- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Doky586
félisten
"nem UEFI"
Felejtsük már el végre a 2013 után gyártott gépeken a Legacy módot..!!!
Kapcsoljátok ki a CSM-et és kapcsoljátok be a Secure boot-ot. Mind windows mind linux telepítése jó így.
Ventoy esetén tessék importálni a kulcsot biosba amit felkínál. Total Commanderrel készített telepítő esetén még ez sem kell. -
King Unique
titán
"vagy a Mint 21, vagy a Ventoy/Linux problémája lesz, nem az SSD-é."
"a Windows 10 (MBR és nem UEFI) csont nélkül hajlandó felmenni és beboot-olni."Na, akkor értelemszerűen az adott Linux, vagy a laptop topikjában kellene tovább fejtegetni a témát, mert ilyen formában ez sem SSD specifikus.
• A Ventoy akkor lenne hibaforrás, ha be sem bootolna az azzal készített telepítési adathordozó, vagy elakadna a telepítés, ellenben ha sikeresen megtörtént és utána nem található boot eszköz hibaüzenet van, akkor ott más lesz a gond.
• Ha az SSD-t nem kezelné rendesen a laptop illetve annál a BIOS, akkor a Windows 10 telepítése és utána annak bootolása is problémába ütközne.
• A BIOS frissítését érdemes lehet megpróbálni ha van újabb verzió, az is megoldhat rejtélyes anomáliákat.
-
Igen, olvastam, hogy telepítettél már a pendrive-val, de szerintem ez a fájl minden telepítéskor felülíródik, bár nem tudom ugyanez működik-e egyáltalán Ventoy-jal kiírt médián, én dd frontend-del írom ki az iso-kat, MintStick pontosabban...
A BIOS-ban a "Notebook HDD" az alapértelmezett, elsődleges boot eszköz.
Ez mondjuk így OK, de anno Elitebook-nál állítgattam BIOS-ban valamit és kb egy órán keresztül semmi nem bootolt a gépről, sajna nem emlékszem már mi volt, de a hibrid EFI és tsa beállítások körül volt, az tuti....
Ami viszont aggasztó, hogy van egy analóg eset éppen most a Kezdő topikban. [link]
-
Megnézhetnéd a telepítő médián a
/media/user/Linux Mint 21 XFCE 64-bit/casper/filesystem.manifest-remove
fájlt, hogy létrehozta-e a telepítő és benne vannak-e az eltávolított fájlok:
boot-repair
boot-sav
boot-sav-extra
glade2script
glade2script-python3
gparted
gparted-common
grub-efi-amd64-bin
grub-efi-amd64-signed
language-selector-common
libdebian-installer4:amd64
mint-live-session
pastebinit
python3-debconf
shim-signed
ubiquity
ubiquity-casper
ubiquity-frontend-gtk
ubiquity-slideshow-mint
ubiquity-ubuntu-artworkIlletve a live-val is bootolhatsz és megnézheted a telepített rendszert, ha nem a megszokott képet mutatják a mappák, etc..., akkor nem települt megfelelően. Gondolom a BIOS-ban nem kellett booteszközt átállítani és azt nem felejtetted úgy.... Egyébként a BIOS-ban lehet valami talán, mert különben elég X akta a jelenség.
-
-
-
-
-
-
*Ropi*
félisten
"Flex Capacity": a Micron trükkje, hogy tárterületért cserébe IOPS-t (sebességet) kapsz, ez szabályozható az 5100-asokon.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Kingston NV1 500GB M.2 2280 NVMe SSD
- SKhynix PC811 2TB NVMe SSD! 7000-6500MB/s
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest