- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- iPhone topik
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Fotósként/videósként érdeklődök mi volna a költséghatékony megoldás az archiválásra?
Nézegettem NAS-okat, amíg tárhelyben ugyan rávernek a felhőre, de kb 1000 euró szinten mozog az a SoHo 2-4 lemezes Synology megoldás, amit első blikkre találtam. Megnézve az aktuális NAS merevlemez árakat ez úgy reális is. Ezért jár durván 16 TB, tükrözve a fele. Plusz az üzemeltetési költségek.
Bekerülési költsége hajmeresztő, de az ár/tárhely arányban veri a felhőt. Viszont 1000 euróból évekig elő tudnék fizetni a felhőre, ahol nincs üzemeltetési költség és a karbantartással, felkonfigurálással se kell foglalkoznom.
Találtam egy backup felhőszolgáltatást a Blackblaze képében, ahol korlátlan tárhelyet ígérnek a mentésre és árban alávág a tárhely szolgáltatóknak. A csavar a dologban, hogy a számítógépet tükrözi, vagyis nem használható önálló tárhelyként. Így viszont egy kompromisszumos megoldásként arra gondoltam teleszórom a PC-t HDD-vel, amit meg a felhőbe szinkronizálhatna nekem biztonsági mentés címszóval. Így kiváló teljesítményem van az fájlok offline eléréséhez és van biztonsági másolat is egy távoli szerveren ha a PC-vel történne vmi.
1000 euróból simán vehetnék akár 2x12 TB hdd-t is és a pénz másik feléből meg évekig elő tudnék fizetni erre a Blackblaze-re. Van hiba az elgondolásban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest