- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
Egyébként jól gondolom, hogy DB-ba most kicsit elkúrták ezt a kilinkelést a képeknél, mert mivel nem lehet közvetlenül, ezért beilleszteni sem lehet pl. fórumokra?
-
atillaahun
veterán
Dropbox Android-os kliense ugye alapból nem tud szinkronizálni (csak fájlokat, mappát nem, de azt is csak ha külön beállítod (külön DropSync tud egyébként szinkronizálni)), asztali kliensbe pedig szépen be lehet pipálgatni milyen mappákat szinkronizáljon a felhőből az asztalra.
Szóval azt lehet igen, hogy mindent a felhőben tartasz, onnan tudsz zenét, videót stream-elni, office dokumentumokat webes felületen megnyitni (módosítani nem). A szó szoros értelemben vett ftp-s elérhetősége viszont nincs.
Kicsit kerülő úton azt tudod csinálni, ha nem a webes felületen akarsz feltölteni, hanem asztalról, hogy bepipálsz egy mappát a gépedről, hogy szinkronizálja fel a felhőbe, majd kiveszed a pipát az adott mappától, és letörlöd a gépről a tartalmat.
Remélem így értetted a kérdést. -
atillaahun
veterán
Épp ez a lényeg, ezt mások nem akarják használni, mert tökéletesen elégedettek a freemail-es körbeküldözgetős módszerrel, ez általában nekem lenne érdeken, hogy jobban haladjak/haladjunk, de hát nem várhatom el másoktól, hogy a kedvemért csináljanak olyat, amiről fogalmuk sincs hogy egyátalán szükségük van-e rá.
Meg hát szerintem jelenlegi állapotába azért még a Dropbox se akkora szám, hogy érdemes lenne erőltetnem.
-
atillaahun
veterán
Család szinten még csak-csak megoldható amit mondasz, de csoporttársakhoz, munkatársakhoz nem mehetek egyenként házhoz, hogy na most akkor feltelepíttyük neked a Dropbox-ot mert ez sokkal jobb mint a freemail, még ha magadtól nem is tudod megcsinálni...
(#188) hunfatal
Nekem eddig még nem tűntek el fájljaim, sőt egyre gyűlnek. Szerintem nem jellemző, nem tudom nálad mi történhetett. -
atillaahun
veterán
Azért magyarázd már el egy olyannak, aki ki-be tudja kapcsolni a gépet, elindítani a böngészőt és megnyitni benne a facebook-ot, meg a freemail-t (emberek 90+%-a ilyen), hogy mennyivel egyszerűbb neki beregisztrálnia egy angol nyelvű oldalon, majd feltelepíteni egy kliens-t a gépére, és bekonfigurálni, mint az hogy e-mail-ben átküldj neki egy fájlt a következő 3 percben.
-
atillaahun
veterán
Mivel az asztalról, és webről kilinkelés még eléggé újdonságnak számít a Dropbox-ban gondoltam megosztom, hogy a link azután sem változik, hogy egy mappa, vagy fájlt tartalmát módosítottuk, így egész kellemes a használata.
Gondolok itt arra, hogy pl. munkatársaknak, vagy diáktársaknak körbeküldöm egy mappa linkjét, majd mindenféléket ki-be-pakolgatok bele, attól még később ugyanúgy elérhető lesz a teljes tartalma, ugyanazon a címen, amit a többiek simán betehetnek könyvjelzőnek, vagy parancsikonnak az asztalra, mint egy mappát.
Így kicsit olyan ez mint egy nonstop elérhető online belső hálózat.
Csak hát elég egyoldalú, mert feltölteni csak olyan tud rá, akinek szintén van Dropbox-a.
Pedig az lenne az igazán ütős ha jogosultságokat is lehetne a mappákhoz rendelni, dehát gondolom ez a következő évtized feladata lesz a fejlesztőknek. -
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #147 üzenetére
Jól olvastam, hogy SkyDrive is csak regisztráció-bejelentkezés után enged hozzáférni/módosítani megosztott fájlokhoz?
-
atillaahun
veterán
Ha már így kezdünk tájékozódni a témában, jól gondolom hogy a GoogleDocs-on (GoogleDrive-on) kívül nem létezik más tárhely, ami külsősök számára lehetővé teszi a dokumentumok online (böngészőn keresztüli) szerkesztését ugye?
(#146) Mela Kehes
Na jah, csak egyik ostobább mint a másik kezelhetőség, egyszerűség, meg elérhető szolgáltatások terén. Bár jó látni, hogy legalább a Dropbox jó úton halad, még ha kurva lassan is. -
atillaahun
veterán
Ti se ismertek olyan Office programot, amibe van Dropbox integráció olyan tekintetben, hogy megnyitok egy fájlt az Android-os Dropbox kliensből, és beleírok, majd elmentem, akkor a változásokat egyből tölti is fel a tárhelyre?
-
atillaahun
veterán
válasz
Mela Kehes #115 üzenetére
Hát nemtudom, esetleg másik felhasználói fiók a winfosba?
Bár gondolom ami program egyszer felment az ott is látszik majd.
-
atillaahun
veterán
válasz
Mela Kehes #113 üzenetére
Másik gép nincs kéznél? Szerintem sok más megoldás nem lesz.
-
atillaahun
veterán
válasz
Mela Kehes #111 üzenetére
Nem tudok róla. Sőt az átjelentkezgetés azért sem egészséges mert olyankor újraindexeli a fájljaidat, és ha van mondjuk néhány ezer, az eltart egy jó darabig.
-
atillaahun
veterán
Igaz, most már én is látom.
A szememmel.
Zsííír
Erre vártam már régóta, most már tényleg csak a csoportos online dokumentum szerkesztést hiányolom a Dropbox-ból. Ha a következő 15 évben még azt is beleteszik, kitudja lehet befizetek rá.(#109) betyarr
Vágom már hogy mit akarsz így visszaolvasva a linkelt gondolatmenetet.
Szerintem ennek a megoldásánál mi sem egyszerűbb. Nálam ez úgy néz ki, hogy van egyetlen meghajtóm a laptopon, a C, ezen belül van a Dropbox mappa, és mindent abban tartok, mitöbb a dokumentumok elérési útvonalát is átírtam erre. Van benne viszont egy Egyéb mappa is, ahova olyan cuccokat rakok amit nem akarok szinkronizálni, pl letöltött sorozatok, ez-az. Ezt a beállításokba szimplán kipipálom, és minden tökéletes. -
atillaahun
veterán
Öhm, elfelejtettem a moderátoros topic nevét, és keresővel sem találom ahol helyreállítást lehet kérni.
Kisegítenétek?
(#84) Psychonaut
Kivéve persze ha rájönnek hogy szerezted. -
atillaahun
veterán
válasz
Mela Kehes #82 üzenetére
Az én meghívottaim biztosan nem használják a cuccost, eddig még nem törölték az utánuk járó helyet (hacsak nem kezdtek el a spambotok is dropboxolni). Bár csak 4-5 hónapos az account-om, nem tudom 1-2 év múltán is marad-e. Szerintem egyébként igen, valóban nem volna korrekt emiatt törölni. Bár mondjuk az se korrekt amit én csináltam.
Dehát most mit mondjak túl drágák, én meg okos vagyok. -
atillaahun
veterán
válasz
atillaahun #80 üzenetére
A pöcsbe, ez is privi akart lenni. Kiszedessem szerintetek?
-
atillaahun
veterán
Van. Bármilyen létező email-lel beregelsz Dropboxra, és megadod mellé a saját hivatkozási kódod. Én a Spam mappámon szoktam végigmenni címzettekhez.
Aztán a PC-s Dropbox programot átállítod az új címhez.
A lényege, hogy a Dropbox nem IP, hanem MAC cím alapján azonosít (ami a hálókártyád azonosító/rend-száma), így ha egy gépről akarod futtatni a mókát szükséged lesz egy MAC cím hamisító/színlelő programra. Úgy mint a MacMakeUp. Egyszerű és nagyszerű.
Ha kedves az account-od, meg az adataid akkor nem max-olod ki egyből a tárhelyet, legfeljebb féltucat reget csinálsz egyszerre, mert a gyanúsakat törlik.
Aztán pár nap után lehet folytatni. Nagyjából 5 perc egy kör. Ha gyakorlott leszel akkor 3. -
atillaahun
veterán
Nem tudom mér fáj az nekik annyira ha felteszek rá pár videót megosztani, vagy csak egyszerűen biztonsági másolatként. A 25 GB azért elég sovány ahhoz, hogy ráhúzzak egy warez oldalt-t, szerintem ez a veszély nem fenyeget. Vagy akkor vegyék le 20-15-10 GB-ra, de a 100 MB-os fájlkorlát az szerintem elég gyenge. Programom is van egy pár ami nagyobb annál, és jó lenne biztonságban tudni.
De nem ez a fő visszatartó erő igazából, hanem az Android-os szinkronizálás hiánya számomra.(#39) Melack
Az lenne az igazán korrekt, ha néhány szempont alapján is, táblázatos összehasonlító módszerrel lennének felsorolva. Hogy melyik mit tud, meg nem tud, és pipálgatni.
Gondolok itt olyan szempontokra, mint a szinkronizálás PC-re, és Android-ra, zene és videó stream-elése, fájlméretkorlát, közvetlen kilinkelés a kliensekből, dokumentumok online, neadjisten csoportos szerkeszthetősége, ingyenesség, meg biztos van még pár ami másnak fontos. -
atillaahun
veterán
Na igen, végülis én se azért írtam, mert a Dropbox meg annyira hibátlan volna, de az mégis csak szabadabban használható. Bár emiatt a megosztásos dolog miatt amit mondasz, én is sokat szidtam őket. Egyelőre nem engedélyeztem még benne ezzel az új linkkel, de így már egy fokkal azért használhatóbb lesz.
Már csak a csoportos online egyidejű fájlszerkesztést kellene megcsinálniuk, és teljesen elégedett lennék velük. -
atillaahun
veterán
Ahogy látom ez a Skydrive még mindig elég kaka. Ott a 100 MB-os fájlméret korlát, az online egyidejű szerkesztés csak olyanokkal lehetséges, akiknek szintén van hozzáférése, nem lehet szinkronizálni a tárhelyünk tartalmát Android-ra, és stream-elési lehetőségről sem olvastam sehol.
Ha valamiben tévednék várom a korrigálásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest