- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
User64476 #30 üzenetére
Lehet, hogy pl adatszivárgások történtek de csak napok, vagy hetek múlva veszik észre.
(Gondolom a javítással nem várnák ki a következő frissítési időt...)
Nem jön a telefonra már biztonsági frissítés, akkor nem is lesz vele foglalkozva.
A lényeg, hogy butaság azon erősködni, hogy minek az rá, jó az nélküle is.
Van akinek jó a telefon pókhálósra törött kijelzővel és gyengécske akkuval is. -
Predatorr
őstag
válasz
User64476 #30 üzenetére
Sőt, egy csomó meg nem fut Android 14-en.
Csak minden évben ki kell adni egy „új” főverziót, mintha ez logikusan nem azt jelentené, hogy a régi rossz, és nyilván az új is az, hiszen jövőre azt is lecserélik.Ha csökkennek az eladások, majd félévente jönnek a főverziók, hogy hamarabb lemenjen a 3-4 verzió frissítés.
Jól mondod, a biztonság illúzióját kapjuk, de ez is olyan, mint a betörések: a gyengébb ajtót hamarabb törik fel. -
User64476
őstag
Persze, remek kapni frissítéseket, de szerintem túl van a dolog lihegve. Aki attól fosik, hogy a fingóappok ellopják a pénzét a bankból, azt teljesen meg tudom érteni, a jó megoldás airgapelni a bankos eszközt és nem hátradőlni mert hát erre havonta van security frissítés. Vagy az aggodalmaskodók megnézik minden havi patchnél, hogy melyik CVEkre adott javítás érkezett meg, mi volt a jelentősége? A felhasználók nem security szakemberek, jelentős mertékben a biztonság illúziójára megy a feszülés, közben meg az emberek bediktálják a banki adataikat telefonba ismeretleneknek vagy megadják a kódjukat random weboldalakon. Az Android főverziók messze nem akkora ugrások mint régen, az appok zöme elfut 3-4-5 főverzióval ezelőtti rendszeren, és nincs működésben különbség.
-
Predatorr
őstag
Hát én nem tudtam előre.
Fotózásnál nálam nincs ilyen gond, csak azt nem észleli nagyon sokszor, h fektetve tartom a telefont, nagyon néha meg tök fekete a kép, amíg nem váltok kamerát. Ez anno a Poco-mban volt fícsör.
Ritkán megy 4GB fölé a RAM használat. Olykor nyomok egy pucolást (rejtett ram widget, 1 katt) 2,7-2,9-re leugrik. Igyekeztem persze minden fölösleges samsung szarságot letiltani háttérben, és tűzfal is fogja őket. Csak a 1UI frissítéssel újabb 2 v 3 appocska próbált adatokat lopni a telóról, minden frissítéssel jönnek újabbak, tűzfal meg kiabál.Ilyen probléma lehet nálad.
Feltettem az app optimizert, az megoldotta a sok laggolást, csak hát miért kell ehhez egy samsung szintű cégnél külön app, havi ajánlott futtatással? -
törölt tag
iPhone felsőkategóriás telefon nem is annyiba került mint a Redmit Note 10Pro.
Minél rövidebb egy adott készüléknek támogatottsága, a gyáróknak annál kevesebbet kell majd vesződni velük.
Ez sok embernek nem jelent gondot, mert 2-2,5 évente úgy is cserélik a telefonjaikat.
Nyilván egy hosszabb támogatással kitolható a készülék használati ideje, persze van akinek támogatás nélkül sem jelent problémát. -
Milan259
újonc
Én éppen ezért nem frissítettem android 14-re, bár még igy is problémásnak tartom a telefont. Fotózás az nehézkesen megy, simán előfordul, hogy fél percig
gondolkozik, mire sikerül egy képet csinálni.
Ami nagyon idegesít, hogy a 6GB ramból 1-1.5GB szokott szabad lenni, ebből is következik a lassúság.
Más márkánál hasonló tudással (Motorola) 3GB szabad ram mindig van, persze ott könnyűsúlyú a rendszer is. -
ujvendeg
tag
Meg kellene kérdezni a Zöldsávosok Klubját is, szintén így gondolják-e? Dereng: mintha az S22 - amúgy is sánta telefonnál - a "legnagyobb átkeresztelgető" kissé belezavarodott volna a frissítésbe. Családi tapasztalat, két mindenki tartalékja: S21 FE (személyes kedvencem) és Motorola Edge 30 Neo - a kettő közül az utóbbi érte el előbb ezt az állapotot: Android 14 - májusi biztonsági frissítés- Google Play frissítés: 2024. május 1. Nem érdekel, ki hiszi, ki kételkedik - ez a tény. Most már a nokedliszaggatót is nézem, nem frissült-e 6.1-re.. néhányan itt pedzik: a rengeteg ormótlan méretű, régi telefon, az A-sorozat arcátlan áron kínált tizen-, huszon-kezdetű ócskaságai most jobbak? Ebből a sorozatból alighanem az A54 a legkisebb, de 20 dkg felett.. és nem kicsi. Ahogy egy kommentáló írta egy angol oldalon, ébresszetek 5 év múlva, megmondom, hogy néz ki, az S30...Ahol a Google, ott biztonságos magánadatokról beszélni.... jó vicc. (Két-három napja jelent meg a cikk, hogyan dolgozik a G-algoritmus. - Egy ex-szakmérnök.) Ui.: USÁ-ban biztonsági frissítést az S10-es sorozat is kap - Exynost ott nem osztogatnak, példás cég, csakugyan
-
hapakj
őstag
válasz
User64476 #15 üzenetére
Nemtom, nekem is olyan igénytelen az a mentalitás, hogy kiadunk 100 féle telefont, majd utána a telefon és a felhasználó is levan tojva... Engem megmosolyogtat, hogy a 2020-as iPhone-omra még várhatok 3-4 főverzió frissítést és még vagy 2 év security updatet, míg a 2021-es Redmit Note 10 Pro már obsolete termék (érsd, security patch sem)
(jah és mivel a tisztelt Xiaomi elbénázott valamit az egyik updatedben többet nem frissült magától és nekem kellett manuálisan felflashelnem a legújabb firmware-t. Ahhhh évek után újra átjött az a jó kis Android életérzés
)
-
Byga007
aktív tag
válasz
User64476 #13 üzenetére
Nem tudom, szeintem nincs akkora esélye hogy leejsd vagy hasonló. Én utoljára telefont 2010 ben ejtettem el de azz is úgy hogy a nyakbaakasztó zsinórja adta meg magát, de szerencse hogy ültem. Jelentem ez még egy k880i volt. Pedig nem széfben tartom a mostani telefonpmat sem de valahogy nem ejtem el nem ütöm neki semminek. Az meg hogy kapjuk a frissítéseket csak jó(persze néha csúszil hiba bele ) de így később lesz használhatatlan.
-
Predatorr
őstag
Ja, biztos nem indítottam újra, amikor nagy betűkkel ki is írta.
Amúgy másnapra elhelyezkedett a frissítés, kapott még egy biztonsági/google update-et is.Rigormortis: kösz.
Nyilván lefuttatom, ha már leszedtem...honnan jöttetek ti ide?
Kacsakompot: hát elég nagy probléma hogy a kedvenc játékaim nem futnak az A14-en, pedig kb. a 7. droid óta semmi probléma nem volt velük. Tiszta vindóz.
-
Kacsakompot
kezdő
-
User64476
őstag
válasz
Kacsakompot #17 üzenetére
Jól van akkor, játszd az értetlent.
-
Kacsakompot
kezdő
válasz
User64476 #15 üzenetére
Ameddig minden banki adatom a telefonomban van, azzal fizetek stb. addig igenis kardinális kérdés, hogy mindig a legfrissebb rendszer legyen a telefonomon a legfrissebb biztonsági updattel. És a funkcionalitás sem hátrány, ha bővül. Ennyi erővel elég az Android 2.1 is. Ezt pont a mai világban kell elmagyarázni egy ilyen specifikus oldalon? Ne már ez tényleg kabaré
-
User64476
őstag
válasz
Kacsakompot #14 üzenetére
A hype a probléma, minden tesztben és minden teszt alatt kríziskérdésként merül fel, holott szerintem nincs ekkora jelentősége. Mit nem tudtál Android 13 alatt megoldani amit 14 alatt igen? Nem kell felülni minden hypevonatra és lelkesen tovább fűteni.
-
User64476
őstag
Persze, jópofa amikor még mindig kap az ember ezt-azt. Csak azt mondom, hogy ez most ilyen mindent eldöntő egymásra licit, miközben szerintem 100x akkora esélyed van beleejteni a sörbe vagy végigpattogtatni a betonon mint beszívni valami 0dayt, aztán mégsem azt nyomják, hogy a mi telefonunk 8 tonna nyomást kibír meg 2km vízoszlopot. Volt eddig olyan botrány ami ilyen biztonsági javítások hiánya miatt széles körben kihasznált sebezhetőség miatt kipattant volna? Amire gondolni tudok, az állami meló volt.
-
Ricardo
titán
A biztonsag. Amikor az emberek jó része mobilon éli az életét, nem utolsó szempont.
Nem A52s- em van, így nincs pontos képem mit kapott meg pontosan az új dolgokból. Én például a bekarikázós keresést már jópárszor használtam mióta az S21- em negkapta a 6.1 et.
Lehet létezni az ilyen újítások nélkül, de szerintem jó dolog, ha kap ilyen kényelmi funkciókat az ember még a több éves telefonra is. -
nicu71
addikt
A72 még nem...
-
hapakj
őstag
Ez igazságtalan. Pont most vettem egy A71-et 6000 forintért
-
Predatorr
őstag
Bődületesen laggolni kezdett tőle az A52S.
Kezdetben minden, ablakváltások diavetítésbe mentek át, idővel mintha kezdene belerázódni, de random most is durván akad itt-ott, mintha valami ram kezelési problémája lenne.
Plazmacucci: Hol volt olyan konteó? Leginkább csak sokan nem értették, miért nem kapta meg a többi A-ssal.
-
-
vlevi
nagyúr
A lista bővül. Galaxy Tab S7FE
-
janeszgol
félisten
válasz
Plazmacucci #2 üzenetére
Aki okos, az nem hitte el.
-
Szóval miért volt a konteó, hogy az 52S nem fogja megkapni?
-
Ricardo
titán
A Samsung élen jár a szoftveres támogatásban.Jó lenne, ha a többi gyártó is így állna hozzá a frissítésekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A 6.1 olcsó, drága, ütésálló és közönségkedvenc készülékekre is megérkezett.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest