Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fedőre

csendes tag

válasz rokefeller #1824 üzenetére

Kösz a válaszokat.

A vicces az, hogy nem volt beixelve az UTC... Beixeltem, aztán meg ki. Most, hogy visszamentem az XP-be már jó maradt az óraállás.

• fedőre

csendes tag

Fedora 10 és XP dual bootos a gép (mostmá' megvárom a 12-őt) és ha belépek a fedorába visszaállítja a gép óráját 1 órányival. Nem nagy gáz, eddig nem törődtem vele sokat, de ha esetleg ismert hiba jó lenne kijavítani.

A guglin kerestem mindenféle kulcsszóval de nem volt sikerélményem...

• fedőre

csendes tag

válasz rokefeller #1689 üzenetére

Kösz.

A kipróbálós verzióval rendesen bement, normális képernyőműködéssel. A KDE nyafogott vmi 11 sigsegv hibaüzenetet de amit próbáltam rajta, működött, beleértve a modemet is. Letöltött a rengeteg bugjavításból is néhányat de az megszakadt talán nincs elég helye ebben az üzemmódban...

• fedőre

csendes tag

válasz rokefeller #1687 üzenetére

Rákerestem a neten és tényleg: pont az én kártyámra sikerült bugosítaniuk a rendszert. Ott azt a megoldást ajánlják, hogy a kernel boot options-ból törölni kell az rhgb -t és helyébe a vga=0x318 írandó.

[link]

A grub confban megleltem a cd-n a

kernel /EFI/boot/vmlinuz0 root=CDLABEL=F10-i686-Live-KDE rootfstype=iso9660 ro liveimg quiet rhgb

sort. Ha ide írom be a fentieknek megfelelően akkor a megfelelő helyre írom?

Azt gondolom technikának, hogy cd rw-re írom ki az iso-t és a grub conf-ot ami egyszerű txt fájl kicserélem a cd-n...

• fedőre

csendes tag

válasz rokefeller #1685 üzenetére

Egy régi Matrox agp kártya (G550 ha jól emléxem) ami linuxbarát szokott lenni, a monitor meg tft annak mindegy nagyjából...

Hát a kde-be ment bele ha jól itéltem ezen a furcsa képernyőn, lehet megpróbálok a modem beinditásig elvergődni, ha hagy, hátha a frissítés használ neki...

Hova rakja a harddisken a live cd a frissítéseket, ha még csak cd-ről fut a prg?

• fedőre

csendes tag

válasz Vladi #1678 üzenetére

Bepróbáltam egy 10-es kde live cd-t, és váratlan irányból támadott: amíg bejelentkezett jó volt a kép, de ahogy "felismerte" a kijelzőt és bement a fedorába egy torz, reszkető képet mutatott, eltünedező kurzorral... Megtaláltam a képernyőállító menüt amiben elvben jól volt beállítva a felbontás/frekvencia és megpróbáltam kisebb felbontásra állítani hátha. De nem. Sőt az egyiknél egyszerüen lement feketébe amin egy kis sárgakeretes felirat kőrözött az eredetileg javasolt felbontás/frekvencia számaival. Innen aztán se ki se be.Gyártmányra nem is lehetett benne keresni csak a felbontás/frekvencia...

Hirtelen felindultságból kipróbáltam az Ubuntu hasonló cd-jét, azzal probléma nélkül indult és perceken belül magától felismerte a modemet is és kapcsolódott is...

Van e mód a live cd-s fedora videokezelésének hatékonyabb idomítására?

• fedőre

csendes tag

válasz rokefeller #1675 üzenetére

Akkor így indító tanácsadásként elárulhatnátok, hogy a Grub (dualbootos a gép), a Yum(ex), az fstab/mtab maradt e, ha nem, hogy hívják az utódját és hol lehet olvasni róla vmi tömör és hasznost.

Van e vmi szép új paranoiagép benne amitől majd nem enged ki a netre indításkor?

Live cd-segélyével lehet netes installt csinálni? Érdemes?

Másvalami amit installkor nagyon kell tudni? (Kde orientált vagyok.)

Ujinstallkor ott tudom hagyni vhogy a home könyvtárat vagy írjam ki cd/dvd-re?

Köszönetelnézést.

• fedőre

csendes tag

válasz fedőre #1672 üzenetére

Kiegészítés. A log file szerint igy száll el:

May 5 18:33:36 localhost kernel: sr2: scsi-1 drive
    May 5 18:33:36 localhost kernel: sr 7:0:0:0: Attached scsi generic sg3 type 5
    May 5 18:36:52 localhost kernel: usbcore: deregistering interface driver usb-storage
    May 5 18:38:44 localhost kernel: PPP generic driver version 2.4.2
    May 5 18:38:44 localhost pppd[3297]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
    May 5 18:38:44 localhost pppd[3297]: Using interface ppp0
    May 5 18:38:44 localhost pppd[3297]: Connect: ppp0 <--> /dev/ttyUSB1
    May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: LCP: timeout sending Config-Requests
    May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Connection terminated.
    May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Receive serial link is not 8-bit clean:
    May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Problem: all had bit 7 set to 0
    May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Modem hangup
    May 5 18:39:14 localhost pppd[3297]: Exit.

Érdemes felkínlódnom egy 10-es Fedorát esetleg? Kissé rémüldözök, hogy azon meg az se fog működni ami most még igen...

• fedőre

csendes tag

Felraktam a modem listájára, de ide is felteszem hátha linuxilag könnyebb megfejteni...

Huawei E220 mobilnet modem, Fedora 7 linux, kernel 2.6.23., wvdial, Vodafone "korlátlan" a felállás. Eddig mindig engedelmesen bejelentkezett kb 1 évig, és most (anélkül, hogy bármit változtattam volna a szoftweren, hardweren) bejelentkezett, de se a böngészők se a mail program nem látta a netet csak a skype...

Próbáltam újrarakni, aztán nem találta a modemet a /dev/ttyUSB0 -n de viszont a /dev/ttyUSB1-en igen de azóta nem jelentkezik be... Modemet látja, eljut a tárcsázásig aztán disconnect. (Ugyanabba az usb lukba van dugva mint eddig.)

Windozon ugyanabban a gépben normálisan bejelentkezik, működik.

Mikor zűrös lett kihúztam egy újabban beledugott usb-s cuccot mert ilyeneket írt ki a bejelentkezésnél:

usb 1-1: device descriptor read/all error -71

Na ezt abba is hagyta de ettől nem lett jobb. (Ezt irogatta eddig is de attól még ment.)

Ujra konfiguráltam, nem segített. Fekraktam modemnek a hálózatkezelőbe de mégszarabb lett és kitöröltem.

Most ezt csinálja terminálban:

-> WvDial: Internet dialer version 1.54.0
    --> Cannot get information for serial port.
    --> Initializing modem.
    --> Sending: ATZ
    OK
    --> Sending: ATZ
    ATZ
    OK
    --> Sending: ATE0V1&D2&C1S0=0+IFC=2,2
    ATE0V1&D2&C1S0=0+IFC=2,2
    OK
    --> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP","internet.vodafone.net";
    OK
    --> Modem initialized.
    --> Idle Seconds = 300, disabling automatic reconnect.
    --> Sending: ATDT*99***16#
    --> Waiting for carrier.
    CONNECT
    --> Carrier detected. Starting PPP immediately.
    --> Starting pppd at Mon May 4 22:37:42 2009
    --> pid of pppd: 3265
    --> Using interface ppp0
    --> Disconnecting at Mon May 4 22:38:12 2009
    --> The PPP daemon has died: A modem hung up the phone (exit code = 16)
    --> man pppd explains pppd error codes in more detail.
    --> Try again and look into /var/log/messages and the wvdial and pppd man pages for more information.
    -------------------------

a 16-os exit kód: The link was terminated because the peer is not responding to echo requests.

Mikor jól ment ez volt a vége (az eleje meg ugyanaz mint fent...).

CONNECT
    --> Carrier detected. Starting PPP immediately.
    --> Starting pppd at Fri Mar 28 01:25:12 2008
    --> pid of pppd: 9802
    --> Using interface ppp0
    --> local IP address 89.223.165.2
    --> remote IP address 10.64.64.64
    --> primary DNS address 80.244.97.30
    --> secondary DNS address 80.244.96.1

Valami ötlet, hol piszkáljak bele vagy egyéb?

• fedőre

csendes tag

válasz gaben #1048 üzenetére

Erre a Windoz problémára nincs ötletem, de a Fedorán eléggé tudsz Wordozni az Open Office-val (is).

• fedőre

csendes tag

válasz fedőre #1028 üzenetére

Szóval az #1028 és #1023 alatt előadott sirámaim (részleges) megoldódása:

A dd az említett paranccsal kiválóan klónozta a lemezt (XP, Fedora7, Extended FAT) a 80 gigát több mint 3 óráig, de önnállóan. Előtte a gparteddel lepucoltam a céllemez partícióit. Azzal volt kis macera, hogy melyik SATA lemez bootoljon, a forráslemezt masterre kellet jumperolni és az alaplap 2 számu csaqtlakozójára dugni végül. A gparted nagyon fejlődőképes: bár se a 7-es se a 8-as fedóra fő partícióját nem ismeri fel (csak a bootot) és kezelni se tudja :) viszont a Windoz C: lemezét aminél a Partition Magic csődöt mondott úgy méretezte át, hogy hiba nélkül működött...

A wine - Pegasus mail kérdés is Mr Downgrade segélyével oldódott meg. Egy wine-0.9.8-1.cru.i386.rpm lett a jó verzió (ez az FC4 korai időszakában született de az fc4-es verzió nem ment fel - az xmessage filét kereste rossz helyen és hiába linkeltem oda neki, akkor se...) Így minden jó, kivéve a "selective download" funkciót, a Gmailen (ilyenkor a szerveren lévő mailek from, subject mezőit mutatja meg - a Windózon jó). Ez is menne, egy még régebbi winével (wine-20041201-1fc3winehq.i386.rpm) de ezt a 7-esen nem tudtam életre pofozni...

Ja, a Skypén még mindig nem szól az alaplapi hangkártya (Realtek AC 97) mikrofonja (csak a Windózon). Ha valakinek ötlete van... az Alsamixer GUI és társai piszkálása nem segített.

• fedőre

csendes tag

válasz Vladi #1024 üzenetére

>>Nem egészen világos, hogy akkor most mi is a gondod!<<

Jó sok van vele, de most csak a dd kérdés volt. (2 lemez van a géphez: a Megbízható meg a Dühöngő, az előbbivel dolgozom, az utóbbin szoktam először kipróbálni az updatelést, és most, hogy jól kitólt velem az f8, gyorsegyszerü downgradevel visszaállítanám a kezdőállapotra, a Megbízható lemez ráklónozásával...)

Disztró update: Az fc6-ig nem volt zűr belőle és ilyenkor a gép egyedül dolgozik x óráig, nem én stresszelek a konfiggal (annyit). Az f7 ujinstall volt (hardwerváltozás mián) de még mindíg nem tudtam pl. a winen a Pegasus mailt helyrepofozni, pedig az fc6-ig egész jól működött. Most minden művelet elvégzése után kiájul a mailer és újra kell indítani. Terminálból indítom de még hibaüzenetet se hagy maga után... (Ja, azért a Pegasus, hogy mind a winen mind a linuxon ugyanaz a mailer, mailbox menjen...)

Lehet, hogy wine ügyben még zaklatni fogom a grémiumot ha 1edül meg nem találom az idomítás trükkjét. :(

• fedőre

csendes tag

Üdv mindenkinek! Új vagyok itt...

Van egy sikertelen próbálkozásom f8 ügyben, DVD upgradenál f7 > f8 esetben ugyanazt tette amit már vki itt leírt (de f6/f8 felállásnál): a függőségek egyeztetése kb 4 óráig tartott (addig ment előre a folyamatjelző kék sáv) de aztán se semmi, meguntam. Új telepitésnél az extendedbe rakta magát és elizélte a partíciós táblát. A Partition Magic nem is látja a lemezt, a gparted igen de a linuxos partícióhoz nem nyúl és hibákat jelez. A hangkártyát se szereti penig az elődei igen (bár a Skype-n, a mikrofon csak a windozon szólt)... stb.

Át szeretném másolni arra a lemezre az ugyanolyan/ugyanakkora SATA lemezen tanyázó xpfat32-fedora7-extended fat32 társaságot.

Kérdés: jó e erre a:

dd if=/dev/sda of=/dev/sdb

parancs vagy kell még vmi hozzá?

Le kell e törölni előtte a céllemezt (partíciók, grub) vagy megteszi a dd egy menetben ezt is?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés