- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Műholdakkal tömné ki a Telekom a lefedettségi réseket
- Telekom mobilszolgáltatások
- Dobja a kapszulát és 8000 mAh fölé lő a Honor kompaktja
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller
üzenetére
Kezdek falnak menni attól hogy majdnem minden értékelésből kiderül hogy aki értékel, az KDE user... oké, engem meg nem érdekel
Én mostanában Gnome-ot használok, de gyakran váltogatom. Nekem a Fedora és az Ubuntu telepítése is egyszerű, felhasználóbarát, kivéve a multimédiát mind a kettőnél, de az a jogászok miatt van
. Ubuntu 10.4-t teljesen újratelepítettem, gond annyi volt, hogy a Flash-nél hiába klikkeltem, nem reagált, ez két perc Google-ba tellett. Meg a fekete panelon a tálcán nem látszott a Skype legördülő menü, lecseréltem a témát. A Fedorát preupgrade-del frissítettem, nem volt gond.
Ami látványos különbség Gnome-nál, hogy Ubuntu-val a login után azonnal (5 másodpercen belül) használható a Gnome, Fedora 12-vel ez kb. 15, Fedora 13-mal kb. 19 másodpercig tart. Utána viszont talán a Fedora egy hajszálnyit gyorsabb (új kernel, új X). Az új X miatt - még az Archlinux is óvatosabb ebben - viszont a zárt, gyári driver-ekkel gond lehet a Fedora-nál egy darabig. A csomagkezeléshez grafikus felületet ritkán használok, ebben talán az Ubuntu synaptic jobb. Viszont konzolról a Fedora yum a presto-nak köszönhetően gyorsabb, valahogy egyszerűbbek a parancsok és ráadásul négy karakterrel rövidebb is, mint az apt-get
. Apróság, de az Ubuntu alapból utf8-cal tette be a telepítésnél megadott meghajtókat az fstab-ba, így az ékezetes fájlnevek egyből jól jelentek meg.
Összességében nálam a Fedora és az Ubuntu is tökéletesen megy, nem tudnék köztük választani pillanatnyilag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Villanyszerelés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Jó a retró: Chieftec UNI számítógépház
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ubuntu 10.4-t teljesen újratelepítettem, gond annyi volt, hogy a Flash-nél hiába klikkeltem, nem reagált, ez két perc Google-ba tellett. Meg a fekete panelon a tálcán nem látszott a Skype legördülő menü, lecseréltem a témát. A Fedorát preupgrade-del frissítettem, nem volt gond.
. Apróság, de az Ubuntu alapból utf8-cal tette be a telepítésnél megadott meghajtókat az fstab-ba, így az ékezetes fájlnevek egyből jól jelentek meg.