Hirdetés
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Telekom mobilszolgáltatások
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Én gyakorlatilag olyanokkal állítottam benne, hogy beállítottam pl. azt, hogy alapesetben csak wifivel boot-oljon a noti, WWAN, BT legyen kikapcsolva (nem letiltva). Belőttem, hogy akár akkuról, akár hálózatról adaptív/kiegyensúlyozott ("ondemand") mód legyen az alapértelmezett. Nagyon jól el lehetne játszani még különféle perifériák letiltásával (lehet pl. USB portokat letiltani az energiatakarékosság jegyében). Ennek azért én nem látom egyelőre értelmét, szóval ennyire nem szórakoztam vele.
Amit tök jól lehet automatizálni benne, azok a vezetéknélküli dolgok. Nálam ez úgy néz ki, hogy automatikusan lekapcsolja a wifit és a WWAN-t, ha bedugok egy ethernet kábelt. Ha bekapcsolom a WWAN-t és mobilnetet használok, akkor lelövi a wifit. Ha wifin csatlakozom hálózatra, lelövi a WWAN-t. (Nem mintha ethernetet gyakran használnék - utoljára az új UPC-s modem konfigurálása miatt dugtam ethernet kábelt a notiba.)
TLP-n, egészen pontosan a konfigurációs fájlján (/etc/default könyvtárba teszi magát, természetesen tlp néven
) keresztül tudom beállítani a Thinkpad-specifikus akkumenedzsmentes dolgokat: ez a már említett, százalékban megadható -tól -ig töltést takarja leginkább - ehhez kellett nekem a tp_smapi csomag kiegészítésként, aminek Vladi a megmondhatója, hogy ütköztem némi nehézségbe CentOS 7 alatt a telepítésével. (Hozzáteszem, vagy tíz éve tudnak ilyen akkumenedzsmentet a Thinkpad-ek, legalábbis Windows vonalon, de ahogy utánaolvastam, vagy 6-8 éve létezik a tp_smapi is.)Gyakorlatilag mindent az említett konfigurációs fájlban érdemes mókolni, amúgy a body007 linkelte leírást használtam én is, de maga a konfigfájl is teljesen felhasználóbarát módon van megoldva, minden opciónál rövid, de érthető magyarázattal, szóval egyszerű a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux Mint
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- Telekom mobilszolgáltatások
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Antivírus szoftverek, VPN
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) keresztül tudom beállítani a Thinkpad-specifikus akkumenedzsmentes dolgokat: ez a már említett, százalékban megadható -tól -ig töltést takarja leginkább - ehhez kellett nekem a tp_smapi csomag kiegészítésként, aminek Vladi a megmondhatója, hogy ütköztem némi nehézségbe CentOS 7 alatt a telepítésével. (Hozzáteszem, vagy tíz éve tudnak ilyen akkumenedzsmentet a Thinkpad-ek, legalábbis Windows vonalon, de ahogy utánaolvastam, vagy 6-8 éve létezik a tp_smapi is.)