- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Sziasztok, úgy látom nem pörög túlzottan a topik, azért feldobom a témát, hátha van közöttünk 1-2 profi. Ha nincs és megmondja valaki milyen fórumon érdemes próbálkozni azt is megköszönném.
Egy Ruger 10/22 -ből szeretnék egy Custom Buildet.
Kérdés, hogy mi is kell nekem pontosan ezen a vázon kívül, illetve ezek beszerezhetők-e EU-n belül valahol. Utolsó kérdés lenne, hogy mi az ami még postázható, pl a custom barellek bele tartoznak-e, vagy azok már más besorolás alá esnek.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Steve_Brown #2092 üzenetére
Drága a tömítés? Ha filléres én berendelném és megnézném egyezik-e, esetleg kivehetnéd a régit és lemérhetnéd. A festést mivel akarod megoldani?
-
Formaster
addikt
válasz Steve_Brown #2095 üzenetére
Ehhez hasonló finisht nem fogsz kivitelezni egy ilyen antik puskából. Én két úton indulnék el, a cső restaurálása barnítással, esetleg Cerakote-al, ott több lehetőség van. El kell döntsd mit is szeretnék, visszaállítani a gyári állapotot, vagy valami modernet, aminek fegyver kinézete van. Ha engem kérdezel én valamilyen sötét színt választanék a tusnak és ehhez valamilyen passzoló Cerakote-ot, akár fém színűt. A csövet homokszórathatod finom szemcsés (100mikron) alumínium oxiddal, esetleg kézi csiszolás.
A tust mindenképp fel kell csiszolni, amíg elő nem jön a nyers fa, ezt lehet kezelni, pácolni lakkozni, de a famunkához nem sokat értek, keresd a youtube-on.
-
Formaster
addikt
válasz Steve_Brown #2097 üzenetére
Még mindig van rozsda, pl a számban látok, de gondolom a test alja is rozsdás. A csiszolás elég durva, nem tudom milyen papirral toltad, de ennek kéne még 1-2 finomabb eresztés. Ha nem sajnálod rá az időt akkor hajrá, a barnító/aceton nem egy hatalmas kiadás, csak alaposan csináld. Lehet meg kell ismetelni sokszor, de szerintem lenne értelme.
-
Formaster
addikt
válasz Steve_Brown #2099 üzenetére
Megkérdezhetsz egy kovácsot is mennyiért barnitja le tisztességesen. Sajnos nem tudom megmondani h a hazi hidegbarnitó elbánik-e vele. Ha igen akkor is minimum 5x meg kell ismetelned.
-
Formaster
addikt
Na akkor kicsit pörgessük már fel ezt a topikot. Egy Glock 17 Gen5-höz kellene tuning felszerelés, leginkább rugók. Még a zárszerkezethez meg az elsütőhöz csak-csak vannak, de szánvisszahúzó rugót egész európában nem találok. Bocs ha valamit nem szaknyelven mondok, de magyarul kevésbé ismerem a konkrét elnevezéseket, inkább angol/német nyelven. Nagyon szegényes a felhozatal, holott azt hiszem már 1 éve piacon van, nem értem miért. Valakinek valami ötlet? EU-n belül bármi szóba jöhet.
-
Formaster
addikt
USA store-ok csak USA-ba szállítanak. EU store-ok meg Gen5-höz semmit nem tartanak.
Nem kell neked viselési, csak tartási engedély. A 9mm-es jóval olcsóbb a nagyobbaktól, de ha igazán olcsót akarsz akkor .22-est veszel, az a 9mm 3-ad ára sincs. Otthon kizárt, hogy lőhetsz, de nem ismerem a magyar jogszabályokat. Sport céllal biztos tudsz intézni tartásit. Sok helyen van lőtér, egyletekben, szövetségekben, többnyire ingyen. Én most akarok egy .22-est funolni, ahhoz olcsó a skuló, a 9mm meg marad alkalminak.
-
Formaster
addikt
Igen is, meg nem is. Elkezdesz lövöldözni bármivel és rájössz, hogy totál béna vagy. Amit a filmekben láttál, amit magadról hittél az mind nem számít. Elkezdesz utána nézni, miért is nem vagy pontos, hisz te a célon tartod a keresztet. Ekkor jön a pofára esés, levegővétel, kézremegés és az elsütő kezelése, beállás stbstb.
Ahhoz, hogy megtanulj pontosan lőni, aztán gyorsan lőni, aztán gyorsan elővenni és pontosan lőni több ezer skulót fogsz felhasználni és piszkosul nem mindegy mennyibe kerül. Én most pont emiatt szeretnék egy .22-est venni, mert hiába élek nyugaton, hiába keresek jól, elmegyek lőni, kifizetem a pincét+200 lőszert és otthagytam 20-30k-t. Az ember legszívesebben minden héten menne kétszer, de azért na... A .22-es kaliber is alkalmas önvédelemre, sőt... Véleményem szerint, ha önvédelemre kell és esetleges támadás elhárításra kerül sor, akkor ésszerűbb, hogy csak megsebesíted a támadót, mintsem aludni azzal a tudattal, hogy kinyírtál valakit. Máskülönben a .22-es is lazán felküld bárkit, ha olyan helyre érkezik a találat.
Viselésit biztos hogy nem kapsz, ahhoz rendvédelmi/őrzői állásod kellene legyen, akkor is csak szolgálatban viselhetnéd. A tartási az más kérdés, sport célzattal. Nem ismerem az otthoni szabályokat, de nyilván minden busás, azt hallottam már, hogy jóval drágább otthon minden. Pont ezért is lenne a 22-es ésszerű út, mert ott a fegyver is olcsóbb és a lőszer is töredéke. Mellesleg ugyanolyan megfélemlítő, ha egyszer elő kell venned. A kutya se fogja megmondani ha felhúzod, hogy 22-es vagy 9mm-es. A nyílt lőterek többnyire ingyenesek, vagy van valami minimális éves tagsági díj. (úgy hallottam otthon)
Ha már nagy kaliber nagy élvezet, múltkor mellettem a pincében egy .500-as kaliberű magnum revolverrel lőtt, minden lövésnél átszakadt a gyomorszájam A képen mellette az én kis 9mm-es hüvelyem. Mellesleg nem tudom ebben mi az élvezetes, borzalmas hang, borzalmas visszarúgás és irdalmatlan lőszerköltség. Darabja vagy 6-700Ft.
-
Formaster
addikt
válasz Formaster #2104 üzenetére
Kis update a sztorihoz. Közel 1 hónap szenvedés után meguntam a disztributorok hülyének nézését és meghackelve a rendszert megrendeltem amerikából a TaranTactical Glock Gen5 szánhúzó rugót. A terméket az amerikai myus.com csomagpontra kértem, ahonnan kb 14 dollárért továbbítják az EU-ba.
nevetséges h 2018-ban nekem kell küzdenem, hogy megvehessek egy kb 1 éve megjelent termékhez szükséges kiegészítőt. További röhej, hogy ezt sem a Taran oldalárol sikerült, mivel ők nem fogadták el a hitelkártyámat, mondván h a számlázási címmel nem egyezik, holott jól volt megadva.
-
Formaster
addikt
válasz Ezekiell #2131 üzenetére
Szia
Hasonló problémám vopt, ha elolvasod ezt a hozzászólásomat megtalálod miként tudod amerikából beszerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs