- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
amargo
addikt
értem, azthiszem.
én mindig abban a tudatban éltem, hogy a java kis gép igényű, pont a mobilok miatt..
de ez a JVM ami végül is a futtatást/fordírást vezérli/végzi el? ha jól vettem ki..
ennek miért ekkora a gép igénye? az ok, hogy egy kód befordítása egy kisebb gépen több idő, és nagyobbon kevesebb.. de akkor miért így csinálták?
amargo -
amargo
addikt
válasz
loszerafin #130 üzenetére
Én nem azt írtam, hoyg lehetetlen, csak azt, hogy nehéz. Én nehez találtam számomra megfelelő doksikat leírásokat. egy oprendszer forrásával mit kezdjek? egy kezdő mit csináljon vele? aki meg már annyira benne van az játszva meg leli.
google elöbb dobot ki delphis componenseket mint, C++osokat.
amit én kerestem az, egy köbb képformátumot lekezelő componens.. ha ezt elsőre csont nélkül találsz akkor nagyon jól tudsz keresni.. de én csak akkor kezdtem foglalkozni vele.
tehát nem viceltem.. én tényleg nehezen találtam meg amit kerestem.. de a végén többet találtam mindt gondoltam volna.
amargo -
amargo
addikt
válasz
TheVeryGuest #123 üzenetére
hát ezt a részét se ismertem.. én csak azt látam, hogy kisebb eszközökben pl mobilban milyen jól meg van a Java és, hogy ez kishelyen is kis rendszer körülmények között is milyen jól megy. egy OP rendszer vezérlését nem tudom, hoyg tudná ellátni, de enynire nem is ismerem.. viszont ha vki mobilokat akar programozni jó sok pénzért, annak ez kell
egy Javanak tényleg ilyen konfig kell? ezt nem értem.. kicsit erről tudnál még írni.
amargo
szerk:g4dg3t, még milyen jó, hogy hozzá szolás után olvasom el csak a köv választ.. így totál hülének érzem magam
én Javaról eddig sok jót hallotam, azt persze én sem gondoltam, hogy mindenre jó, nem is ismerem ennyire. De azt láttam a mobilokon, hogy eléggé jól elvan benne.
na most megint kavarodtam a Java-val kapcsolatban
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
válasz
TheVeryGuest #122 üzenetére
no én soha nem tudtam a hátterét a C/C++-nak.. sajna a tanárok tanítási módszere ott kimerült, hogy a kávéja mindig kevés volt.. ezért órán is ritkán láttuk.. na mind1.
de ezért örülök, hoyg leírjátok ezeket, mert csomó mindenről foggalmam sincs..
(TheVeryGuest asszem te adtál tanácsot a memóri kezelésről C-ben. át is nyálaztam.. de csak Jpgre megy, de ez is már vmi)
Azt észre vettem, hogy C hez eléggé nehéz találni jó anyagot.. de nem lehetetlen.
Én nem is tudok sokat írni, én is csak kezdő vagyok, de ezek a válaszok többet segítenek nekem mint, az, hogy könnyű ez és nehéz az.
amargo -
amargo
addikt
válasz
Atyagatya #120 üzenetére
hi!
a Pascalal nem szállnék vitába mert mint említettem, nem annyira ismerem, hogy bele kontárkodjak.
csak azzal a nyelvel az a bajom, hogy holt nyelv.. persze tényleg nem árt tudni egy minimális szinten.. mert Delphihez kell!
de ebben nem tudok rendes választ adni, mert nekem a C tanították elsőnek és én beleszerettem azonnal. a Pascal utána kicsit fura volt.
sok nyelvet beszéljen egy programozó, de szerintem 1-2, vagy több nyelv legyen amiben profi, a többivel meg ráér akkor foglalkozni amikor szükséges..
Nekem kedvencem szintén a C++, de én sajna leragadtam nála.. most sajnos fontosabb dolgokkal kell foglalkoznom..
PHP szintén kóstolgattamés a fordító sokat megenged, ami nem kimondottan célszerű.
amargo -
amargo
addikt
hi!
nagyon igazad van!
az eddigi meglátásaim szerint és is a Java felé hajlanék, mert elkezdték már eléggé sok helyen használni és C++ ismerete után szerintem könnyebb megérteni. a Pascalról nem mondok véleményt mert annyira nem ismerem, én C vel kezdtem és folytattam. De a pascal már kiöregedő nyelv szerintem.. de asszem ezzel nem csak én vagyok így.. míg a C még mindig állja a sarat, mert azért igen sok program és OPrendszer íródik rajta. BASICről szintén nem tudok nyilatkozni..
De ahogy te is írtad, a C a legalkalmasabb nyelv elkezdeni a programozást.. az eleje tuti nehéz lesz, de a Pointerek után az OOP tényleg könnyebb.. bár szintén meglátás kérdése
meg aztán, ha már megértette az alapját akkor jöhet a bonyolultabb OOorientált fejlesztők, amik szerintem eléggé megkönnyítik a OOP-t.
de ez majd később
köszönöm a válaszod, szerintem építő jelegű! Nekem legalábbis segítet, pár foltot eltüntetni.
amargo -
amargo
addikt
jó az amit mondasz.. de még sem értem.
mert egy nehezebb nyelvről könnyebb egy ''könnyű'' nyelvet elsajátítani.. de vissza fele már nem igaz.. ott komolyabb tanulás kell megint..
csak most azt a fonalat vesztettem, el, hogy melyik a könnyű és használható nyelv, és a nehéz?
viszont mind addig, amíg, meg nem szereti a programozást.. mindenképpen valami egyszerűbb nyelv kell.. de amint a logika meg van, fejleszteni kell az ismereteket! ha leragad egy ''könnyebb'' nyelvnél, akkor nem sokat ért az egész tanácskozás
----
bár OOPsal nem kezdenék.. ha egy kezdő megérti csont nélkül, akkor egy zseni..
(vagy csak én voltam annyira béna)
tehát akkor mi a könnyű és mi a nehéz? egy OOrientált nyelv tuti nehezebb, de ugyanakkor egyszerűbben lehet kezelni.
végig olvastam a topikot párszor, de arra nem találtam választ, hogy egy kezdőnek miért lenne nehezebb vagy könnyebb egy teljesen vadidegen nyelv megtanulása..
félre értés ne essen, szerintem is meg kell, hogy szeresse az adott nyelvet.. de miért feltétlen egy könnyű nyelv kell?
ezt vki elmagyarázná
mert az is tök mind1, hogy repülőt vezetni tanulsz.. vagy biciklizni.. ha nincs érzéke az egyensúlyozáshoz, de 6millió gombról, kijelzőről tudja mit csinál.. akkor neki most melyik is a könnyebb? és mi az elfogadott..
de persze ez már egy másik sík.. de az értelme szerintem látszik.
persze tök jók ezek a tanácsok meg minden és egyet értek is a legtöbbel, csak ezzel a könnyű-nehéz nyelvel nem tudok kibékélni.
asszem már nem írom tovább kicsit hülyének érzem magam, mert én sem értem, mit is írok, de azt tudom, hogy egy kezdőnek nem könnyű-nehéz nyelv szinten kell tanácsokat osztogatni, mert vkinek ez volt a tapasztalata.. persze láttam pár jó részletes tanácsot, ami szerintem a legkorrektebb!
a legelején szerintem teljesen korrekt egy Cnyelv.. mert részletes a helpje, a debuggerje is sokat segít.. bár ez azért nem teljes.. lehet szívni vele
megtanít a logikára, kisebb dolgokat is elérhetsz vele, vagy nagyobbakat, ez csak a témától függ.. hogy megérteni könnyebb e mint bármelyik másikat? szerintem nem.. de megtanít a jó logikára, segít megérttetni miként értékeli ki a gép az utasításodat, amivel rendesen lehet szívni, ha elcseszedés olyakor a hibát se találod meg azonnal.. ami szerintem igen hasznos! megtanulod mire kell figyelni. persze ezekre majdnem minden nyelv megtanít, nem ismerem az összeset én leginkább a C++ ismerem ezért csak erről tudok mesélni.
Többek között ezért is tettem fel a kérdésemet, hátha sok érdekeset megtudok más nyelvekről
kicsit hosszúra nyúlt, de válaszokra kíváncsi lennék.
amargo -
amargo
addikt
válasz
loszerafin #69 üzenetére
hi!
szerintem jól írtad le a dolgokat, de viszont ezt a soros dolgokat kicsit megcáfolnám..
mert nem mindegy az, hogy az a 3000sort meglehet írni 1000ben is csak még nem elég fejlett hozzá az ember logikája, hogy egy gép szintjén nézze a dolgokat.. és ezért 3000ben írja meg..
abba nem mennék, bele, ki mitől számít programoznak.. ha van egy lapja vagy hogy nincs, de jobb azoknál akiknek lapja van.. vagy 50sorban megírja azt, amit más csak 200ban..
de ezt csak azért írtam le, mert így amit írtál kicsit félre érthető.
de biztatásnak nem rossz
amargo -
amargo
addikt
hi!
nem tudom, hogy válaszoltak már erre a kérdésedre.. de
Benkő Könyvek
Programozzunk C nyelven 2,965
Programozzunk C++.. 2,964
és a Builder C++ 5,900
Tóth Bertalan ő is volt a c könyveknél.
van mind1ikhez lemez.. a Builderhez pedig kapsz CD-t így elvileg jogtisztán programozhatsz, ha regisztrálod a programot.. persze csak próba verzió.
amargo
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged