170m Extreme4 es meg az eredeti 1.10-es BIOS van rajta 2015 vegerol.
Ne zavarjon az a 98% es kevesebb GB, ez az elso boot klonozas utan, meg nem mereteztem at a particiot.
-
válasz
Sidorovich #34947 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy MOST csináld meg azt. amit írtam (tehát nem telepítés előtt), ill. mérj egy másik progival is.
Ezen felül rkad visza a W10 alap natív NVME driver-ét és újra próba (eszközkezelőben kivitelezhető, hogy a Samu driver-t lecseréld)Frawly
Ez gyártó- és modell-függő. Az NVME szabvány (mondjuk, annyira szabvány, mint a k.......... semmi....).
A 2. layer-en (rétegen) helyezkedik el az ún. bootcode. Ez határozza meg, hogy egy NVME meghajtó egyáltalán boot-os avagy sem, vagy ha igen, akkor legacy és/vagy uefi-ben (is) indulhat.Pont ez okozza azt, hogy alaplapok, amik, hivatalosan NVME támogatottak, aztán mégsem használható bennük bizonyos meghajtók (vagy csak adattárólásra)
-
Doky586
félisten
válasz
Sidorovich #34944 üzenetére
Kontakthiba..? (kihúz bedug párszor, törölget)
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Sidorovich #34944 üzenetére
Ha megnézitek a Z170-es platform diagramját, azon is az látszik, hogy CPU közvetlenül 16 sávot tud, de a PCH-n keresztül elvileg még további sávokat támogat:
-
válasz
Sidorovich #34938 üzenetére
Hali!
Elsőre egy egyszerű dolgot mondanék, azaz bemész a BIOS-ba, aztán az EXIT (vagy hasonló) menüben a Load Defaults (vagy hasonló opciót) használod és SAVE.
Semmit nem állítgatsz (persze az üzemmódot igen, azaz ha Legacy volt telepítéskor, akkor, arra, ha meg UEFI volt, akkor meg arra. (Különben el sem fog indulni a Windows...)
(súlyos tévedés, amikor azt olvasom számos fórumon, hogy ha NVME, akkor csak- és kizárólag UEFI lehet... Ez rész-igazság, ez attól függ, hogy milyen meghajtód van ill. régebben még attól is, hogy milyen deszkád van/volt) -
Doky586
félisten
válasz
Akkor egyértelmű a hiba: 3.0 sávból csak 16 db van. Ha mind a VGA-nak jutott akkor az SSD csak 1.1-et kaphatott ami sávonként 500MB/s és max 4db...
-
Frawly
veterán
válasz
Én azért bevernék az alaplapi BIOS-ban egy Load Defaults beállítást, hátha megjavul.
-
envagyok
veterán
válasz
Sidorovich #34934 üzenetére
3d-t indítva felugrik az 3.0-ra.
Menj rá mellette a kérdőjelre -
Raymond
titán
válasz
Sidorovich #34925 üzenetére
Akkor passz, lehet az Asus-nal kerdezz ra mi lehet a gond.
-
Doky586
félisten
válasz
Sidorovich #34920 üzenetére
Majd nézz rá ezzel is hogy mennyit von le az nvme a VGA sebességből.. [kép]
-
chros
őstag
válasz
Sidorovich #34910 üzenetére
Csak 1 m.2 slot van az alaplapon vagy van meg 1? Ha van 2, dugd at a masikba, hatha.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Sidorovich #34923 üzenetére
Ne legyen kikapcsolva(resetelve) annyi a lényeg...
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Nemcsak neked!Tegnap este nekem sem ment meg ma reggel is szarakodott!
-
Raymond
titán
válasz
Akkor BIOS update, mast mar nemigen lehet allitgatni.
-
Raymond
titán
válasz
Sidorovich #34918 üzenetére
CrystalDiskMark, de eloszor a #34917-ban irtat allitsd at. Aztan ha semmi akkor lehet BIOS-t frissiteni.
-
Raymond
titán
válasz
Sidorovich #34915 üzenetére
Meg egy beallitas van amit megnezhetsz:
Advanced -> PCH Configuration -> PCI Express Configuration -> PCI Express Speed
Itt Auto-rol allitsd at Gen3-ra.
-
Raymond
titán
válasz
Sidorovich #34915 üzenetére
"Megtévesztő az elnevezés"
Nem az, a cime pontosan azt irja amit csinal - a SATA mod kivalasztasa/beallitasa az M.2 es a SATA6G_1 porr-oknal. Mivel ezek osztoznak egy SATA savon. Ha M.2-t allitasz be akkor az M.2 slot SATA modban megy es az 1-es SATA csati nem hasznalhato. Ha SATA6G_1-et allitasz be akkor az M.2 NVMe modban megy es az 1-es SATA csati hasznalhato.
Erdekessegkepp dobhatnal egy CDM eredmenyt is (0Fill).
-
Sidorovich
senior tag
válasz
Sidorovich #34914 üzenetére
Közben megtaláltam azt a beállítást is amit említettél.
Az alaplapom leírásában:
Ha M.2-re állítottam, akkor nem látta a BIOS az SSD-t. Ha SATA6G_1-re, akkor igen. Megtévesztő az elnevezés, mert a leírás szerint ez utóbbi az a mód, amiben az M.2 csak PCIE eszközöket támogat. Ha erre állítottam, felismerte a háttértárat és elindult a Windows, de ugyanúgy X1 módot ír a Samsung Magician és a benchmark is kb. 8-900 MB/s sávszélességet mér továbbra is.
-
válasz
Sidorovich #34910 üzenetére
Ööö, hát így elsőre
1. a SATA6G_1 porton ne legyen semmi eszköz
2. BIOS-ban a "M.2 and SATA6G_1" (vagy hasonló opció M.2-re legyen állítva (Ilyenkor a fennemlített porton nem lehet semmi, amit az 1. pontban írtam))Próba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Ilyen lesz az anime stílusú Neverness to Everness (NTE)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRESZ kérdések és válaszok
- Gumi és felni topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 980pro 1TB PCIe 4.0 NVMe
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest