- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
hajraolaj1 #37220 üzenetére
A hibernációs fájlt hiába törlöd, újra létre fogja hozni. Magát a hibernálást kéne letiltani. Aztán a régi update-ek és azok backupjainak a mappáját üríteni, azt sem kézzel, hanem Lemezkarbantartóval vagy valami hasonló célszoftverrel, Cleaner-típusú progival.
De még így sem fog kijönni az összes szabad hely. Az apró fájlok, mappák min. elfoglalnak 4 KB-ot, akkor is, h a 1 bájtosak csak, a sok kicsi sokra megy. Tehát olyan nem lesz, hogy a 120 gigás SSD-nek mind a 120 gigáján hasznos adat lesz. A 120 GB eleve csak 111,7 GiB, ebből még lejön a fájlfoglalási veszteség, a fájlrendszer fájltárolási tábláinak overheadje, Windows, frissítései. Pl. hiába is ürül a frissítések mappa, a nagy Win10 update-ek úgy kezdik, hogy backupot csinálnak a rendszerről, ami eleve sok giga, majd kibontják magukat, és települnek, ezért jó sok hely kell nekik, a 10% szabad hely necces lehet.
-
gya/352
tag
válasz
Ha ennyire pengeélen táncolsz a tárhellyel, akkor érdemes lenne elgondolkodni nagyobb SSD beszerzésén, mert az SSD megfelelő működése érdekében illik hagyni legalább 20 %-tárhelyet, de ugye minél több annál jobb. Amúgy meg jön a win10 következő, a tavaszi frissítése ami már nagyobb szabad tárterületet fog igényelni, emiatt te majd gondban lehetsz.
-
Breaker
tag
válasz
OFF de,
Ezzel a progival fel tudod terkepezni hogy pontosan mi foglal mennyi helyet a meghajtón, fancy grafikonokkal.
https://windirstat.net/
ON
-
gya/352
tag
válasz
hajraolaj1 #37215 üzenetére
Nekem pont az a tapasztalatom a win10-zel, hogy egész jó hatékonysággal rendet rak maga után, bizonyos időnként. Pl. a .old mappákat ha jól tudom a frissítés után 10 vagy 20 nappal kitörli automatikusan. A temp mappában persze szokott sok lomot hagyni, azt érdemes lehet időnként kézzel vagy inkább valami segédprogrammal törölni. Pl. ccleaner elég jól csinálja ezt, és nem nyúl olyanhoz amihez nem kellene.
Egy kérdés: jogtiszta ez a windows?
-
hegegabi80
addikt
válasz
Én nekem úgy rémlik, hogy a win elég sok szemetet hagy minden egyes frissítés után, azok nyugodtan törölhetők. Neten vannak is leírások mit hogyan.
De megnézheted pl. a windows/temp mappát is, ez teljesen kiüríthető. Valamint a program data könyvtárban is elég sok szemét össze tud gyűlni, abból is lehet törölgetni. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
De szerintem még itt a window 10 fórumba is kérdezz rá.Sőt még a hibernálás is foglal helyet, ha nem használod ki lehet kapcsolni.
-
hajraolaj1
tag
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest