- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha3flt
tag
válasz
King Unique #314 üzenetére
Bla-bla-bla... Ez a soha véget nem érő mellébeszélés mintapéldája, mert mint tudjuk, mindig az utolsó hozzászólás számít a legjobban. Pedig a kutyát nem érdekli, minek minősíted magad és a hozzászólásaidat. Én viszont tényleg be tudom fejezni, csak figyelj. Te nem tudnád. :-)
-
ha3flt
tag
válasz
King Unique #262 üzenetére
Neked nincs egyetlen józan érved sem, titánember, és te személyeskedsz az első pillanattól kezdve értelmes eszmecsere helyett, ahogy más is írta - a k.rva gurulós smiley-jaid is a megalázásra szolgálnak. Nem tudom, honnan szalajtottak, de nem kicsi a probléma.
-
ha3flt
tag
válasz
King Unique #249 üzenetére
"Mindenre ráfogod, az szar, semmire nem jó" Mivel képtelen vagy megérteni mondatokat és eljutni egy értelmes vitáig, csak panelekből állsz, így igazából csak magadnak válaszolgatsz... befejeztem.
-
ha3flt
tag
válasz
King Unique #246 üzenetére
"az elmúlt egynéhány évben pont hogy elkezdte komolyabban fejleszteni a Microsoft az egyes beépített alkalmazásokat"
Ja, "jön", "bővül", "nemsokára", "elkezdte", "már majdnem", "ez jobb lesz", "a felhasználóknak megfelel"... Ezt hallgatom úgy harmincöt éve mindig új és új formákban. :-)) Csak éppen a jelenség ettől még létezik, hogy a világ egyik legnagyobb szoftvercége egy szűk évtized alatt nem volt képes egy koherens, jól használható, amúgy viszonyítva elég egyszerű applikációt összehozni a meglevő beállítások értelmes kezelésére, ha már a "Gépházat" emlegetted, ahogy egyébként a jelenség a ventilátornál is létezik. De ez csak a jéghegy csúcsa. Most éppen az MI oldja meg a problémákat? Annyira nevetséges.
A többi (is) tudatlan összevisszaság és bájos feltételes módú ömlengés, túl nagy energia lenne ideírni csak egy részét azoknak, amiknek rohadtul nem így kellene lennie a világ nagy részének munkaeszközén.
-
ha3flt
tag
válasz
makszutov.hu #237 üzenetére
Köszi. :--)
-
ha3flt
tag
válasz
King Unique #239 üzenetére
Ja, csak az MS az összes szoftverét ilyen igénnyel csinálja - érdemes lenne észrevenned, hogy egy példa nemcsak saját magáról szól, azért példa. De amúgy is rétegigény egy keresés? Keresés nélkül egyetlen program sem szoftver, csak talicska.
Nincs szakértői vagy power user UI, ez az alapprobléma, a mezei felhasználótól a programozóig és rendszergazdáig mindenki ugyanazokat a szemét alapszoftvereket használja a beállításokon kezdve. Az nem érv, hogy úgyis valami mást fog megtanulni/letölteni helyette.
A jövő sem addig tart, ameddig ellátsz, én nem mondtam valószínűségeket, sem az MI-vel nem hoztam össze, csak lehetséges irányokat nagyon is valódi technológiák, fejlesztések, és a szereplők magatartása alapján.
-
ha3flt
tag
Bár arról ilyenkor alig szokott szó esni, hogy a háttérben a Windows-ban mennyi fejlesztés zajlik más rendszerekkel való együttműködésben, az új hardverekkel, új szokásokkal, közben több alapvető, tökéletesen indokolható félelme van az embereknek a változástól:
- hogy nem lesz-e a UI-on olyan változtatás, ami megszüntet megszokott funkciókat, nehezebben átlátható és használható felületet eredményez, vagyis kevésbé lesz ergonomikus,
- hogy több adatot lapátol ki a felhasználóról, mert a törvények lehetővé teszik az olyan megfogalmazásokat a felhasználói szerződésekben, amik alapján akármit is lehet gyűjteni. Ez kicsit javult, de bizalom rég nincs (csak csukott szemek), ami nélkül nem lehet létezni,
- aztán hogy kényszerít, kevesebb mozgási lehetőséget ad, hogy third-party toolokkal megoldhatók legyenek az ember munkáját könnyebbé tevő módosítások, hackelések, vagy egyszerűen alternatív szoftvereket használjon, vagyis hogy még inkább az egyre ostobább tömegek szokásaihoz, hiedelmeihez és az MS+partnerek üzleti érdekeihez kell alkalmazkodni.A Windows mindig is úgy készült, hogy akár az operációs rendszer üzemeltetéséhez is más is elkészíthesse a szoftvereit pénzért, meglehessen körülötte a nyüzsgés, érvényesülhessenek üzleti válallkozások meg saját maguk - nem úgy, hogy odatesszük mindazt, amire szükség van a hatékony és kényelmes használathoz, és azt reszelgetjük tovább, mint a Linuxban. (Persze ott is vannak túlkapások, csak azok sokkal hamarabb képesek megbukni...) Érdekes, azokat is le tudják tesztelni sokkal kisebb szervezetek, közösségek, mint a világ vezető szoftvercégei.
Sok alapvető hiány mellett, amilyen funkciókat egy operációs rendszernek mindig is tartalmaznia kellett volna, Windows-ban 40 (!) év után lett keresési lehetőség a Task Manager-ben. WTF? Ezt semmiféle kompatibilitási igény nem foghatta vissza... Tudom én, hogy létezik NET START | find /i "...", meg van SysInternals pslist.exe, meg van WMI és PowerShell - de közben a Linuxot tartják még mindig szakértőknek való rendszernek. Miközben a fél világ automatizált rendszereiben gyakorlatilag felhasználói karbantartás nélkül fut így vagy úgy. ROTFL. :--)
Sok más téma lenne még, pl. hogy az igazi veszély az AI-os profilozás mellett a törvényekkel megtámogatott Secure boot és a kikapcsolhatatlan titkosítás, mikor egy hardveren csak a jóváhagyott operációs rendszer futhat, azon csak a jóváhagyott programok, valamint az egyedi azonosítás miatt minden információ névre szóló lenne, más olvasni sem tudná, küldeni pedig szintén ugyanígy lehetne, vagyis minden, de minden követhető és személyre szabható, ill. tiltható és engedélyezhető lenne kiszolgáltatva a szolgáltatónak és az azt irányító erőknek, az államnak. Eljöhet ez az idő is, meg is oldana problémákat, cserében viszont...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Metal topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Autós topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest