Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
Látszik nincs projektorod, ha lenne ilyet nem írnál. Egy átlagos filmen(nem csilli-villi cgi effekt az egész) is krva nagyot dob ha pl. 55-65" helyett 110-120-150"-on nézed, az sem szerencsés ha 1,2-1,5m-re ülsz a hangfalaktól. Ilyenkor szinte a képedbe virít a tévé + a hangfalak is szinte a füledbe üvöltenek.
Projektornak visszavert fénye van, míg a tévének közvetlen => jobban fárasztja a szemet sötétben.
Szóval otthonra egy 77" oled árából baromi jó mozit dobhatsz össze, persze használtan, ami nem azt jelenti, hogy ócska, mert 1-2-3éves felsőbb kat. gépeket is ki lehet fogni elég jó áron.
Nálam egy bő 10éves felső kat. Sim2 dlp vetít és ez is megeszi az itthoni mozik képét.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
üzenetére
Mert mondjuk a 9 éves plazmám képe reggelire eszi meg a moziknak a homályos szar képét, pölö.
Egyébként meg a nagy képnek kb semmi értelme, mert az számít, hogy a látómeződ mennyi százalékát tölti ki a kép.
Én szeretek moziba játni, sok filmet ott nézek meg, de ami nem ótvar szar, azt otthon is mindig megnézem.
A nagy hang az tényleg jó, már ha jó minőség, meg az IMAX is ok, de egy átlagos magyar mozi minősége az általában simán csak szar.
-
törölt tag
Zalaba Ferenc Twitteren: "Az Utolsó éjszaka a Sohóban szinkronizáltan és feliratos változatban is be lesz mutatva itthon."
-
eeXaa
addikt
válasz
gboszi
üzenetére
Ennyi sületlenséget ritkán hallok egyben...
A filmkészítõk végig monitor vagy annál is kissebb képernyõn veszik fel ill elenörzik, vágják a jeleneteket....fogalmuk sincs hogy fog kinézni nagyban az elsõ teszt screenengs-ekig.
Persze hogy a moziba álmodták meg a filmet, hiszen ott tudják a leghatékonyabban anyagilag értékesíteni.
A mozi egyetlen célja amikor létrehozták az volt, hogyan lehet minél több embernek minél kevesebb idõ alatt eladni a legnagyobb haszonnal terméket, és ez a cél ma is pontosan ugyanaz... -
bagyulajuve
addikt
válasz
eeXaa
üzenetére
gondolom otthon nem 144 pixelben nézed a filmeket?
ja, meg akkor végül is minek csinálnak filmeket, el is lehet mondani egy hangoskönyv formájában, vagy rádiójáték is elég
közben, látom ,hogy nem erre gondoltál, mindegy már itt hagyom
és akinek nincs otthon megfelelő felszerelése?
amúgy egy igenis hozzátesz a filmhez, akár bizonyos részletek is jobban előjönnek, pl arcjátékok, gesztikulálások, amik így hirtelen eszembe jutnak
én amúgy csak ritkán járok moziba, mivel sok suttyó van, akik a lehető leghangosabban zabálnak és pofáznak + még a hang torzít sokszor
-
gboszi
senior tag
Tudom hogy mr ..., csak trollkodás, és persze vicces is lehet egy másik univerzumban, bár szerintem ez már
bunkóság, gonoszság. Én ugyan átugrom automatikusan, de nem akarom, hogy ha egy új filmkedvelő jön a fórumra olyan lásson, hogy a mozi nem különb.
A filmkészítők a moziba álmodták meg és készítették el a filmet. Kész. (az más kérdés, hogy nem mindenhol olyanok a technikai feltételek) Bárhol máshol nézed nem azt kapod, amit akartak adni neked. Nem hogy nem ad hozzá, mert "zavar", hanem annak hiánya ad hamis képet. Kell a kép, a hang (eredeti) stb. Ez lehet akár festmény, vagy valami kaja is.Tudom ne etessem a trollt
-
PuMbA
titán
válasz
üzenetére
Mozi nekem azért más élmény, mert:
1. Nem hallom az utcai eseményeket - például ha épp szirénáznak vagy valaki bőgeti a motort
2. Biztosan nem zavarnak, hiszen a moziban nem talál meg senki - például becsöngetnek a lakásba
3. Nem tudom a filmet leállítaniMoziban tuti, hogy a filmre figyelek 100%-ban, otthon ez maximum csak 95% nálam. Így egyértelmű, hogy a mozi győz a kevesebb külső inger miatt.
-
törölt tag
válasz
paatrick
üzenetére
Itt is túl van tolva a basszus, nyugi. De engem nem igazán zavar. A Dolby Atmos vetítések viszont szerintem eléggé rendben vannak hangban, kár, hogy a Dűnéből egyelőre nem láttam ilyet. A Last Duelen hittem mindig azt, hogy a közönségből nevetgélnek meg beszélgetnek, de rájöttem, hogy a filmben van, csak ilyen komoly az Atmos térhangzása

-
paatrick
őstag
-
törölt tag
válasz
paatrick
üzenetére
Engem nem zavarnak az emberek ha nem telefonoznak végig meg hangosak. Kóla meg popcorn elfér.
Úgy látszik amúgy, hogy a Dűnével debütálnak a Cinext nagy termei! Viszont csak szinkronnal vetítik... Nem lesz kedvencem így ez a mozi... Gondolom nem örültek hogy alig mentek feliratos Bondra az emberek. Talán hirdetni kellett volna a mozit és mentek volna! Kretének. 0 marketinggel pontosan úgy fognak járni mint a Pink. De ha nem lesznek feliratos filmek, felőlem felgyújthatják az egész plázát a beszélő robottal együtt.
-
Dorian
félisten
-
paatrick
őstag
válasz
üzenetére
Nézném én vásznon szívesen, ha egyedül lennék a teremben.
Ez pont az a film amit nem emberekkel kell nézni hanem egyedül, úgy tudsz igazán belemélyedni az élménybe ha közben nem rágcsálják a popcorn-t, szisszentik a kólát, szürcsölnek, vagy kimennek pisilni előtted.Utoljára a Bosszúállók: Végjátékot láttam moziban, direkt angolra mentem felirattal, hogy elkerüljem a sok kisgyerekes vinnyogást, erre a külföldiek meg elkezdtek tapsikolni mikor a végén megfogta valaki a kalapácsot. Szerinted?
-
eeXaa
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
..az alap élmény ugyanaz, az meg semmit sem javít rajta, hogy 20 méteres vásznon nézed, bömbölő hangerővel... inkább eltereli a figyelmed arról hogy a film valóban jó e.
belinho: "Én szinte mindent látok moziban, ami jó volt, azt otthonra is megveszem, de otthon mégsem olyan."
...nem mert, sztem jobb, otthon zavartalanul élvezni a filmet. Én anyit jártam annó moziba hogy "mérgezést" kaptam. több évig volt unlimited pass-om Cineworld-be Imax be... Idővel rájöttem egy előnye csak a moziknak, az hogy ott látod a filmet a leghamarabb... dehát ez ugye ugrott.... ugrik lassan, hála az égnek... -
belinho
senior tag
válasz
eeXaa
üzenetére
Vannak filmek, amik akár tv-ben nézve is nézhetők, vagy otthon Blu-ray-DVD-ről projektorról.
Vígjátékok, art filmek stb esetében inkább a hangulat, kikapcsolódás, élményhez tesz hozzá, ha moziban nézed-nézitek, a film nem lesz jobb, mintha csak otthon néznéd.
Viszont egy látványfilmet 3D-ben, jó nagy vászon, jó nagy terem, nagy térhang mellett nagyon sokat hozzátesz a filmélményhez, mikor úgy jössz ki a moziból, hogy hű b+....
Én szinte mindent látok moziban, ami jó volt, azt otthonra is megveszem, de otthon mégsem olyan.
-
paatrick
őstag
válasz
KISDUCK
üzenetére
Kb ilyen felvezető filmnek tudnám mondani. Van itt is történés de ha szépen ki akarják bontani akkor 3 rész mint a gyűrűk ura.
Hangulatban kb ugyanaz mint a Szárnyas fejvadász 2049, ha az tetszett ez is fog, sok jelenet akár onnan ide vagy innen oda is beférne a két film között. -
eeXaa
addikt
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Egy film nem szabadna hogy jobb legyen pusztán azért mert moziban nézed nagy vásznon... elég gáz ha ez tesz jobbá egy filmet.....
Scorsese gondolata ide is vág sztem... Ezek szerint a Dűne is egy vidámpark mozi. -
-
paatrick
őstag
Dűne (2021)
Ki van írva az elején hogy "Part 1", hát igen, ez egy fél film, vagy lehet hogy csak egy harmad. A hangulat meg a látvány jó, bár a rendező garancia volt rá.
-
oriic
HÁZIGAZDA
'Indiana Jones 5' has been delayed to June 30, 2023"
-
törölt tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ú emlékszem, mi is mindig hátul középre akartunk ülni. De már nem emlékszem miért volt ez az őrület.
Most már a Cinema City is úgy játszik hogy középre ülj, eléggé lent van a vászon, sokszor még a 8. sorból is furán lefele kell nézni hozzá.
5-6-7. sorok működnek nálam általában, ezeket keresem ahol lehet.
-
Miklós315
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
De ma már nagyobbak a termek (több sorral, nagyobb meredekséggel)
Az art mozik régi, kis termeinél még mindig játszik a "hátul jobb". -
PuMbA
titán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Leghátul középről én is már egy ideje letettem. A látótér szélén belelátszik a terem, illetve több emberfejet is látok. Közép tájt sokkal immerzívebb nekem, mert az egész látóteret betölti a kép és ember fejeket se látok többségében, mert mindenki középnél hátrébb ül és így a zavaró tényezők is távolabb történnek, ha van ilyen.
-
-
Pitterix
őstag
Amennyire vártam eme mesterművet, akkora csalódás ért. Ugye nekem bejön az egész széria, mindet moziban néztem, szégyen ide, szégyen oda. Ezt is terveztük, de mekkora marha lettem volna, ha elmegyek rá.
Ekkora egy hihetetlen baromságot, marhaságot, blődséget, erőltetett poénokkal teletűzdelt gagyiságot.
Nem tudom, mit szívott az öreg Diesel, hogy ezt ki merte adatni. A terminátor kutya pöcse ezekhez képest.
Az autós jelenetek ezidáig egész jók voltak, de ebbe...
No, meg hogy egy elektormágnes ennyire intelligens legyen, hogy azt sziporkázik, amit ők akarnak. Az még úgy ahogy elment, hogy a régi szereplőket visszahozták.
Még bele is kellett pörgetnem, annyira dögség volt.4/10
#értékelés
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
En az Allee-ba szoktam jarni a barati tarsasag miatt. Problemam meg nem volt, a nagytermekben jartam (6.-7. sor, en mondjuk inkabb a 4.be ulnek magamtol), jo a hang, nincs kephiba. Nem tudom arenas nagy termekhez kepest mi a az arany, de az biztos, hogy kevesebb paraszt jar oda. Az en tapasztalataim es filmjeim alapjan
-
Miklós315
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Maximum annyit tudok segíteni, hogy kétharmad (fent), középtájt (lépcső mellett) szerintem a legjobb Arénában sima teremben (VIP-ban nem voltam, Imax esetében kb. közép(fent)-közép).
Ez szerintem nem újdonság
Allee-t nem ismerem.
-
válasz
Miklós315
üzenetére
+@All:
Kis segítséget hadd kérjek! Melyik a jobb? Aréna vagy Allee?
Aréna vip-ben voltam az elmúlt években két egész alkalommal és kb. ennyi az össz mozis élményem, de most "simába" mennénk, nem vipbe.
Melyikre lőjünk, esetleg melyik teremre és kb. hová érdemes? Közép-közép?Angol, feliratos 2D vetítésre lőnénk.
Gondolkodtam én is az Etelében az ultramodern technológia miatt, az nagyon felejtős a kis vászon miatt? Aréna vip-ben nem zavart a kisebb vászon, de tény, hogy ott huszan-harmincan voltunk csak a teremben.
15 éve olvastam először a Dűnét (azóta kb. még féltucatszor), azóta várom "ezt" a filmet, úgyhogy nem tagadom, velem a fedélzeten robog a hypevonat.

Előre is köszi a segítséget
-
törölt tag
válasz
Kergeboci
üzenetére
Teljesen jó a honlapjuk, csak még ugye nincsenek kinn a műsor csak szerdáig.
Én egyelőre hanyagolom a Cinextet ilyen monumentális film kapcsán mert picik a vásznak.
Abból kiindulva, hogy a Bondnál dobták a feliratos vetítéseket és a Last Duel is csak szinkronnal ment, rossz érzésem van a Dűne kapcsán...
MOM már írja, lesz napközben is feliratos, bár az sem a legdurvább termekben.
Aréna szerintem a legjobb lehetőség ha nagy vásznat és feliratos vetítést akar az ember. De majd meglátjuk a végleges műsort.
-
-
-
Miklós315
senior tag
válasz
eeXaa
üzenetére
Sejtettem

Mások is azt hiányolják/kifogásolják, amit én -
eeXaa
addikt
Dune 2021
...sajnos igazam lett...borzasztóan gyenge film, több sebből vérzik.
...tuti bukni fog..
2/10 -
gyuromoj
veterán
válasz
Komplikato
üzenetére
2. évét mutatja be elvileg, legalábbis ilyesmit nyilatkoztak a tavalyi első előzetes idején.
-
Francia abszurd fekete humor a javából. Bár a témája és bizonyos jelenetei erősen Terry Gilliam munkásságát idézi fel számomra, annál sajnos azért jóval profánabb filmről van itt szó.
Az apokalipszis után járunk egy, a romok között egyedül állva maradt lépcsőház furcsa lakói között, akik már izgatottan várják az újabb feléjük tévedő gyanútlan idegent. Várják, hiszen az előzőt már egy hete felfalták. Vezetőjük a harsány stílusú hentes, meg is kapja az új árút, akit azért a szeletelés előtt, még befognak némi házimunkára.
A humor, ahogy fentebb is írtam, fekete. Van benne némi fizikai humor, de minden más inkább a halál és a bekövetkezett katasztrófa köré, az együttélésre kénytelen különböző degeneráltak közötti interakcióra szorítkozik. A stílus francia, sok a sületlenség, a kicsit erőltetett, túlszínészkedett előadás. De ez a két elem, a köré kerített dinamikus kamerakezeléssel, bőven le tudott kötni.
Akit bírja az ilyent, és éppen egy "mi a fenét nézek" élményre vágyik, annak esetleg még ajánlani is tudom. Csak úgy "kedvcsinálónak": a film látszólagos fontos eleme a zene és az ütem. Ez konkrétan úgy van ábrázolva, hogy a párocska egy rozoga ágyon dug, és erre az ütemre, mint egy metronóm, kezd el működni, ráhangolódni az egész ház (erre az ütemre festenek, portalanítanak, hegedülnek, biciklit pumpálnak). És hogy miért ez a jelenet? Mert miért ne?
Egynek nekem elment, de még egyszer le nem ülnék elé, az is biztos. És azt is kétlem, erre jövőre még emlékezni fogok.
#értékelés
-
Miklós315
senior tag
Bem mozi, 11.05-én, 18:30:
Trópusi vihar (szinkronnal)(nem egy imax 3d, ja, de hátha...)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Komplikato
üzenetére
Lassan olyan lesz ez a Batman széria mint a James Bond. Talán egyszer le is hagyja.

-
Komplikato
veterán
-
Pearce
aktív tag
Eartha Kitt-től tanultak, 1966-ból.
(#146913) gyuromoj
Őrülten várós, a cinematography marhára bejön.
-
dokee78
félisten
Ez melyik film?
-
Miklós315
senior tag
válasz
üzenetére
Nem láttam a filmet, így csak a hsz-odra általánosságban: azért a hősünk elég sok időt töltött a csatatéren (és ez a távollét jellemző volt a korban, márcsak a közlekedés lassúsága is önmagában növeli az időt, bárhová is menjen a férfiember), ergo a ház úrnőjének nemhogy konyítania kellett, de ilyen esetekben vezetnie kellett a birtokot (helyszíni rangidős), főleg, ha kis- vagy középnemesi szintű (nem futja intézőre / nincs megbízható intéző / nincs alkalmas korú-nemű örökös a háznál, stb.). Özvegyek esetében szintén jellemző (egy sor híres női birtokos nemest tanultunk suliban is...). A mozzanat, hogy "0 tapasztalattal jobban" nyilván a konkrét filmre utal, így valószínűsítem, hogy túltolták, de elvileg nemes hölgyeket azért a háztartás/birtok elvezetgetésére felkészítették (ami egyrészt adja a feminácik sírásalapját - "a nőnek a tűzhely mellett a helye" csúsztatás -, másrészt ironikus, hogy pont ez cáfolja a femináci érvelést, miszerint elnyomott-tanítatlan-néma szolgák lettek volna en block a nők: a földtúrók szintjén egyaránt dolgozott férfi-nő-gyerek megosztva a munka terheit, a birtokos szinten meg már az oktatás-igazgatás is képbe került (muszályból/lehetőségből)).
-
törölt tag
Elég jó volt ez a Last Duel, de az utolsó harmadban ordenálé volt időnként a metoo kampány. Persze a középkorban valszeg tényleg így elnyomták a nőket de akkor is. Azért ne találjuk már ki hogy 0 tapasztalattal még a birtokot is jobban vezeti mint a férje. Az se tetszett, hogy a nő szemszögét konkrétan kijelenti a film valóságnak. De Ridley Scott még mindig baromira tud. Bár nekem az Alien Covenant is tetszett.
-
gyuromoj
veterán
-
Miklós315
senior tag
Közel sem tökéletes vagy átütő, de szép.
Eastwood rettenetesen öreg, így néhány epizód erőltetettnek hat ( ), és szerintem javíthatna (az utóbbi filmjein egyáltalán), ha csak rendezné, nem szerepelne is (bennük; de ki tudja).lóbetörés, bunyós-sietős szituk
Szóval kissé elnagyolt, azonban építő, pozitív tartalmat kíván - kalandos cowboy-nosztalgiával fűszerezett buddy/road movie keretében - átadni, amit tisztelek benne. Összességében amolyan "egynekjó".#értékelés
-
gyuromoj
veterán
-
gyuromoj
veterán
-
Pitterix
őstag
Testcserés gyilkolászós film elég gyenge kivitelben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez pont az a film amit nem emberekkel kell nézni hanem egyedül, úgy tudsz igazán belemélyedni az élménybe ha közben nem rágcsálják a popcorn-t, szisszentik a kólát, szürcsölnek, vagy kimennek pisilni előtted.

Pest az nekem egész Budapestet jelenti valamiért.