- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
válasz
Mister_X #45590 üzenetére
Nekem kettő is van. Az SSD Now V+ 100 másfél éves és 323 nap tiszta működési idővel rendelkezik és a kondició még mindig 100 százalék. Azt nem tudom, hogy mennyi írás történt rajta. Másfél év után ma lemértem megint a sebességeket és nem csökkent a régi méréshez képest semmit sem. Azt el kell még mondanom, hogy a page file és a temp mappa is az SSD-n maradt. Tehát eddig megvagyok elégedve vele.
A másik pedig egy SSD NOW V+ 200-as. Ezt kb. másfél hónapja használom (csak játékokra). Az írás csak 158 GB, hibátlanul működik (100 százalék kondíció). Remélem ez így is marad.
Szerintem a V+ sorozat rendelkezik az egyik legjobb ár/érték aránnyal (ha nem a legjobbal). Igaz hogy teljesítményben valamivel elmarad a legerősebbektől, de ezt szerintem úgysem lehet észrevenni. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Mister_X #45529 üzenetére
Szerintem ne szórakozz ezzel, nem éri meg. Én vagy várnék vagy kölcsönkérnék erre a kb. másfél hónapra. 7-8k-ról lenne szó, ami kellene pluszban, az nem olyan sok.
Gondolom használtan vennéd a 32-es SSD-t, az is kockázat, újratelepítés, etyepetye, nem éri meg. Valid a koncepciód, meg lehet csinálni, de szerintem felesleges. Vegyél inkább egy 64-es 830-ast ha már...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mister_X #45517 üzenetére
Egy átlagos HDD tud maximum százegynéhány megát írni olvasni, de ezt is csak az üres lemezen, a széléről. Ha tele a lemez, akkor már csak 60 körül megy neki.
Az SSD azonban mindíg ennek a többszörösét hozza. Az én 128-as Samu 830-asomnak pl. a Sata2 szab határt, mert megvan írás, olvasás közben is a 250mega környéke. De pl. a 64Gigás SSD írás oldalon lassabb. Érdemesebb 128-ast venni
Ha Sata3 lenne a gépemben, akkor az olvasás állítólag 500 körül lenne.De nem is a szekvenciális elérés sebessége a fontos. Az is, de az "csak" 3-4x különbség. A nagy eltérés abban áll, hogy az SSD ezt a többszáz megabájtos átviteli sebességet apró fileok beolvasása közben is tudja, mint pl. bootolás, programok töltése, amikor százával van szükség néhány kb-os fileokra.
A HDD ezen a téren még lassab, mert az állandó seekelés miatt az átlagos olvasási tempó az leesik pár megabájtra. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Mister_X #45517 üzenetére
A 32 GB-ossal ne is próbálkozz, lassú, elavult technológia: kár egy fillért is beleölni, annyival később lesz meg a nagyobb. Jelenleg talán a legmegbízhatóbbak a Samsung 830-as típusok, ha nem túl sok játékot teszel fel egyszerre, akkor a 64GB-os is elegendő: azt meg most piszok jó áron mérik szinte mindenütt (14.900,- Ft)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Mister_X #45515 üzenetére
a szekvenciális írási/olvasási sebességek összehasonlítása nem ad reális képet arról, hogy mennyive gyorsabb is tud lenni egy SSD.
de hogy válaszoljak is a kérdésre: egy nagyobb méretű modern SSD akár 3-400+ MB/s-ra is képes, de amiben igazán jók, a merevlemezhez képest, az a kis fájlokkal való műveletek sebessége.
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest