Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• fagy53

nagyúr

válasz Gerisz #9880 üzenetére

Nem a gyorsítás miatt van az SSD, elsősorban a mechanika kiszorítása volt a cél, járulékos előny, hogy a teljesen elektronikus egység gyorsabb, kevesebbet fogyaszt és csendesebb, mint a HDD.
    Bármilyen alkalmazás betöltése gyorsabb, mint a HDD, de különböző mértékben és sokszor ez észrevehetetlen, mert nemcsak a proci, vagy a tároló gyorsaságától függ, hanem a szervezéstől. Ennélfogva szinte biztos, hogy két, a tesztekben jelentős különbséget mutató SSD között a gyakorlatban jóval kisebb eltérést tapasztalunk a betöltési időkben. Ezt a #9857-ben linkelt bench elég jól szemlélteti.

• Gorneck

legenda

válasz Gerisz #9880 üzenetére

Ha ezek a programok intenzív HDD használattal járnak (olvasás írás több megás file), akkor megéri SSD-t venni alájuk, de ha nem, akkor mitől gyorsulna? Az indulása gyorsabb lesz, de ha proci és ram amire szüksége van a proginak, akkor egy SSDtől nem fog gyorsulni munka közben...
    De ezt miért nem tesód ügyezi? Hisz ő használja a progikat és ő tudja mire van szüksége, hogy gyorsabban tudjon ezekkel dolgozni...
    AutoCadeztem én is...nem emléxem, hogy szűk keresztmetszet lett volna a hdd...

Én azé vettem 1,5 éve mert 25ért megkaptam egy SLCs Samu-t... :D Mondjuk azóta nem nagyon szeretek HDDs gép előtt ülni... :D

Aktív témák