- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
Martel #44407 üzenetére
Nem kel külön particionálnod, ( XP-vel főleg nem), a WIN 7 telepítő majd megcsinálja helyesen. Annyi a teendő, hogy a telepítésnél a lemez formázásánál 30 GB -ot adsz meg neki. Ha felment a WIN utána a megmaradt részt lemezkezelővel formázod, és így meglesz a két partíciód. Egyébként miért kell 2 külön particionálni az SSD-t ?
Amennyiben nagyon zavar a 100MB-os rejtett partíció megléte ( miért is? ) , akkor a cikkben részletesen le van írva, hogy kerülheted el.
(#44417) DeFranco :
Na az a cikk is nagyon időszerű lesz már,örülök, ha megírod, csak ne legyen benne eldöntendő dolog, mert akkor megint jönnek a kérdések.
( egyébént én így szoktam optimalizálni, nálam bevált)
Egyébként a TEMP kérdéshez hozzászólva, én sem SSD-re, sem HDD-re nem javaslom tenni, hanem Ramdisk-re. Szerintem evvel a harmadik megoldással két legyet lehet ütni egyszerre. Megvan a gyorsaság is, és ha néha törlöd a tartalmát ( Cleaner, vagy manuálisan) akkor az SSD-re sem ír annyit. Értelmesebb program telepítők egyébként is törlik a munkájuk után a tempből a szemetüket.
(#44420) PAtr0n: Hát azért ez egy kicsit túlzás. Nem azért vesz az ember drágán SSD-t, hogy aztán csak a felét használja... Elég 5-10 % szabad hely, hidd el.
-
Bodor
veterán
válasz
Martel #44264 üzenetére
Alaplapod használati utasításának 32. oldalán megtalálod, hogy az indítás folyamán hol, és mikor mutatja a bios verzióját, de pl AIDA64 program is kiolvassa.
A lapod Intel® ICH7 chipset-e még nem támogatja az AHCI-t, de ez nem baj, mert IDE módban is van TRIM, ha ez alapján telepítesz, és nem teszel fel felesleges drivereket, de ehhez mindenképpen át kell térned az XP-ről, és friss WIN7-et telepíteni. SATA2-vel is uolyan gyors lesz a rendszered. SSD vásárláshoz van Milyen SSD-t vegyek? topik, és cikk.Üdv
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged