Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
FIFA 19 TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Fifaisshit
üzenetére
"Gondolom megvan a magyarazatod"
Igen, az hogy olvasd el először az egész beszélgetést és értelmezd hogy miről volt szó.
-
törölt tag
válasz
etaclan1984
üzenetére
Jól van, akkor legyen neked igazad.
Tartsd baromságnak továbbra is amit írtam, hiszen elképzelhetetlen, hogy a saját pénzét költse Castro fifa pontra, biztos nem térülne meg neki.Nyilván minden mögött az EA van, ez sem lehet kivétel.
(#40836) LedyGyuszi:
És még a smiley-t is véletlenül raktam csak oda.
(#40838) Jinxb1rd:
Ha megtérül (márpedig ilyen nézőszámnál megtérül), akkor inkább nem költeni lenne hülye.
-
törölt tag
Azért nem lehet összehasonlítani, mert azt a törvény írja elő, hogy rajta kell lennie, nem a cigi gyártók akarnak maguknak negatív reklámot.
Akármennyire nem hatja meg a függőket hogy mit mondasz, meg akármennyire is fontos a vizuális élmény, ha valaki fizet érte hogy reklámozz valamit, akkor nem fogja engedni hogy közben ellene kampányolj. Ezt kár tovább bonyolítani.
(#40834) LedyGyuszi:
"de gondolom ezt neked nem kellene ecsetelnem..."
Hát ha szerinted a grafikusnak annyi köze van a marketingnek, mint a takarítónőnek a befektetéshez, akkor inkább tényleg ne ecseteld.

-
törölt tag
válasz
LedyGyuszi
üzenetére
"Vagy esetleg lemaradtam és már a vásárlási folyamatot is streamelte?"
Konkrétan amúgy igen.
De persze ez nem jelent semmit, mert biztos az EA adta rá a pénzt..."valszeg ezért is nem dolgozol marketing területen..."
Grafikusként tudom jól hogy mit jelent a vizuális élmény és van valamennyi fogalmam a marketingről.
Lehet csűrni-csavarni, az sehogy nem jó reklám, ha közben azt látják, hogy több ezer dollárokat kell elkölteni egy jó lapért. Ahogy az sem, hogy minden nap elmondja, hogy ne költsön senki fifa pontra.
A valódi szponzorok termékeit ő sem így reklámozza. G Fuel-nál például miért nem elég hogy látják ahogy azt issza, miért kell róla jókat mondania?
Vagy az EA-s eseményeken miért csak jókat mond a játékról? Azért, mert azokért valóban pénzt kap.
-
törölt tag
válasz
LedyGyuszi
üzenetére
Azt szponzorálnám fifa pontokkal, aki másokat nem beszél le róla miközben nyitja őket. Mivel a nagyobb tartalomgyártók a saját pénzüket elköltve is hülyére keresik magukat, ezért valószínűleg könnyebben meg lehet venni a véleményét annak, aki magától nem lenne erre képes.
Nem kell kiforgatni a szavaimat.
A te hasonlatoddal élve ez olyan, mintha én az Adidas-ként szponzorálnám a Bayern-t, ők meg a közösségi médiában azt harsognák folyton, hogy ne vegyél Adidas-t, mert túlárazott szar...Szerintem nem lenne jó üzlet. Igen, főleg azért, mert nagyok és sok emberhez eljut a számomra előnytelen üzenetük.
(#40818) Fifaisshit:
Esetleg érvekkel alátámasztva cáfold meg, ha nem értesz egyet...
"megint nincs igazad", úgy mondod, mintha pont neked nem mondtam volna elég új dolgot a játékról.
-
törölt tag
Igen, szoktak a hozzá hasonló influenszerekkel promózni különböző eventeken, Castro meg elég opportunista ahhoz, hogy segget csináljon a szájából és elfogadja ezeket a felkéréseket.
De ha az EA lennék és konkrétan fifa pontokkal szponzorálnám őt, akkor először is valahogy elintézném, hogy magasabb pack luck-ja legyen. Mert ha azt látják az emberek, hogy ezer dollárokat kell elkölteni egy jó nyitáshoz, azzal csak elmegy a kedvük a költekezéstől.
Másrészt pedig megkérném, hogy ugyan már, ne kérje nyomatékosan a nézőit minden nap arra, hogy "NE KÖLTSETEK fifa pontra és hagyjátok ezt meg a tartalomgyártóknak, mert csak nekik éri meg".Castro-nak ez egy befektetés, ami többszörösen megtérül akkor is, ha a saját zsebéből fizeti.
Közepes mennyiségű követővel rendelkező, feltörekvő tartalomgyártóknál sokkal több értelme lenne a szponzorálásnak. Ők máshogy nem engedhetnék meg ezt maguknak, ha kapnának érte pénzt, akkor meg valószínűleg másokat se beszélnének le róla.De látom kurva okos akar lenni mindenki és megint az izgalmasabbnak tűnő konteo győz az észérvek felett. Hülyézzetek csak le, ahogy szoktatok.
-
törölt tag
válasz
Csokipuding8
üzenetére
Castro-t biztos nem szponzorálják. Szidja is a játékot, meg mondja sokszor a nézőinek, hogy pénzkidobás a fifa pont, ne vegyenek.
EA részéről elég rossz reklám lenne.
-
törölt tag
válasz
Szigma70
üzenetére
"Ezért mondtam, hogy nem férbe"
Csak az előbb nem ezt mondtad, hogy nincs senki akit szívesen kitennél a csapatból. Hanem hogy nem tudod használni, mert nem szélsős alakzatot játszol.
Holott egyrészt 7 chem-en minimális különbség lenne, eleve ki vannak maxolva a fontos statjai, másrészt meg pár változtatással be lehetne építeni full chem-en is.
Például én a helyedben simán összeraknék egy ilyet.
A szélső védők még jobbak is, a támadóknál meg maximum a 4* wf lenne visszalépés. De legalább nem veszne kárba az idei egyetlen jó nyitásod.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha van der Sar-ra már nincs pénz, akkor De Gea + VVD 8 chem.
-
-
törölt tag
válasz
Csokipuding8
üzenetére
"de előtte miért nem.... érted. Nem véletlen na"
Igen, nem véletlen, hogy az év nagy részében nincs 300 db nyitható speciális lap.

Ennyiből könnyű színeset húzni, nem feltétlenül a drop rate nagy.Ha ez menne egész évben, akkor meg az lenne a baj, hogy az első hónap után már értéktelen lenne minden kártya és mindenkinek fullos csapatai lennének.
-
törölt tag
válasz
Mrdevil
üzenetére
Ha a játék elején tartanánk és csak egy 1 hetes event-ről lenne szó, akkor ezt mondanám én is.
Viszont augusztusban biztos nem várnék emiatt az eladással, főleg nem heteket. Most lenne még értelme elkölteni azt a coin-t, nem amikor már vége minden event-nek és pár hét van csak az új részig.
-
törölt tag
válasz
Fifaisshit
üzenetére
Az a korosztály, akit én írtam, azok közül az idősebbek akkor születtek, amikor Drogba és Pirlo a csúcson volt. 6-10 évesen maximum az MLS-ben láthatták őket focizni, már ha Európából nézné azt bárki is.
Ezek a játékosok a 25+ éves korosztálynak jelentenek valamit, nem a fő célközönségnek.
-
törölt tag
válasz
Fifaisshit
üzenetére
Én nem értem miért baj az, hogy pár éve még aktívak voltak. Attól még nagyon nagy focisták, ikonok, miért ne lehetnének benne a játékban? Rájuk tuti emlékezni fog 10 év múlva is mindenki, aki látta őket játszani a fénykorukban.
Ez a "pénz beszél" szöveg is olyan unalmas már (kb mint a másik kedvencem, a "tipikus magyar" ). Valami miatt panaszkodni kell mindig, mintha ez lenne a baj a játékkal, hogy ilyen lapok is vannak benne. Mintha ártana ez bárkinek is.
A fifa játékosok legnagyobb része 8-15 év közötti korosztályban lehet. Nekik ezek a focisták annyit jelenthetnek, mint nekem mondjuk Butragueno, vagy Baggio (semmit), jó esetben valami bohócligában láthatták még őket levezetni.
Biztos egy Drogba, vagy Pirlo miatt adnak majd el annyival több példányt, ugyan már... -
törölt tag

-
törölt tag
Én nem bánom.
A pay-to-win mivolta miatt vagyok ellene, de ha nem szerencsén alapuló rendszer lenne, hanem garantált lapokat lehetne pénzért venni, számomra az még rosszabb lenne.Az meg a szülők felelőssége, hogy engedik-e a gyereknek használni a bankkártyát. Ha nem, akkor nem lesznek pakkfüggők.
-
törölt tag
Ezt az üzenetet írja ki a játék, a legutóbbi update valamelyik változtatását (gondolom a rövidebb buffer) visszacsinálták:
Based on recent feedback and data gathered around Gameplay Responsiveness, we have disabled one of the technical changes that was introduced in the latest title update.
-
törölt tag
Csakis sima verzió és 0 point.
10 ezer forintból 4k fp-t lehet venni kb. 2db 100k-s pakk, az lófütty...
Engem szétvetne az ideg, ha ennyi pénzért bedobna 83-84-es lapokat, márpedig ennyiből több esély van arra, mint egy nagy nyitásra.Ultimate edition szintén lehúzás. Web app-ba be tudsz lépni a simával is pár nappal előbb, ott lehet coint gyűjteni.
Ezen kívül ad még heti 2x rare gold pakkot, amiknek a tartalmának nagy része fogyóeszköz...
Ha egy héten csak 5db rivals meccset lejátszol bármilyen divízióban, akkor már jobb csomagokat kapsz ennél.Fifára a lehető legkevesebb időt és pénzt érdemes csak költeni. A szabit, meg a fifa point-ra félretett pénzt használd inkább valami értelmesebbre.

-
törölt tag
válasz
forras2
üzenetére
Abból a 28 ezerből lehetett volna venni egy Fabinho-t és egy Mkhitaryan-t azokra a posztokra, sokkal jobban jártál volna.

Matic nagyon lassú és darabos a mozgása, CAM poszton meg kevés lesz Özil-nek a 2* wf meg a 69 stamina, de a passzolást kivéve a többi statja is elég gyenge.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Toguro San
üzenetére
"Kíváncsi vagyok a Fifa ezzel mit tud kezdeni."
Szerintem semmit, PES-re sem hivatalos forrásból lehet hozzájutni az ilyen fájlokhoz, az EA meg 1 csapat miatt gondolom nem fogja ennyire megkönnyíteni a mod-olást.
A BL-t nem érinti, a klubok licenszeit az nem foglalja magában. Eddig a Konamié volt a BL licensz, mégis kamu neve volt a Juventusnak, meg rengeteg más csapatnak is.
-
törölt tag
válasz
Lori82
üzenetére
De az is exkluzív?
Én úgy hallottam, hogy csak a stadionjuk nem lesz benne a fifában, ahogy most sincs a Camp Nou.Amúgy nézzük a jó oldalát. Így legalább adhat az EA a Juvénak egy klasszikus csíkos mezt és nem ezt a förmedvényt kell majd néznünk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#39799) arpo04:
Attól függ milyen a szerződés. A Boca-nak a stadion mellett nincs se valódi csapatnév, se címer most a Fifában.
-
törölt tag
Én csak emiatt félek:
"Previously the maximum buffer that was in place in these modes was slightly longer than it is for an offline match in FIFA, to ensure that there is a visual smoothness to gameplay despite the less predictable delivery times in an online match, due to network conditions that can vary through a match, than would be present in an offline match. In this title update, we have reduced this maximum buffer in the aforementioned modes to match the max buffer that is present in an offline match."
Nem biztos, hogy ennek csak pozitív hatásai lesznek, mert bár elméletileg reszponzívabb lesz, de gondolom kisebb lag-ra, szaggatásra nagyobb esély lesz így.
Írták is, hogy lehet csak rontani fog a gameplay-en és akkor inkább visszacsinálják...
De mindjárt kiderül, PC-re már kijött az update.
-
törölt tag
Új gameplay patch, elvileg a delay-t csökkenti : [link]
-
törölt tag
Megtaláltam a tökéletes fifa youtube csatornát: [link]
-
törölt tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
"Best Of SBCs
...A selection of the most popular SBCs will be made available throughout the event..."

Igen, ezek a 11 UCL lapot követelő 81+ upgrade sbc-k mindig is nagyon népszerűek voltak, a játék ezen szakaszában meg különösen jó értéket képviselnek.
-
törölt tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
Hülyék is lennének egy ilyen versenyen nem azt játszani ami működik.
-
törölt tag
válasz
Szigma70
üzenetére
MdewC-vel sokszor egy félreértés miatt alakul ki köztünk konfliktus, aztán úgy vitázunk, hogy nem is ugyanarról a dologról beszélünk. Meg a sok vita után hamarabb is szakad a cérna, mint másokkal szemben.
De értettünk is már egyet elég sok dologban, szerintem nem arról van szó, hogy ne tudnánk elviselni egymást. Legalábbis nekem alapvetően nincs komoly bajom vele.Na meg úgysem egymás mellett ülnénk egész nap, ugyanannyira kéne csak elviselni egymást, mint most.
Arról szerintem meg tudnánk egyezni, hogy mikor legyen szükség moderálásra, más különösebb feladata meg nem nagyon van egy topikgazdának.Sőt, szerintem éppen emiatt ellenpólusra sincs igazán szükség, inkább azért legyen több topikgazda, mert 1 ember nem érhet rá mindig.
A konfliktusok higgadt kezelésére viszont vannak nálam alkalmasabb emberek is, a "rengeteg hiteles információt" meg szolgáltatni fogom én ezen rang nélkül is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(De azért ha valaki a korábban felsorolt programpontjaimat szeretné megvalósulni látni, akkor szavazzon nyugodtan).

-
törölt tag
Na, én meg lemaradtam a műsorról.
Ha jól látom megüresedett a topikgazdai hely, ezennel javasolnám magamat a posztra.
A programom nagyjából így nézne ki, persze a kihagások és a következményei át lennének fogalmazva:
Sírás bármi miatt - törlés
Valaki nem ért velem egyet - törlés
Premier League-ről negatív vélemény - törlés
CR > Messi - törlés
MdewC hozzászól - törlés![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A szavazataitokat szeretettel elvárom.
-
törölt tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
Úgy könnyű, ahogy ő csinálja.
Az internetes haverjai a saját account-jaikon megcsinálnak több száz upgrade-et, ő meg napi 3-4 órában nyitogatja őket.
-
törölt tag
válasz
toxicjew
üzenetére
Baszki.

Nem, nem ezt mondtam. De könyörgöm, olvasd már el rendesen a hozzászólásokat!
KaksziLajos írta, hogy azért csinálták ezt a rendszert, hogy legyen hivatalos magyarázat a játékban történtekre.
Én meg erre írtam, hogy akkor "miért tagadják?", utalva ezzel arra, hogy ha valóban ez lenne az egész célja, akkor nem tagadnák a saját magyarázatukat. Eleve ők publikálták volna, nem a neten kellett volna valakinek megtalálni évek elteltével.
De most már tényleg befejeztem ezt. Szerintem is arra van a fórum, hogy meg lehessen vitatni az ilyen dolgokat is, de most megint tucatnyi felesleges hsz-t generált az, hogy értelmezés nélkül, a mondatokat kontextusból kiragadva köttök bele az írásaimba.
-
törölt tag
válasz
toxicjew
üzenetére
Nyilván, vagy azért tagadják mert benne van a játékban és negatív színben tünteti fel őket, vagy mert valóban nincs benne.
De még mindig nem erről volt szó. Hanem arról, hogy ha azért van ez az egész, hogy legyen hivatalos magyarázat a játékban történtekre, akkor miért tagadnák a saját magyarázatukat?
-
törölt tag
válasz
toxicjew
üzenetére
Ez komolyan hihetetlen már...
Próbálok nyugodt maradni, de kezd elszakadni a cérna. Hányszor kell még kérnem, hogy azzal vitatkozzatok már, amit írok, ne azzal amit a számba adtok? Meg hogy nézzétek már azt is, amire válaszoltam, ne kontextusból ragadjatok ki mondatokat?
(de azért engem fenyít be a topikgazda, mert "miattam van vita", mi?)Nem értem miért tagadják, ha azért kell nekik ez a szabadalom, hogy legyen hivatalos magyarázat a játékban történtekre.
De ezt mintha már tisztáztam volna a #37562-ben (na nem mintha enélkül nem lett volna egyértelmű...)Nem, nem gondolom hogy egyéb esetben beismernék, ha valóban szét is van scriptelve.
De megint az van, hogy egy féloldalnyi hsz-t meg lehetett volna spórolni, egy kicsit figyelmesebb szövegértelmezéssel...
Én be is fejezem, mielőtt betalál megint guru. Leírtam már több tucatszor mindent; aki akarta, az megértette az álláspontomat.
Aki nem akarja, az meg ezután is azzal fog vitatkozni amit a számba ad, nem velem. -
törölt tag
válasz
etaclan1984
üzenetére
De nagyon kérlek, úgy értelmezzétek már ahogy írtam. Mert emiatt vannak 10 oldalas viták, hogy meg kell ismételni mindent hússzor.
Nem mondtam hogy kőbe van vésve. Azt mondtam, hogy ha már ő is ezt mondja, akkor nem lehet a játéktudás hiányára fogni ha nem kezeli valaki bizonyítékként ezt a szabadalmat. Ennyit írtam, semmi többet.
-
törölt tag
válasz
Edgar2621
üzenetére
Értem amit mondasz (bár a 06 óta azért az én kezembe is bekerült már néhány fifa meccs), de amikor még Inception szerint sem lehet biztosan megmondani hogy benne van-e ez a játékban, mert ahhoz az kéne, hogy más tényezőnek ne legyen befolyása a gameplay-re, akkor nem lehet a játéktudásra fogni.
(#37563) Edgar2621:
Világos ez is. Azért írtam csak, mert ha hivatalos magyarázat miatt lett volna szükségük erre, akkor nem tagadnák.
-
törölt tag
válasz
KaksziLajos
üzenetére
Már csak azt nem értem, hogy akkor miért tagadják, hogy a játékban lenne.
Így nem adnak hivatalos magyarázatot semmire, csak az őket rossz színben feltüntető elméleteknek adnak alapot. -
törölt tag
válasz
KaksziLajos
üzenetére
Ott vannak a dokumentumban a szabadalom benyújtásának, publikálásának dátumai.
Szerintem nem akkor védetnek le ilyeneket, miután már 5 éve használatban vannak.
(#37555) etaclan1984:
Az a baj, hogy félreértesz te is. Ugyanazokat a dolgokat megtapasztalom, és ugyanúgy zavarnak ezek, mint titeket. (Le is töröltem miatta a játékot 3 hétre).
Egyedül annyi a különbség, hogy én ezeket a dolgokat nem feltetlenül csalásnak tudom be. Tudunk egyéb tényezőkről, amiknek hatása van a gameplay-re, számomra azok észszerűbb magyarázatok rá, mint a szándékos meccs-manipulálás (aminek továbbra sem látom hasznát a részükről).
De nem is ebből szokott vita lenni, mert nem azzal van a baj, hogy nem ugyanazt gondoljuk.
Hanem azzal hogy a "számomra ez nem bizonyíték erejű, mert ezer más sebből vérzik a játék, amik szintén okozhatják ezeket a dolgokat" felvetésre az a válasz, hogy "azért nem érted, mert balfasz vagy a játékhoz"... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
A guru
üzenetére
Rendben, ez lesz az utolsó hozzászólásom ezzel kapcsolatban.
De én meg arra kérlek meg, hogy amikor esetleg moderálásra kerül sor, akkor ne csak azt lásd majd, hogy az én hozzászólásaimmal van tele a topik, hanem azt is hogy mikre és miért válaszoltam velük.
Közel nem lennének ilyen hosszú viták és főleg nem óvoda-színvonalúak, ha azzal vitatkoznának egyesek, amit valóban írtam. Provokálás, személyeskedés, meg szalmabáb érvelés helyett.
-
törölt tag
válasz
A guru
üzenetére
Figyu, nézd már át légyszíves a hozzászólásokat mielőtt engem baszol le.
Érdekes módon gabigyerekkel, meg etaclan-nal lehetett normális hangnemben beszélgetni, attól függetlenül hogy nem értettünk egyet..
Ott vége is lett volna a beszélgetésnek*, ha Mdewc nem kezdi megint a lenéző provokációt, csak azért hogy utána kitérjen a válaszok elől.
Más témánál is szoktam aktív lenni, szoktam segíteni is amiben tudok, ne kezd már te is a hülyeséget.
*Sőt, ennek is vége lett volna már, ha nem szállsz te is belém. De hagyni nem fogom magam, azt megígérhetem.
-
törölt tag
Na ez az, amit soha az életben nem fogok tudni megérteni.
Engem folyamatosan lenézve provokálsz, meg szalmabáb érvelést használsz ellenem, némi személyeskedéssel fűszerezve. Aztán amikor huszadjára tisztázom az álláspontomat és megkérlek hogy azzal vitatkozz már végre amit mondtam, illetve fogalmazz légyszíves konkrétabban, mert nem értem a kérdést, akkor szmájlik kíséretében lerázol.
"Jól van nem érdekel
" "Költői szabadság van, azt írsz amit akarsz
"Pedig megkértelek már rá, hogy ha (kulturált) vitát szeretnél, akkor ne menekülj el a párbeszéd elől.
Ha meg nem akarsz vitázni, akkor ne provokálj, főleg ne burkolt lehülyézéssel.(#37424) MdewC:
Köszönöm, hogy illusztrálod a mondanivalóm...
-
törölt tag
Mert én nem ezt mondtam? Végig arról beszéltem én is, hogy nem lehet bizonyítékként tekinteni rá, amikor ezer más dolog miatt eleve szar a játék.
(#37411) MdewC:
Most ezen mit lehet kifejteni?

Nem értem, úgy mondod, mintha a karrier mód meg az UT ugyanaz lenne. Pedig van még ezenkívül néhány különbség köztük. -
törölt tag
válasz
gabigyerek
üzenetére
Igen, a "játékban tartás hatékonyabb eszközei" alatt olyanokra gondoltam, mint a második bekezdés.
Az elsőre nem emlékszem, illetve karrier módban tudom van ilyen, de UT-ben nem hallottam róla.
A harmadik meg szerintem random. Legalábbis amikor legutóbb új csapatot építettem, akkor két vereséggel kezdtem velük.
(#37408) etaclan1984:
Az lenne, ha ezek létező dolgok lennének. Volt amikor hetente 50 meccset játszottam, meg volt hogy 10-nél kevesebbet, én nem éreztem különbséget.
A pack luck-om szintén elég jó volt idén szerintem, pedig egy fillért nem költöttem a játékra és relatíve kevés sbc-t csináltam (0 liga és csak 2 ikon lett befejezve)
Ennek ellenére jött 2 Pogba, valamint Bale meg Varane, amikor még sokat értek, illetve TOTS Koulibaly nem rég.
Eladhattalan: De Gea, Kanté (2×), Hazard, mostanában upgrade pakkokból TOTS lapok, pedig ezekből se csináltam sokat. -
törölt tag
válasz
toxicjew
üzenetére
Vagy mégis volt abban valami, amit Inception mondott (meg én, de talán az ő szavára többet adtok és nem lesz kiforgatva):
Sokak számára ez a szabadalom egy egyszerű válasz egy sokkal több összetevős problémára.
És ezért vitathatatlan tényként kezelik anélkül hogy belegondolnának, hogy az EA szemszögéből lenne-e ennek értelme a fifában (amikor a játékban tartásnak vannak sokkal hatékonyabb eszközei is, mint a meccsek szándékos manipulálása), illetve hogy a millió más hiányosság (amikért szintén az EA a felelős, még mielőtt...) nem okozhatja-e a tapasztalt hülyeségeket.De ááá, nem. Nem ért hozzá ő sem, meg kéne tanulnia játszani és akkor ő is tudná hogy ez a két éves EA szabadalom egyértelmű bizonyíték mindenre.
-
törölt tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
"Valami 20% esély van rá, hogy mind a kettő tots legyen a csomagban."
De ez gondolom úgy jött ki, mintha mindegyik lapra egyforma esélyek lennének. Szerintem 10-ből 9-szer ott is csak 84 alatti gold lesz benne.
-
törölt tag
Közben a PES-nél Ronaldinho váltja Beckham-et. Remélem ő nem exkluzív szerződést kötött és benne lehet még attól a Fifában is.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
• TF marad, de elvileg realisztikusabb lesz.
• A kapus mozgatás sokkal lassabb lesz és csak pár lépést tudsz tenni. Valamint addig tudod mozgatni csak, ameddig még az ellenfél is tud változtatni a lövés irányán.
• Az "egymásba láncolt" cselek hatékonyságából visszavesznek, de még nem tudják pontosan hogyan (
) -
törölt tag
Mondjuk ezek nagyon jól hangzanak minden évben... Majd meglátjuk.
-
törölt tag
Mondjuk azt én nem bánom egyáltalán, hogy lesz benne ilyen fifa street szerű játékmód. Nekem tetszik maga az ötlet, csak maradjon meg egy könnyed, casual módnak.
Ne olyan legyen ez is, mint a Rivals, meg WL, hogy szinte muszájból ül le vele játszani az ember és mindenáron nyerni akar, ezért egyfelől rágörcsöl, másrészt meg ugyanazokat a meta játékosokat és meta taktikát használja, mint mindenki más.
Én más nagyobb újítást nem várok, de szerintem nem is kell. Írják meg normálisan a játékot és tegyék rendbe a szervereket, de ezek úgysem nem olyan dolgok, amikről ilyen bemutatókban beszélni fognak.
Ja, meg valahogy intézzék el Puskás, Beckham és Edgar Davids icon licenszeit.
-
törölt tag
Trailerből egy képkocka. Sok bizakodásra ad okot.

-
törölt tag
VOLTA (új fifa street) infók
-
törölt tag
Végre beadta az idei első millió feletti nyitásomat, Koulibaly MM-ből.
-
törölt tag
válasz
RootRulez
üzenetére
Összefújhat, de nem úgy van már mint tavaly, idén nem kell játéktudás a kvalifikációhoz, így lesznek gyengébb ellenfelek is bőven.
A formád alapján sorsol össze; ha mondjuk az első 5 meccsből csak kettőt nyersz, akkor azért nem olyat fog beadni következőnek, aki 0 vereségnél tart.Szóval nem kell félni tőle, 11 win simán hozható. Amúgy nem csak a szombat-vasárnap van rá, péntektől már lehet játszani.
-
törölt tag
válasz
A guru
üzenetére
Bocs, de ezt muszáj újra felhoznom, mert pontosan erről beszéltem a múltkor.
"Konkrétan 5 perccel azelőtt beszéltük MdewC kollégaval, hogy butultak a kapás lövések, mielőtt megláttam ezt a tweetet." (arra az írásomra reagálva, hogy "megint öten ötfélét tapasztalnak")
Az akkori tweet-ben Nep, meg Gorilla is annyit írt, hogy érzésük szerint változtattak a kapáslövéseken, nem olyanok, mint eddig. Azt nem mondták hogy szerintük milyen irányba történt a változás.
Na most Nepenthez mai tweet-jéből kiderült, hogy szerinte pont hogy túl lettek húzva: [link]
Ezt mondtam, egymásnak teljesen ellentmondó tapasztalatok, de a nekik érkezett válaszokban is írtak mindenfélét.
Kijön bármilyen visual patch és egyből arra kezdenek gyanakodni az emberek, hogy azért éreznek most valamit, mert titokban változtattak a lövéseken is, stb, holott millió más oka is lehet.Miközben amikor valóban gameplay patch jön, akkor maximum arról szoktak különböző vélemények lenni, hogy milyen mértékben változtattak valamit, nem azon hogy milyen irányba.
És itt még arra sem lehet fogni, hogy a játéktudás miatt nem érzi úgy valaki, mert Nep szerintem nem lehet sokkal jobb vagy rosszabb játékos, mint az itteni nagyok.
Na ezért nem tudok én hinni ebben és ezért érzem gyenge érvnek azt, hogy "hadd tudjam már jobban, mert div1-ben vagyok" (nem rád értve, csak sokszor ez szokott itt lenni az ultimate válasz mindenre). -
törölt tag
válasz
Szigma70
üzenetére
"De olyan jó vele vitatkozni."

Az a baj, hogy tized ennyi vita nem lenne, ha értelmezve is lenne amit írok és nem kéne folyamatosan ismételgetni, meg szinte lebetűzni mindent. De általában ez sem elég, mert legközelebb mindig oda lyukadunk ki, hogy az EA-t védem, meg hogy milyen jó nekem hogy nem tapasztalom ezeket a dolgokat és minden fasza a játékkal, stb.A legviccesebb, hogy ugyanakkor meg többek közt Inception-re szokás hivatkozni, miközben például a csalásról/scriptelésről neki is tök ugyanaz az álláspontja mint amiket én írtam: nem lehet bizonyításáról beszélni, amikor 1000 más tényező miatt eleve inkonzisztens a gameplay.
Illetve ha már a titkos patch-ek is szóba kerültek megint: én továbbra is akkor tudok majd hinni bennük, amikor mindenki ugyanazt a változást tapasztalja (nem öten öt különbözőt) és a pro-k is másképp kezdenek játszani miatta. Addig annyi minden lehet az oka annak, hogy mit miért érez valaki a játékban.
És ezt megint lehet úgy értelmezni, ahogy írtam, meg úgy is hogy "tehát nálad minden szuper a játékkal, tagadod a megcáfolhatatlan tényeket, tanulj meg játszani és érteni fogod, meg eleve még csak 13 éve fifázol".
Előbbi esetben szokott vége lenni a beszélgetésnek és gondol továbbra is mindenki amit akar, utóbbi esetén meg tart még 10 oldalon keresztül a vita... -
törölt tag
válasz
KaksziLajos
üzenetére
Továbbra sem értem, hogy ha ez szándékos belenyúlás, akkor az miért lenne jó az EA-nek.
Több kedved lesz játszani, ha ilyenektől kapsz ki? Több kedved lesz fifa pontra költeni, ha a tiédtől sokkal gyengébb csapatokkal győznek le (ergo felesleges fejleszteni)? Vagy az ellenfeled fog venni több pontot, ha azt látja, hogy NIF csapattal is legyőz bárkit?
Szerintem ezekre a jelenségekre logikusabb magyarázat a kapcsolat minősége. Ami nem csak szerver kérdése, mert nem biztos hogy ugyanazon az átjárón jut el hozzád az adat a szerverről, mint az ellenfeledhez, így mindjárt nem egyforma minőségű kapcsolattal játszotok. Már csak ez önmagában is oka lennek annak, hogy lebutítva érzed a csapatod az ellenfélhez képest.
Erre jön még az, hogy egy chem lappal például egy párezer coin-ba kerülő játékos positioning és finishing stat-ja akár 95+ is lehet. Én ilyenkor nem arra kezdek gyanakodni, hogy azért tud gólt lőni, mert az EA úgy döntött hogy most megszívat téged valami megmagyarázhatatlan okból és felhúzza az ellenfeled "jóval gyengébb" játékosait...
A kék ég egyébként egész véletlenül tökéletes példa

Azt gondolnád, hogy nem kell bizonyítani, mert hát mindenki látja, hogy kék, pedig... [link] -
törölt tag
válasz
Edgar2621
üzenetére
"Ez már nem kérdés hogy beleavatkoznak a meccsekbe, hanem tény."
Semmi baj nem lenne az eltérő véleménnyel, ha nem próbálnátok beállítani tényként valamit, amire se konkrét bizonyíték, se logikus magyarázat nincs.
Igen, azért szabadalmaztatták, mert használják. És tartozik hozzá egy hosszú leírás hogy hogyan működik különböző játékokban, illetve hogy miért van rá szükségük. Mégsem találtam benne semmit arra vonatkozóan, hogy fifa meccsekbe miért lenne jó nekik belenyúlni.
Még egyszer: egy gyenge játékost játékban tudnak tartani azzal is, hogy gyengébb ellenfelet adnak neki, ellenben ha elcsalják a meccseket, akkor legalább annyi játékost el is veszítenek miatta. Fifa pont vételére is azzal tudnak ösztönözni, ha jobb játékosoktól és csapatoktól kapsz ki, nem azzal, ha gyengébbtől.
Nulla logikát látok abban, hogy szándékosan tegyék tönkre sokaknak a játékélményét, ennyire szerintem nem hülyék.De felőlem abban hisz mindenki, amiben akar.
Viszont nekem mondhat akár Inception, akár Kurt bármit (ő mondjuk mondott már pár hülyeséget), amíg nem konstans és az ellenfelével nem egyenlő a kapcsolat minősége, amíg alapból rosszul van megírva és tele van bug-gal a játék, amíg egy 83-as Jesus-nak konkrétan ki lehet maxolni a két legfontosabb lövőstatját, addig egyéb bizonyíték és magyarázat hiányában én ezeket a dolgokat okolom mindenért.Mert ebben látok logikát, nem abban, hogy előnyük származna az elcsalt meccsekből.
Az előbb felsoroltakról egyébként ugyanúgy maximálisan az EA tehet, még mielőtt azzal jönne megint valaki, hogy őket védem...
-
törölt tag
Mondjuk ez fasza, hogy kérdezel valamit, válaszolok rá, utána meg jön a reakció, hogy lefosom, nem olvastam el.

(#35243) gabigyerek:
Ha azt akarják, hogy folyamatosan fejleszd a csapatot és vegyél fifa pontot, akkor szerintem azzal érik ezt el a legkönnyebben, ha bedobnak erős ellenfeleket akik ellen megszenvedsz. Magyarul nem avatkoznak bele a meccsekbe.
Meccs manipulálással pont az ellenkező hatást érik el. Főleg amikor összeraksz egy jó csapatot és egy béna játékos győz le NIF team-mel. Olyankor nekem nem az jut eszembe, hogy többet kéne költeni a játékra.
-
törölt tag
"Pont azzal tartanak online játékban, hogy nyersz, vesztesz, nyersz, vesztesz, mindenki nyer. Mindenki sokat játszik és sokan sokat is költenek."
Igen, de erre mondom hogy a matchmaking is így működik, mert a formádat is figyelembe veszi és ad az alapján nehezebb/ könnyebb ellenfeleket, pont azt is érik el vele többek közt, hogy játékban tartanak.
Ezért nem látom értelmét a részükről sem a meccsek manipulálásának, a fifában tapasztalt hülyeségekre meg van más, számomra logikusabb magyarázat is.Van egy nagyon hosszú részletezés a dokumentumban, hogy különfajta játékokban mit jelentene ez az egész, de nem találtam benne semmit arra vonatkozóan, hogy egy ilyen sportjátékban hogyan avatkozna be a meccsekbe és miért lenne rá szükségük egyáltalán.
Nyilván ez nem bizonyíték arra, hogy nem manipulálják a meccseket, de számomra arra sem, hogy igen. Eddig is voltak dinamikus nehézségszint-állító rendszerek, most szabadalmaztatott egy újat az EA, na bumm."Amúgy meg a többiek mind veled ellentétes kommenteket írtak, miért mindig velem kell vitáznod?"
Nekem nem lenne veled semmi bajom, csak nem a többiek jöttek azzal most is, hogy az ea-nek dolgozom, stb.
Annyit írtam, hogy számomra ez nem bizonyítja a fifa csalást és megindokoltam miért, erre jött a válasz, hogy akkor merüljek bele mélyebben.
Úgy jött le, mintha azt mondanád hogy "nem ezt írnád, ha elolvastad volna rendesen", ezért kértem hogy idézz belőle. Ezután kezdődött a személyeskedés, én meg nem szoktam ilyenkor hagyni magam... -
törölt tag
"Azt nem értem, hogy vki talál egy full leírást a manipulációs rendszerről, akkor neked miért kell instant védeni az ea-t."
Soha nem az EA-t védtem. Akkor nem írnék olyanokat, hogy egy szarul megírt bughalmaz a termékük.
"Már ne is haragudj de ez a cucc, amennyiben hiteles, teljesen bizonyítja, hogy korábban se volt igazad, mert lehet manipuláció a játékban, esetünkben, hogy az online, vagy offline, az mindegy, mert létezhet. Ergo megdőlt a korábbi állításod, hogy a játékban nincs csalás. Mert van."
Valószínűleg hiteles a cucc, de még mindig nem cáfol semmit amit írtam.
Ez nem feltétlenül a fifáról szól, most belemélyedtem jobban a leírásokba, de még mindig nem találtam benne semmi magyarázatot, hogy hogyan és legfőkébb miért manipulálnának online meccseket egy sportjátékban, amikor a részletezett célokat elérik a matchmaking-gel is."Eddig nuku csalás volt, most meg már csak offline van"
Korábban mindig online csalásról ment a vita, a dinamikus nehézségi szint meg azért nem annyira új dolog a játékiparban...
"Egyébként mi a motivációd, már csak azt nem értem."
Összeesküvés-elméletek gyártása helyett logikus magyarázatok keresese, ennyi.
Tudom hogy nem tudsz komolyan venni. Akkor se vettél, amikor például a trait-ekről vitatkoztunk, de tudnám még sorolni. Sikerült már újat mondanom párszor neked is, annak ellenére, hogy milyen magas lovon érzed magad.
Nem vagyok benne 100% biztos amúgy, hogy nincs online csalás a fifában. Csupán nem győzött meg róla ez a dokumentum sem, nem tartom logikusnak, vannak más magyarázatok is a tapasztalt dolgokra.
De legalább egyesekkel ellentétben én nem is szoktam olyanokat mondani, hogy aki nem így gondolja, az hozzánemértő, hülye, meg xy pénzeli.
-
törölt tag
"Te tényleg az ea-nél dolgozol? Jesszus."
Erről a stílusról igazán leszokhatnál. Főleg annak fényében, hogy te milyen dolgok miatt szoktál vérig sértődni és dobtad miattuk a topikgazdaságot...
Én leírtam a véleményemet, hogy szerintem miért nem vonatkozik online-ra, miért nem lenne logikus a részükről.
Erre javasoltad, hogy akkor merüljek bele mélyebben, gondoltam te találtál benne valamit, ami cáfolja az én véleményemet. Ennyi.(#35224) Szigma70:
De miért lenne jó az EA-nek az, ha belenyúl online meccsekbe, amikor a szövegben is olvasható célt (hogy több időt tölts a játékkal) meg tudja oldani azzal a matchmaking-gel is, amit írtam? Én csak ezt nem értem.
Mert logika nincs benne, azokat a hülyeségeket meg amiket én tapasztalok online, simán lehet a változó minőségű kapcsolat számlájára írni. Illetve arra, hogy alapból egy szarul megírt bughalmaz az egész, amiben ráadásul szinte fullos szintre fel lehet húzni egy 1000 coinos játékos legfontosabb statjait is a megfelelő chem lappal...
-
törölt tag
válasz
gabigyerek
üzenetére
Azért mielőtt elkezdenénk ezt bizonyítékként kezelni, az online részre vonatkozóan van benne szó?
Mert én végig dinamikusan változó nehézségi szintről olvastam csak, bár nem mentem végig betűről betűre az egészen.Ugye ennek az egésznek az lenne a lényege, hogy jelentsen valami kihívást ha túl jó játékos vagy, illetve legyen néha sikerélményed, ha rossz. Ezzel próbálnak hatni rá, hogy minél több időt tölts a játékkal.
Na most online ezt nem tudják matchmaking-gel megoldani? Ha jobb szériában vagy, akkor bedobnak erősebb ellenfeleket, ha rossz sorozatban, akkor meg könnyebbet.
Az ő szemszögükből miért lenne jó az, ha ezenkívül még külön manipulálnák is a meccseket? Csak hogy poénból szívassanak? -
törölt tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
Ezt neked kell tudni. Középre nyilván kevés a 3* wf, hogy melyik oldalra rakod, az meg attól függ hogy használod őket.
Erős lövésekhez balra, finesse-hez jobbra. Ha kiengeded őket inkább a szélre, akkor meg attól függ hogy az alapvonal felé nézve szoktál beadni, vagy egy visszacsel után.
-
törölt tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
Mindenki megérdemelte, akire lehetett szavazni, csak nyilván olyanokra voksoltak, akik használhatóak is a játékban. Szerintem te sem Orbánra szavaztál volna, ha nem magyar lenne.
De még SBC-ben, vagy weekly-ben lehet ő is, főleg hogy nincs CB ebben a csapatban.
-
törölt tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Igen, azzal egyetértek én is, hogy a loot box rendszer miatt egyenlőtlen körülményeket teremtenek.
De hogy mindenkinek egy személyre szabott pack luck-ot adnának, amit csak új account létrehozásával tudsz megváltoztatni, az azért elég meredek feltételezés szerintem, én ezzel vitatkoztam inkább.(#34424) Szigma70:
Úgy emlékeztem, hogy amikor szó volt a liga sbc-kről, akkor azt mondtad, hogy csak annak érdemes csinálni, akinek jókat adnak a pakkok, ezért inkább hanyagolod. De akkor lehet, hogy kifejezetten csak a bronz pack method-ra vonatkozott az.
-
törölt tag
válasz
getdizzy
üzenetére
Nekem meg pont fordítva; amikor jóval több időt tettem bele, akkor voltak nagyobb nyitásaim, két hónapja viszont semmi. Most akkor hogy van ez?
Ha szerintetek nem így működik a szerencse, akkor hogy? Úgy, hogy a játékosok között és időben is egyenletesen elosztva kap mindenki?
Egyébként ki az, akinek itt mindig jókat ad?
Mdewc-ék szoktak berakni rendszeresen nagy nyitásokról képeket, akik megcsináltak minden liga sbc-t vagy 20-szor, meg nyitottak fifa pontból is. A több ezer pakkból berakták azt az 5-10 nyitást, ami tényleg nagy volt.Ezzel szemben Szigma (no offense, csak példaként) panaszkodik a pakkokra a legtöbbet, aki az előbb említetteket egyáltalán nem csinálja és Rivals-ból is a coin-t veszi ki (vagy vette ki sokáig).
Illetve kesereg amiatt, hogy 80 pakkból csak egy TOTS Alisson és Neuer esett, holott Castro is sokszor elnyit több száz csomagot, mire ennél komolyabbat kap (és ha valakinek, akkor az ő nyitásait lenne érdemes javítania az EA-nek üzleti szempontból, mert így csak elveszi a követői kedvét a pénzköltéstől).Meg az is érdekes, hogy az EA részéről mi értelme lenne szándékosan butítani, vagy feljavítani valakinek a nyitásait?
Illetve ha ezt teszik, akkor miért engedik hogy azt lássák az emberek, hogy Castro-nak el kell költeni egy vidéki lakás árát, mire kap valami nagy lapot? Meg miért engedik, hogy az ő piros pick-jei legyenek mindig rosszak?
Valahogy a logikát még mindig nem sikerült megtalálnom ebben.
-
törölt tag
Nem ennek kéne lennie a legnagyobb promónak?
Egy random februári-márciusi héten komolyabb content volt.
-
törölt tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
Hát igen. Nekem is ő adja el ezt a promót, nem az a másik 20, ennél durvább lap.

-
törölt tag
99.99%, hogy ez lesz a PL TOTS: [link]
Csak linkként teszem, hátha valaki nem akarja hogy elspoilerezzem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Közben ebből Alisson és Laporte már hivatalos lett, és ugyanez a kártyájukon a kép, szóval...
-
törölt tag
válasz
Tajték
üzenetére
Szerintem 6db 100k-s pakk nem ér annyit, de te tudod.
Egyesek szerint az elején kifejezetten rosszabbul ad, mert mindenki akkor nyit és nem akarják hogy már az elején nagyon el legyen árasztva TOTS lapokkal a piac.
Nem tudom mi igaz ebből, de jobb esélyek szerintem biztos nincsnek az elején. -
törölt tag
válasz
Kristof_94
üzenetére
Hú, Demirbay az kemény, részvétem.
Ellenem a hasonló védekező statokkal rendelkező, ráadásul h/l workate-es Pogbával jönnek állandóan. Meg néha Modric-csal, a gerinctelenek.
-
törölt tag
válasz
Zimmi91
üzenetére
Az gáz akkor, pedig vagy két hete még működött nekem is.
Nepenthez még decemberben csinált róla videót, gondoltam ha hónapokig nem patchelték, akkor már nem is fogják ebben a részben.Már eleve az is genyóság, hogy ők nem adnak lehetőséget ezeknek a tárolására. Pedig a VB módban meg tudták oldani...
-
törölt tag
Miért, nem arról volt szó, hogy szerinted manipulált a játék és videókkal bizonyítottad?
De tőlem visszatérhetünk az eredeti hozzászólásomra is, amiben azt találtam nevetségesnek, hogy megint öten ötféle, egymásnak ellentmondó dolgot állítottak, hogy hogyan csal a játék. Nem én vittem el ebbe az irányba a beszélgetést.
(#32887) Edgar2621:
Igen, a véletlenszerűségnek nincs helye, de nem is mondtam ilyet soha.
Abban hasonlít az igazi focira, hogy itt is rengeteg tényező befolyásolja a dolgokat, de nem mindenre van ráhatásod (mert 1 embert irányítva egyszerűen nem lehet), szerencse is kell hozzá, hogy jól jöjjön ki a lépés. Meg azon is sok múlik, hogy mentálisan mennyire vagy ott, ennyi.(#32888) A guru
"érveljek amellett, hogy inkonzisztens bughalmaz a játék?"
Ne, amellett érvelj, amiről a vita volt. Inkonzisztens, már csak a kapcsolat miatt is, van benne sok bug, ezt is bármikor aláírom.
-
törölt tag
válasz
A guru
üzenetére
Ha jó a kapcsolat, akkor itt is 100-ból 100-szor azt csinálja ami nyomsz. Ha rossz a kapcsolat és késés van, akkor meg azért nem, mert mire regisztrálná a gombnyommást, már változhatnak a körülmények (kibillentenek az egyensúlyodból, kisodródsz, elveszik a labdát, stb.), nem pedig azért, mert szándékosan téged hátráltat a játék.
(#32882) thebigK:
Egy ilyen játék soha nem lehet teljesen valósághű. De annyi hasonlóság azért van, hogy itt is lehet szerencséd, vagy pech-ed, nem kell mindent a játékra fogni.
Csak hát ha valaki lő két kapufát egy meccsen, akkor itt az már egyértelmű bizonyítéknak számít a csalásra...
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo A285 12,5" FHD - Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)