- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung SmartTag2 teszt
- One mobilszolgáltatások
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
válasz
hevepapa #310 üzenetére
Nyilván technikailag nem kell új OS, nem is mondtam ilyet. WinML API, meg DirectML, stb. már van Windows 10 alatt is.
Aztán hogy üzleti megfontolásból milyen szívózást talál majd ki az MS, azt ki tudja. Pl. bizonyos Windows-ba beépített "AI" alapú szolgáltatások csak Windows 12-n lesznek (mit tudom én... jobb kereső, fotó retus Paint-ben, stb.). Ha az kell, akkor meg persze lehet azzal szívózni, hogy a Windows 12 hivatalosan csak NPU-val rendelkező gépre megy fel. Nem állítom, hogy ez lesz, csak példa.
-
niof
veterán
válasz
hevepapa #282 üzenetére
Ez már többször ki lett tárgyalva, hogy a frissítés továbbra is ingyenes, feltéve, hogy a követelményeknek megfelel a HW. Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy nem feltétlenül a nyers teljesítmény hiányára kell gondolni. Egyszerűen húztak egy határt, ami nem túl régi, nem túl új, de élhető. Mikor jött ki a 11? 2021? Akkorra a 8.Gen. procik 3 évesek voltak. Egyszerűen úgy kalkuláltak, hogy ez a generáció lesz az, ami teljes mértékben támogatott marad a kezdetektől. Mostanra 5 éves, mire kifut a 11, 6-7-8 éves lesz? Szerintem ez így teljesen rendben van. Sosem volt az kérdés, hogy elfut e a régebbi procikon, mert mindenki tudja, hogy igen. De nem támogatott. Fel lehet warezolni? Fel, csak kérdés, hogy mennyi értelme van.
-
niof
veterán
válasz
hevepapa #251 üzenetére
Hát, elnézést a kifejezésért, de ez legyen az ő nyomoruk. 2023-ban (lassan 24-ben inkább) a frissítéseken vinnyogni, mondjuk úgy, szánalmas. Még vállalati környezetben megértem, mi is használunk 1 hét delay-t a WSUS-on, annyi idő alatt ki szokott bukni, ha valamelyikkel gond van, de még utána is vissza tudjuk ugyebár vonni, vagy ha nem, akkor a problémás gépeken megcsináljuk kézzel. De idejét nem tudom, mikor volt olyan probléma, ami a felhasználók tömegeit érintette volna negatívan. Olyan viszont nem kevés volt, ami olyan súlyos sebezhetőségeket foltozott, amik világszerte kihasználás alatt álltak.
Szóval, igazából ezek az emberek valószínűleg nem tudnak elfogadható magyarázatot adni arra, hogy ezt miért csinálják. Valószínűleg lusták, és nemtörődömök. És ide persze ne értsük bele a warezolókat, akik pl. emiatt herélik ki a Dózert, hogy ne is frissítsen. Addig, míg párhuzamosan fut a M$-nál a két főverzió, addig még valószínűleg ellesznek vele, de amint a 10 alól kihúzzák a szőnyeget, ezeknek az embereknek is valamit lépni kell majd. Azt is valószínűsítem, hogy 1000 emberből 1 kezemen meg tudnám majd számolni, hogy hányan fognak fizetni a plusz 1+1+1 év supportért.
De 2025 végéig még mindig van majdnem 2 év, szóval addig a 10-et használók vidáman ellesznek, Satya bá' addig fogja a kis kezüket. 2 év még elég idő arra, hogy kitalálják, hogyan tovább. Váltanak az addigra valószínűleg szintén tetszhalott állapotba kerülő 11-re, vagy valamire, ami aztán jön. De ennek meg meglesz megintcsak a HW követelménye. És akkor persze lehet tovább fanyalogni. Szidni a Microsoft-ot, mer régen minden jobb vót!... -
Semplar
őstag
Helyi adatgyűjtéssel én is kiegyeznék, cserébe egy J.A.R.V.I.S. szolgáltatásaiért.
-
janos666
nagyúr
válasz
hevepapa #119 üzenetére
Ez azért nem biztos. A kikapcsolhatatlan reklám esetén már valós veszély lenne a Linux-ra migrálás, és ha az egyszer jelentős számban elindul, akkor lassan megjelenik minden, addig csak Windows-ra elérhető szoftver Linux-barát verziója (ami ha nem is natív portot kap, de kap annyi kalapálást, hogy fusson Wine szerűségben).
-
dabadab
titán
válasz
hevepapa #110 üzenetére
A Win7-nél ez elég jól meg volt oldva.
Ugyanúgy nem volt megoldva, mint az összes többiben, mivel ugyanaz a Windows, mint az összes többi.
A Microsoft úgy döntött, hogy a komplett GUI-t beleintegrálja az OS-be, leválthatatlanul, monolitikusan, aztán szarnak bele, hogy bármennyire is normálisan használhatóvá tegyék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung SmartTag2 teszt
- Építő/felújító topik
- Kés topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest