- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
válasz
kisfurko #265 üzenetére
Én is műszakis vagyok. Sorolok párat, amit Te is tutira tanulsz. Filozófia, marketing, különböző közgáz tárgyak.
Azért nem hiszek neked, mert az általános műveltség miatt, vagy mert mondjuk jó tudnod mi az az e-commerce, neked is teletömik az órarended olyan tantárgyakkal, ami nem fog a programozáshoz közvetlenül kötődni. Elhiszem, hogy neked a műszaki=BME, de minden akkreditált műszaki főiskolán/egyetemen, műszaki informatika szakon szinte ugyanazt adják. Kérdés, mennyire eredményesen, ebben jó a BME, de az alap ua.
Hamarosan bankinformatikát fogok tanulni, talán a BME-n, és kétlem, hogy a tantárgyaim nagy része a programozáshoz fog kötődni, pedig műszaki informatika lesz. -
válasz
kisfurko #254 üzenetére
Ezen vitáznék, persze kinek mi a tapasztalata. Fejlesztési idő alapvetően nagyobb programoknál csökkenhet, kicsi progiknál nem kell, vagy nem éri meg OO nyelvet használni.
Én kitartok amellett, hogy gyorsabb, adódik abból, hogy kompaktabb, kevesebb sorból megírható. Kevesebb gépenergiát, ramot, erőforrást igényelhet.
Ezek az én tapasztalataim, persze ez pont az a terület, ahol örökké lehet tanulni. -
válasz
kisfurko #255 üzenetére
Na jó. Ott a matek, meg néhány tantárgy (műszaki, aminek hasznát veszem programozásban.) De nem tudok mit kezdeni a marketinggel, a gazdasági tantárgyakkal, és egyéb, a programozáshoz nem köthető dolgok. A tantervem 50%-át ilyen tantárgyak alkotják.
Nyílvánvaló, hogy matematikával kezdődik az egész, aztán technológia, félvezetők, stb-stb. Ezeken túlvagyok, most indul igazán a programozás a tanulmányaimban.
Nem vagyok túl rajta, de azon igyekszem.
[Szerkesztve] -
Ööö, az egy másik mondat volt, és a többieknek szántam, azért volt benne többesszám. Konkrétan azoknak, akik a C-t ajánlották egy kezdőnek.
Bocsesz, ha félreérthető volt.
szerk: Egyik szóról szóra van idézve, a másik sem ferdít.
Tudom, hogy jók a műegyetemen a programozók, de nagyjából próba nélkül is kijelenthető, hogy a legtöbb alkalmazásban gyorsabb lesz, amit OO nyelvben írtak, hisz ez a lényege.
A leggyorsabb progik egyébként gépikódban születnek. Akkor oprendszer sem kell.
[Szerkesztve] -
Állítólag az egyik struktúrált, a másik meg vegyes nyelv.
A C++ már használ(hat)ja az objektumorientált programozás előnyeit.
Ezért nem is értem, miért tömitek vele, hogy mindenképpen C-zen. Ott van a JAVA, ami egy C--.
''Az egyik haverom mesélte'', ''Állítólag sokkal lassabb''--> nem éppen konkrét dolgok.
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest