- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
válasz FireKeeper #2196 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
bandiras2
senior tag
válasz FireKeeper #2196 üzenetére
Hát azt én is, de erre felé a posztkommunista reflexek miatt a hatalom még mindig retteg a szabad, fegyveres néptől, mert ha a szavazópolgárok nagy mennyiségű fegyveren ülnek, akkor a népnek van egy kormánya, nem pedig a kormánynak egy népe. Ugye 1956...
Első lépésben talán azt kellene elérni, hogy jogosítvány, és erkölcsi felmutatásával bárki szabadon vásárolhasson elöltöltős fegyvereket. Akire rá lehet bízni egy 3.5 tonnánál nem nehezebben járművet hogy kivigye az utcára, arra a fegyvert is. Elöltöltős. Legfeljebb 6 golyó. Önvédelemre elég, kiadós lövöldözéshez édeskevés. Nameg némi jogszabályváltozás, mert lenne pár idióta aki magát nagy embernek képzelvén fenyegetőzne/durrogtatna hogy aztán állampolgári kilövetés által ne zavarja a többi állampolgárt. Ilyenkor azt kellene, hogy a yard felveszi a vallomást, és megkéri az érintettet, hogy másnap fáradjon be a kapitányságra a papírmunka végett, és jóccakát. De ilyen értelmes hozzáállást elvárni a sündőreinktől...Ezek után jöhetne a fegyvertartás fokozatos liberalizációja, pl középiskolai fegyverbiztonsági oktatással, komolyabb fegyvervizsgával AR-15, és hasonlók. Az emberek is kedvesebbek lennének egymáshoz az első néhány tucat olyan,nagy nyilvánosságot kapott eset után,ahol valaki azt képzelte magáról hogy mindent megtehet másokkal és túlfeszítette a húrt.
A bűnözés folyamatos csökkenésével az emberek ingerküszöbe is lejjebb menne, mert már nem a folyamatos túlélésre figyelve, figyelmüket felfelé irányítanák a bársony székek felé. Lassan ott is meg kellene tanulni viselkedni... És máris témánál vagyunk, hogy miért is nem lesz az egészből semmi.És igen, a bűnözés lejjebb menne. Egy olyan közegben ahol bárkinek lehet fegyvere, egy támadás túl magas kockázattal jár. Te hova mennél lopni? Fegyvermentes területre, vagy Texasba ahol MINDENKINEK van otthon fegyvere az egyszerű íjtól az AR-15-ön át a tekerős Gatlingig meg a polgárháborús ágyúig?
Persze először lenne egy kiugró tüske a halál esetekben, amíg a polgári agyonlövés által kihalnak a bűnözők, de a szabadságnak ára van.A fegyvertelen nép, ha nincs rabszolgasorba taszítva, akkor vagy illúzióban él, vagy pillanatnyi korzavarban, amit majd a környező népek idővel korrigálnak.
100 milla afrikai szeretne európába jönni khmm...[ Szerkesztve ]
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
ivana
Ármester
válasz FireKeeper #2194 üzenetére
Van légpisztoly is, CO2-es. Meg van startpatronos gumis és ólom lövedékes is. Az is szabadon tartható.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
könnyen hordozhatót szeretnék. bár ahogy nézem már a tárolási szabályoknál bebuktam a dolgot, mert nem az állandó lakcímemen szerettem volna tárolni. ahogy olvasom, ezt bármikor ellenőrizhetik is.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
ivana
Ármester
válasz FireKeeper #2192 üzenetére
Első körben miért nem veszel inkább valami fancybb légpuskát?
-
FireKeeper
nagyúr
Huh, hát ahogy sejtettem, nem egyszerű folyamat.. Egyesületek közül Budapesten van különösen ajánlott, vagy egyszerűen válasszam ami legkönnyebben megközelíthető számomra?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
FireKeeper
nagyúr
Nem hordhatod csak szállíthatod.
Mi a különbség? Ha a hátizsákomban van, akkor szállítom, ha egy fegyvertokban a kabátom alatt, akkor hordom?
Az összefoglalót elolvasom, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
e.vid
senior tag
válasz FireKeeper #2189 üzenetére
áh értem, tehát ha sportlövészet a célom, akkor a tartási "kell" nekem. gondolom ilyen esetben mondjuk az otthon és a lőtér között nem megtöltött állapotban törvényesen hordhatom.
Nem hordhatod csak szállíthatod.
Itt elég jó összefoglaló: [link]
'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
FireKeeper
nagyúr
áh értem, tehát ha sportlövészet a célom, akkor a tartási "kell" nekem. gondolom ilyen esetben mondjuk az otthon és a lőtér között nem megtöltött állapotban törvényesen hordhatom.
azt esetleg dióhélyban el tudná valaki mondani, mi lenne a menete a tartáis megszerzésének a nulláról? (azt hogy nulláról, úgy értem, hogy még sosem lőttem, nincs semmi fegyver ismeretem) gondolom ha már lenne tartási engedély, annak birtokában vásárolni is lehet.
-
e.vid
senior tag
Tartási- tarthatsz fegyvert pl. sport v. vadászat miatt.
Viselési- rejtve, megtöltve hordhatod önvédelem miatt.'' Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.'' - by Dali
-
ivana
Ármester
Sziasztok!
Némrég előszedtem nagyapám diana 25-ös légpuskáját. Kb. 300 lövés után nem igazán akart működni (azért egy kis olajat kapott), ezért szétkaptam. Ez nagyjából simán ment, bár egyes helyeken kicsit össze volt száradva a régi zsír. A rugó semmilyen mérete szerint nem lehet bele való, plusz görbe. A dugattyú tömítés talán elmenne, de azért az is kapott már az élettől. A csőtömítés kő kemény. Szóval ezeket rendeltem mind, plusz ballistol fegyver olajat.
Kérdés: melyik részeket kell a puskán belül zsírral és melyeket olajjal kenni? Zsírnak mit érdemes beszerezni? Bringához mol EP 2-őt szoktam használni, ez jó? Olaj belülre is ballistol vagy valami más kell?
-
Főnökasszony
csendes újonc
válasz MasterDeeJay #2182 üzenetére
Valaki járt már így?
-
-
bandiras2
senior tag
válasz MasterDeeJay #2182 üzenetére
Láttam a Benjamin bulldogját, 260 joule-os hatóerővel, és meglódult a fantáziám, csak hát a megfogalmazás... Angolban firearm, ami tűzfegyvert jelent, és arra ott nincs szabályozás...
Itt meg lőfegyver, és a turházást is le akarják szabályozni, mert a mindenkori kormány retteg a népétől. Ehh. Akire rrá lehet bízni hogy egy 3.5 tonnánál nem nagyobb össztömegű verdát 130km/h-val hajtson, arra rálehet bízni fegyvert is. De legalább ostromgépet építhetsz, arra nincs jogszabály, ezt tudjuk Polgár Tamástól.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
válasz Főnökasszony #2180 üzenetére
Nyugodtan kilőheted őket, legrosszabb esetben a gumik szétszakadva jönnek ki de kijönnek. Ha valamilyen oknál fogva előre nem jönne ki lövéskor akkor magát a töltényt fogja hátrafelé szétszakítani. A dob és cső messze erősebb mint a gumi vagy a töltényhüvely talpa.
De ha ennyire félsz tőle akkor egy éles pengével próbáld meg szétvágni a lövedékeket és kipiszkálni a darabokat de lehetőleg úgy vágj hogy a dob ne sérüljön.bandiras2
Kiegészíteném annyival hogy egy brutális nagy baromság van leírva a linken:
Ha légpuskánknak nincs (és nem is volt soha) MKH kártyája akkor csak a lőfegyver engedély nélküli tartása miatt kell majd felelnünk.Az mkh kártya NEM engedély és NEM szükséges semmilyen szabadon tartható fegyverhez. Két okból létezik:
Egyik az hogy hivatalosan eladni csak így lehet, hiszen ez igazolja hogy mit ad el az eladó valamint azt hogy a fegyver átment a "műszaki" vizsgán, és ez feltétele pl annak hogy gázriasztóként viselésit kérjünk rá.
A másik oka pedig a pénzbeszedés, egyfajta adó. Egy airsoft játék, paintball, ifiusági légpuska nem lesz sosem emberre veszélyes fegyver. Max ha szembe lőnek vele, de egyszerűbb egy kést venni, sokkal olcsóbb rejthetőbb és biztosan nincs semmi azonosítója.
Egyes múzeális fegyverek (pl lengyel exportos Keserű K56) valamint régebbi légpuskáknak nincs és nincs is értelme megcsináltatni.
Beaszna hogy a közel 60 éves légpuskámhoz hozzányúljon valami hivatalnok. (ami ráadásul kemény 2J-os és huzagolatlan, gyakorlatilag ütőfegyvernek hatásosabb ember ellen)
Persze nem a rendőr dolga eldönteni, így nyilván elkobozhatja. De szerintem épeszű rendőr nem csinálna munkát magának ilyen hülyeségekből.[ Szerkesztve ]
-
bandiras2
senior tag
7.5 joule feletti légpuskára milyen szabályozás vonatkozik?
Ha megvan az engedély határon mennyire kötnek bele(amazon)?
Megtaláltam:
[link][ Szerkesztve ]
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Főnökasszony
csendes újonc
Sziasztok. Vásároltam használtan egy Keserű gumis revolvert. Gumival töltve jött a dob és lehetséges, hogy így állt. Próbáltam a lövedékeket eltávolítani de vagy alig vagy nem mozdulnak. Hogyan mivel milyen módszerrel ha egyáltalán lehetséges eltávolítani sérülésmentesen őket, ill. lövés esetén nem töri ketté a pisztolyt? Előre is Köszönöm.
-
andaman
tag
válasz MasterDeeJay #2178 üzenetére
Köszönöm.
Végül letettem a gumis megoldásról, beltérre [ez] hatásosabbnak tartom.
Hordásra HW37 marad.
Üdv.The man is a snowflake on the river.
-
válasz andaman #2177 üzenetére
Elméletben nagyobb sebességet érne el és pontosabb is a hosszabb csővel. Gyakorlatban nincs jelentősége mert a patronok teljesítménye hullámzóbb ahoz hogy ezt mérni lehessen. Talán egy 6" onesta vs 3" onesta esetén számítana.
Most így hirtelen tesztet nem találtam róla. Gondolom okkal. -
andaman
tag
válasz MasterDeeJay #2176 üzenetére
Milyen cső hossz optimális a gumis pisztolyoknál, az miben befolyásolja azok működését?
A hordási előnyöket nem figyelembe véve.
Alfa g020 vs Alfa g030.The man is a snowflake on the river.
-
válasz andaman #2175 üzenetére
Javasolom hogy egy két gázt is lőj el vele hogy lásd milyen felhőt produkál. Persze ne szembe szélbe és ne menj bele a felhőbe de érdemes kicsit beleszagolni hogy éles helyzetbe tudd mi vár rád. Gázpatronból Peppert ajánlom, most nem tudom milyen márkák vannak de ne a legolcsóbbat. CS is jó nagyobb töltettel ha nagyon nincs más. CN-t kerüld már ha lehet még kapni olyat.
Riasztóra meg fölösleges tárazni napi hordásnál mert ha elő kell venni akkor használni is kell.[ Szerkesztve ]
-
andaman
tag
válasz MasterDeeJay #2173 üzenetére
Üdv.
[HW37] lett végül is.
Rakétázni nem fogok vele.
Várom a hordási engedélyt, utána egy két próbalövés valahol - nem akarom ráhozni a frászt a szomszédokra - aztán majd meglátjuk...The man is a snowflake on the river.
-
shield
őstag
Aki önvédelemre veszi és kiváltja rá a viselésit és nem durrogtatásra veszi, annak szerintem teljesen felesleges drágát venni, amikor olcsóbban is lehet már jó minőségűt kapni. Az ember akárhogy is vigyáz rá, a hordás úgyis megviseli.
Lehet hogy évekig egyszer sem kell élesben használnia, adja Isten hogy ne is kelljen.
Ha pedig a cél a pufogtatás, arra pedig egy élesből átalakítottat, az sosem fog tönkre menni.
Persze aki gyűjteménybe veszi, az más tészta. Sokan bele vannak bolondulva pl. az Alfákba, nekik nem számít a pénz, csak a szívük vágya meg legyen. Ahogy olvasom, ez így lehet a HW szerelmeseinél is.[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
válasz andaman #2172 üzenetére
Mindkettő kiváló minőségű, gázasként* használva egyik sem fog tönkremenni. Ez a felsőbb kategória.
Rakétázni meg inkább valami olcsó öntöltőt érdemes.
Keserű még spiáter dobos gumisat is gyárt(vagy gyártott?) azok sem estek szét, igaz szétkoptak rendesen erős használat mellett de felébe negyedébe kerültek.
Ami garancia a tartósságra a fent említett dobforgató minősége, az tud elkopni legkönnyebben de itt az acél szóval örök élet. Cső meg mindegy miből van, csak átmegy rajta a forró gáz.
*rémlik valami hogy gumisként is lehetett használni a régi hw88-asokat, bár régóta nem követem a témát, otthon van egy magnum defender 3" gázpapíros de gumis, meg egyetlen aranyozott 2.5" M12 defender is az szintén gázriasztó de gumis, akkor még elég gyakori volt az ilyen. Persze utcára gumival töltve nem vinném ki. De ezek messze elmaradnak minőségben egy némettől. Önvédelemre meg Röhm Rg88 altnickelesem van a kocsiban engedéllyel. -
andaman
tag
Köszönöm.
A HW37 acéldobos, a HW88-nál csak a dobforgató az acél ami a dobot illeti.
Ezeket már körbejártam, bár nem akartam elmerülni a részletekben.
Nyilván ki van találva és a spiáter csővel is bírja a gyűrődést, az acél dob, tűzfal, dobforgató, kakas, elsütőszerkezetet egy nem megfelelő csővel nem vágnak haza.
A kettő között vacilláltam, de azt hiszem marad a HW37.
Üdv.The man is a snowflake on the river.
-
Gercsa
senior tag
válasz andaman #2170 üzenetére
Szerintem kicsit feleslegesen túlgondolod ezt a helyzetet, egy gázrevolver dobja meg a csöve az életben nem adja meg magát semmitől amíg nem próbálod megtömködni valami nem odavaló dologgal.
Még ha only rakétázásra használod majd, akkor is elköltöd majd vele a fegyver árának több tízszeresét rakétával mire baja lenne.
Az elsütő szerkezet vagy az ütőszeg ötvenötször megadja magát mire egy gázzal használt cuccon bármi baja lenne a dobnak vagy a csőnek.
De hogy valamit a konkrét kérdésre is írjak, a dobforgató koszorú szerintem acél mindkettőben, szóval aggodalomra semmi ok, inkább arra figyelj, hogy kipróbáld minden tipusú tölténnyel, és kitapasztald, melyikkel működik a legbiztosabban.
Ja, és ha ez még jobban megnyugtat, akkor a Keserű gyár gumis revolvereket is gyárt alu dobbal, ha azok bírják a gyűrődést, akkor egy gázos HW is fogja.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
andaman
tag
Sziasztok.
Gázpisztoly beszerzésre adtam a fejem.
HW88-ra jutottam a felesleges körök lefutása után...
A HW37-nél a a keretben fröccsöntéssel kialakított barrel nem igazán tetszik.
The frame and barrel is made by injection moulting. Trigger parts and the drum is made out of steel.
tudtam meg a Weihrauch-Team-től
Arról nem is beszélve, hogy acélcsővel hirdették a boltban...
A HW88-as alumínium dobja hogy bírja a gyűrődést,esetleges tapasztalatokat ha megosztanátok velem.
Köszönöm.The man is a snowflake on the river.
-
Spirit
őstag
Sziasztok. Cellövészetre vettem szakboltból egy Crosman Quest NP légpuskát. Lefojtott 7, 5J alatti természetesen. Mivel a távcsöve gyárilag csapnivaló volt, egyből vettem rá egy Optisan Cobra 3-9x-es darabot. Mivel kezdő vagyok, így a belövésnél a pontatlanságot a saját hibámnak gondoltam, de kb. 500 lövés után sem változott semmi. Egyszerűen csapnivaló a szóráskép. 10m-ről siman 6-8cm is van benne, letámasztva nem hiszem, hogy ennyiket tévednék. Vásároltam egy Primos Anchor belövő állványt, hátha, de nem sokkal jobb.a lövedékem JSB exact express 4.5mm.
Tudva valaki valami okosat mondani?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok! Itt a környéken megjelentek vaddisznók és az önkormányzat egyelőre semmit nem kezd velük. Kölykeivel van(nak), úgyhogy nekimennek bárminek, kutyát már össze kellett varrni emiatt (bernáthegyi, szóval nem kicsi). Valamilyen gáztölténnyel érdemes próbálkozni ellenük, ha éppen be akarnak jönni a kerítésen (volt már ilyen, de akkor még riasztó se volt itthon) vagy felejtős teljesen? Sima riasztótól vajon megijed?
Sent from my keyBoard
-
shield
őstag
válasz rootkiller #2153 üzenetére
Gondolom az enyémnek sincs már ereje, ezeket nekem is meg kell csinálnom.
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
rootkiller
őstag
Egy ismerősöm javaslatára meglátogattam a helyi vadászboltot. Ami a belsejébe kellett - két tömítés, új rugó, rugóvezető, meg egy a tus és a puskatest közé való laprugó - minden volt. Meglepetésemre az új rugó, másfél-két centivel hosszabb, mint az eredeti külső rugó. A dugattyútömítést Shimano láncolajjal kentem be, a cső végébe a lezáró mechanikának a menetét rézpasztával kentem be, a három tuscsavarra kentem csavarrögzítőt. Egyenlőre visszaraktam rá az olcsó 4x20-as távcsövet, illetve rendeltem rá első és hátsó irányzékot. Úgyhogy faszán rendben lesz (remélem), valamint megfelel a törvényi kereteknek is, bár azt gondolom hogy hiába a kiegészítő rugó, a régi elfáradt rugóval meg öreg tömítésekkel amúgy se tudott szerintem többet mint 7,5J
Artengo TR 990 Pro
-
shield
őstag
válasz rootkiller #2151 üzenetére
Én még nem szedtem szét az enyémet, de gondolom csak egy rugó van benne. Lehet hogy ezzel akarták erősíteni, nem hiszem hogy ér valamit. Már több éve nem lett lőve az enyémmel, biztos rá férne egy kis karbantartás.
-
rootkiller
őstag
Szétszedtem a 631-est. Féltem tőle, aztán utólagosan rájöttem hoy egy barkács hajlamú embernek nincs mitől félnie, elég egyszerű szerkezet. Nem gondolom hogy különösen le lenne harcolva, persze felületi rozsda illetve kopások vannak rajta, például ahol a felhúzó kar a puskatest aljához hozzáér. Valami V lemez hiányzik ami a tus és a puskatest közé megy a rajz szerint. A két első rögzítő csavar nem egyforma, illetve a sátorvasnál lévőt anno én pótoltam. Ami furcsa hogy két rugó van benne, a rajzon meg egy rúgó meg benne valami dugó szerűség van. Egy új tömítést mindenképp kap, illetve nem tudom hogy a dugattyú végét szokás -e cserélni. Veszek rá komplett irányzékokat, és szépen mindent megfelelően kenve összerakom majd.
Artengo TR 990 Pro
-
vendingo
veterán
válasz rootkiller #2143 üzenetére
Itt kapsz hozzá cuccokat, vagy ferfiakjátekboltja.hu
Esetleg használtan indexről.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
KrAt
veterán
válasz rootkiller #2148 üzenetére
Szia,
Index - légfegyver topic, ott egy jo kozosseg van, segitenek
-
rootkiller
őstag
-
NagyBandi
csendes tag
Sziasztok,
arról tudtok valamit, hogy ha EU-n belülről (konkrétan Csehországból) hoznék be saját használatra, egy darab gázpisztolyt, akkor milyen plusz köröket kell futnom? Elég annyi, hogy a PKLV-hez elviszem bevizsgálásra, és onnantól ugyanolyan, mintha itthon vettem volna? Plusz kérdés, hogy ha nem én venném meg, hanem egy barátom, és ő hozná el, akkor bonyolódik-e a dolog.
Alfa 20-asokat nézem, és odakint kb. feleannyiba kerülnek, mint itthon.
Köszi!
-
rootkiller
őstag
Elgondolkoztam azon, hogy a Slavia 631-ről leszedem a távcsövet, és vissza alakítom irányzékosra. Ehhez szükség lenne a cső végén lévő célkeresztre vagy nem tudom mi a pontos neve, illetve kompletten mindenre a hátsó irányzékhoz, valamint cserélném az összes elhasználódó alkatrészt rajta. Ehhez kérném a segítséget hogy valaki aki úgy érzi hozzáértő írjon nekem legyen kedves egy részletes tétellistát, és javaslatot is szeretnék hol a legolcsóbb beszerezni. Köszönöm!
Reggel az első vh hősi temető avatása volt, rendbe rakták, utána megkérdeztem hogy meg lehet -e nézni a puskát, szksz karabély volt náluk, érdekes volt közelről 🙂
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
shield
őstag
válasz rootkiller #2140 üzenetére
Én is örököltem egy 631-est, régi, de nagyon jó állapotban van. Keveset volt használva. Annak idején gondoltam rakok rá egy távcsövet, de nincs rajta semmi felfogási lehetőség. Azóta is ott van a sarokban, pár éve nem is volt vele lőve.
Most a hatástalanított fegyverek érdekelnek. Néhányat sikerült normális áron beszereznem, de most kissé nehezebb a dolog, nagyon pénzéhesek a nepperek.
Ha valakit érdekelnek a hatástalanított fegyverek, akkor beszélgethetünk róla itt, úgyis nagyon leült a topik.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
vendingo
veterán
válasz rootkiller #2140 üzenetére
Szar lövedékekkel nem lesz pontos a fegyver, illetve akár árthatnak is. Indexen van légpuskás topic, ott vannak hozzáértőek, és akár olcsón is tudsz szerezni hozzá alkatrészeket.
-
rootkiller
őstag
válasz vendingo #2138 üzenetére
Köszi az infókat, lehet hogy érdemes lenne szétszedni és átkenni, kérdés, hogy mennyibe kerülne ez. Kéne rá a két irányzék, fene gondolta hogy amúgy simán lehet hozzá kapni ilyen sátorvaslemezt, ha tudom akkor nem kótyavetyélem el az alkatrészeket. A távcső nyilván valami legolcsóbb gönc ahogy öregapámat ismerem, múltkor állítgattam miután láttam hogy minden lövés balra-le ért célba. Van még viszonylag sok lőszerem, csehszlovák is van, lapos elejű, domború elejű, meg van gamo hegyes duplavállas.
Az az érdekes, hogy a papa Bajkál IJ-22-esébe kisebb lőszer való, elvileg 4,4-es. Van egy doboz hegyes lőszer, kisipari magyar amiből bizonyos példányok áthullottak a slavian.
Artengo TR 990 Pro
-
Pocee
senior tag
Üdv!
Légpuska dugattyú súly mennyit hoz szerintetek?illetve mivel a fizikát nem lehet megerőszakolni gondolom valami hátrányára gyorsul a lövedék,ez csak a visszarúgás lesz vagy lesz más is?
Mr.Brightside
-
vendingo
veterán
válasz rootkiller #2137 üzenetére
Mivel nem mai darab, ezért szétszedném, rugók és tömítéscsere, tisztítás, kenés.
Mindent lehet hozzá kapni. Irányzékot, rugókat, tömítéseket, sátorvasat...
Én 1 hete szedtem szét az örökölt slaviam, de aki korábban szerelte elég rendesen szétbarmolta, így már nem érdemes felújítanom, mert rengetegbe kerülne
A napokban rendeltem egy új, minőségi puskát.Nem tudom milyen távcsöved van, de ha piacos, vagy egyéb olcsó kategóriás, akkor azt érdemes elfelejteni, mert a visszarúgástól elállítódik, szétesik egy idő után. Célszerű lenne normális távcsövet (pl. Gamo WR széria, nikko sterling...), vagy gyári irányzékot venni hozzá.
Lövedékre nem kényes a slavia, de ha a legjobbat akarod, akkor JSB exact expresst veszel, vagy egyéb könnyű JSB lövedéket válassz. A műanyag fémhegyű vackokat ki se próbáld, mert szétcseszik a huzagolást.
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
Nincs konkrét kérdés, szóval irogatok a témában aztán hozzászól akinek ingere támad.
Szóval van egy Slavia 631-em. Mamáéknál volt a szekrény mögött még anno, aztán elvittem a másik papámhoz a kertbe. Előtte még pótolva lett a sátorvas mögötti csavar, mert nem tartott semmit. Ott nem nagyon használtam, mert nem szerettem kimenni a kertbe, aztán eladtuk és hazahoztam. Mostanában gyakrabban használom, ma is kint voltam lőni egy ismerős hatalmas kertjébe. Távcső is van rajta, amit még a papám vett valahol a saját Bajkál IJ-22-esére, de azon nincsen sín, és a Slavia-n a hátsó irányzék meg volt görbülve, ezért erre került fel. Van mindenféle lőszer is, teli végű, kúpos végű, hegyes végű. Amúgy különösképp nem vagyok képbe a dolgokkal, nem tudom mit kéne karbantartani a puskán, meg ilyenek.
Artengo TR 990 Pro
-
KrAt
veterán
válasz rootkiller #2134 üzenetére
Persze
-
Pocee
senior tag
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
Van itt olyan, aki légpuskával szokott lőni?
Artengo TR 990 Pro
-
Formaster
addikt
válasz Ezekiell #2131 üzenetére
Szia
Hasonló problémám vopt, ha elolvasod ezt a hozzászólásomat megtalálod miként tudod amerikából beszerezni.
-
Ezekiell
veterán
Sziasztok!
Winchester 140-hez itthon honnan lehet alkatrészeket beszerezni? Kivető és kivető rugó kellene, az alábbi linken a 23/24-es számúak: https://www.midwestgunworks.com/winchester-1400-1500/parts.html
Próbáltam környékbeli fegyvermestereket, sehol sem tudtak segíteni (Szeged/Hódmezővásárhely). Ha van alkatrész, akkor beszerelik, de szerezni nem tudnak.
Köszi előre is!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
DJosef
őstag
Üdv Urak!
Önvédelmi célra szeretnék vásárolni gáztöltényes lőfegyvert.
Ekol Lite 2″ Nikkel
és Ekol Aras Magnum amiket néztem és érdekel.Pro és kontra vélemények, jó tanácsok egyszóval a segítségeteket kérném. Előre is köszönöm!
Forget about it
-
laskr99
addikt
válasz Formaster #2106 üzenetére
Én júliusban lőttem egy Steyr .50 HS-el. Videón úgy néztem ki mint akinek a válla elhagyja a testét. Első lövészetem volt, de sikerült Cél 1,pisztolyok
-
shield
őstag
Nekem pedig jó érzés a pisztoly vagy a puska. Otthoni használatra nem kell semmiféle engedély, aki hordani akarja, akkor viselési engedély kell, ami 2.000 forint. Hordani gumisként nem lehet csak gáz- riasztóként.
Ezt a "barátibb tárgy" aggodalmat nem is értem. Barátkozni akarsz vele? Akkor hívd be egy sörre és add át neki az értékeidet.
Én a behatolóval nem akarok barátkozni, hanem jól pofán lőni, hogy elmenjen a kedve a másokhoz való behatolástól. Ha lehet minél brutálisabb fegyver lásson a kezemben, aminek már a látványától is megtorpanjon.
Revolver puska[ Szerkesztve ]
-
tornas
őstag
válasz Formaster #2122 üzenetére
"Ezzel a múzeális jelzővel?"
Így van... Az egész engedélymentességnek az az alapja, hogy ez ezen "fegyverek" nem szerelt lőszerrel üzemelnek. Engedélymentes még azon fegyverek csoportjai is mint pl. az elöltöltős fegyverreplikák, amik ólomlövedékkel szereltek általában (több száz joule energia legálisan).
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
moma
őstag
Hmm, valahogy nincs jó érzésem, hogy pisztoly legyen. Ha egy mód van jobb lenne valami barátibb tárgy. OK a gázspray se baráti, de azért mégis Amúgy nekem volt olyan, hogy valaki befújt gázsprayvel a villamoson és az elég kemény volt. Mondjuk lehet a meglepetés is benne volt, hogy egy ideig azt se tudtuk mi történik mi az, mert nem láttuk. Lehet függ attól is, hogy milyen spray.
Mondjuk a pisztolynak meg annyi lehet az előnye, hogy csak látványra már értelmes ember elrohan tőle. Ehhez amit linkeltél nem kell amúgy engedély?
we all deserve a bit of luck.
-
shield
őstag
Szerintem egy Revenge 14M gumis a Keserű Művektől, mint akármilyen kence-ficével próbálj védekezni.
Az mellbe vágja a behatolót, nem csak a meglepetés.
Revenge-14-MS.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
moma
őstag
Sziasztok. (remélem belefér ez a topikba)
Valaki becsöngetgetett háromkor miközben nyitva voltak az ablakok pár hete és kicsit átéreztem, hogy mennyire nincs semmi önvédelmi cuccom. És arra gondoltam veszek egy gázsprayt. Vagy van jobb ötletetek?Azt olvastam, hogy beltérbe vagy zselés vagy hab kellene, de nem túl nagy a kínálat ilyenekből. Tudnátok ajánlani egyet ilyen célra?
we all deserve a bit of luck.
-
Gercsa
senior tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy a nethirlapos (9mm.hu) forum után van-e új helye annak a társaságnak és azoknak a témáknak?
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
-
shield
őstag
Üdv!
Naganthoz keresek lőszer adogató rugót a tárba. Ha esetleg volna valakinek elfekvőben, érdekelne. De még infó is jól jönne, hogy honnét lehetne beszerezni. Rengeteg cucc van hozzá az ebay-en, de általában Usa-ból, azok pedig nem küldik Magyarországra.
Előre is köszönöm, ha valaki segítene.S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Formaster
addikt
válasz Formaster #2104 üzenetére
Kis update a sztorihoz. Közel 1 hónap szenvedés után meguntam a disztributorok hülyének nézését és meghackelve a rendszert megrendeltem amerikából a TaranTactical Glock Gen5 szánhúzó rugót. A terméket az amerikai myus.com csomagpontra kértem, ahonnan kb 14 dollárért továbbítják az EU-ba.
nevetséges h 2018-ban nekem kell küzdenem, hogy megvehessek egy kb 1 éve megjelent termékhez szükséges kiegészítőt. További röhej, hogy ezt sem a Taran oldalárol sikerült, mivel ők nem fogadták el a hitelkártyámat, mondván h a számlázási címmel nem egyezik, holott jól volt megadva.
-
Formaster
addikt
Igen is, meg nem is. Elkezdesz lövöldözni bármivel és rájössz, hogy totál béna vagy. Amit a filmekben láttál, amit magadról hittél az mind nem számít. Elkezdesz utána nézni, miért is nem vagy pontos, hisz te a célon tartod a keresztet. Ekkor jön a pofára esés, levegővétel, kézremegés és az elsütő kezelése, beállás stbstb.
Ahhoz, hogy megtanulj pontosan lőni, aztán gyorsan lőni, aztán gyorsan elővenni és pontosan lőni több ezer skulót fogsz felhasználni és piszkosul nem mindegy mennyibe kerül. Én most pont emiatt szeretnék egy .22-est venni, mert hiába élek nyugaton, hiába keresek jól, elmegyek lőni, kifizetem a pincét+200 lőszert és otthagytam 20-30k-t. Az ember legszívesebben minden héten menne kétszer, de azért na... A .22-es kaliber is alkalmas önvédelemre, sőt... Véleményem szerint, ha önvédelemre kell és esetleges támadás elhárításra kerül sor, akkor ésszerűbb, hogy csak megsebesíted a támadót, mintsem aludni azzal a tudattal, hogy kinyírtál valakit. Máskülönben a .22-es is lazán felküld bárkit, ha olyan helyre érkezik a találat.
Viselésit biztos hogy nem kapsz, ahhoz rendvédelmi/őrzői állásod kellene legyen, akkor is csak szolgálatban viselhetnéd. A tartási az más kérdés, sport célzattal. Nem ismerem az otthoni szabályokat, de nyilván minden busás, azt hallottam már, hogy jóval drágább otthon minden. Pont ezért is lenne a 22-es ésszerű út, mert ott a fegyver is olcsóbb és a lőszer is töredéke. Mellesleg ugyanolyan megfélemlítő, ha egyszer elő kell venned. A kutya se fogja megmondani ha felhúzod, hogy 22-es vagy 9mm-es. A nyílt lőterek többnyire ingyenesek, vagy van valami minimális éves tagsági díj. (úgy hallottam otthon)
Ha már nagy kaliber nagy élvezet, múltkor mellettem a pincében egy .500-as kaliberű magnum revolverrel lőtt, minden lövésnél átszakadt a gyomorszájam A képen mellette az én kis 9mm-es hüvelyem. Mellesleg nem tudom ebben mi az élvezetes, borzalmas hang, borzalmas visszarúgás és irdalmatlan lőszerköltség. Darabja vagy 6-700Ft.
-
Fred23
nagyúr
válasz Formaster #2104 üzenetére
Köszi, tényleg elég lehet nekem a sima tartási, utána fogok olvasni valamikor! Van egy olyan érzésem, még a tartásnak is szigorú szabályai vannak nálunk, és alap, hogy van benne némi lehúzás itt-ott, így vagy úgy. (Pénzes vizsga, ilyen vagy olyan kötelező -és fizetős- tagság, stb.)
A .22-es még jó ötlet is lehetne, de ahhoz, hogy nagy élmény legyen a lövöldözés, valami erő is szükséges. Nem tudom, mire képes egy .22-es, majd rákeresek. A 9mm már biztosan elég lenne, annak a képességeiről már néztem meggyőző videókat. Gondolom, Te is azt élvezed jobban, ha nagyobb kaliberrel lőhetsz!
-
Formaster
addikt
USA store-ok csak USA-ba szállítanak. EU store-ok meg Gen5-höz semmit nem tartanak.
Nem kell neked viselési, csak tartási engedély. A 9mm-es jóval olcsóbb a nagyobbaktól, de ha igazán olcsót akarsz akkor .22-est veszel, az a 9mm 3-ad ára sincs. Otthon kizárt, hogy lőhetsz, de nem ismerem a magyar jogszabályokat. Sport céllal biztos tudsz intézni tartásit. Sok helyen van lőtér, egyletekben, szövetségekben, többnyire ingyen. Én most akarok egy .22-est funolni, ahhoz olcsó a skuló, a 9mm meg marad alkalminak.
-
Fred23
nagyúr
válasz Formaster #2102 üzenetére
Itt nem volt megfelelő?
Egy kis Splinter Cell után elkezdtem HK USP-ket nézegetni, 150-ért találtam is egyet. Mondjuk nincs fegyverviselésim. Durva, mit elvisel.
Lehet, valamikor kiváltom a fegyverviselésit, de majd csak akkor, ha a magyar bürokrácia útvesztői nem lesznek olyan szörnyűek, illetve lenne elég pénzem lőszerre is. Gondolom, a 9mm-es sokkal olcsóbb, mint a .40 vagy .45-ös, amit a HK USP fogadna. Illetve van egy .357-esre készült változat is, de az a lőszer meg aztán az említetteknél is drágább lehet (tipp).
A saját telkén most lövöldözhet az ember a törvényesen tartott, engedélyezett fegyverével Magyarországon? Ugye nem csak lőtereken lehet puffogtatni?
Abszolút kezdő lennék, gyerekként és tiniként mondjuk lőttem légpuskával és gázpisztollyal is, utóbbi elég bénán ment.
Kis UP.
-
Formaster
addikt
Na akkor kicsit pörgessük már fel ezt a topikot. Egy Glock 17 Gen5-höz kellene tuning felszerelés, leginkább rugók. Még a zárszerkezethez meg az elsütőhöz csak-csak vannak, de szánvisszahúzó rugót egész európában nem találok. Bocs ha valamit nem szaknyelven mondok, de magyarul kevésbé ismerem a konkrét elnevezéseket, inkább angol/német nyelven. Nagyon szegényes a felhozatal, holott azt hiszem már 1 éve piacon van, nem értem miért. Valakinek valami ötlet? EU-n belül bármi szóba jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...