Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rokefeller

senior tag

válasz pawee #432 üzenetére

nos, a yum más :), lassabb mint az apt, nem is tudom van-e valami amiben jobb mint az apt, de itt ez a default, és ez is megold mindent
    a kérdés, hogy etch-re hogy tudod átállítani, gondololom nyelvbotlás, mert az ugye nem fedora release :)
    a yum nak a leggyakrabban használt paraméterei a install, update, remove, értelemszerűen, meglévő fedorát yummal pedig úgy tudsz upgradeelni, hogy leszeded az aktuális release rpm-jét, és aztán egy yum update, yum upgrade párost elengedsz

mirrorokat nem nagyon szoktam állítani,mert azokat kiválasztja automatikusan, vannak yum pluginek , mint pl a fastesmirror, ami automatikusan a leggyorsabb mirror-t választja ki,

így yummal bármit fel tudsz pakolni, ha böngészni akarod az elérhető csomagokat, akkor célszerű feltenni a yumex nevű frontendet a yum-hoz, elég kényelmes használni. ezt teheted a 'yum install yumex' parancs root-ként történő kiadásával, de én javaslom hogy inkább a yum-extender.org-ról szedd le az 1.9.4-es development csomagot, elég stabil mindennapi használathoz,jobban átgondolt a gui, gyorsabb, és szebb.

és az előző kérdésedre:

pro és kontra, nagyon friss, amennyire sikerül, a legújabb cuccokat pakolják bele, sok a csomag, nem annyi mint debianhoz, de a fontosabbak mindenképp meg szoktak lenni, kszönhetően a redhates háttérnek, kevés konfigurálással kész rendszert kapsz, nincs akkora community aktivitás, mint az ubuntu esetében, használható tejesértékű desktop környezetet kapsz, korrekt rendszerkonfigurációs eszközök állnak rendelkezésre...

Új hozzászólás Aktív témák