Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lacc
    aktív tag

Nem kell szuper biztonság, nem a földönkívüliek titkát bízták rám. Elég annyi, hogy illetéktelen kezekbe kerülve ne csámcsogjanak a privát adataimon(képek, videók, jelszavak) A cryptosetup verziója 2.0.4, és már találtam is benne egy hibát :D.
    Nem kell grep, a dmsetup ls-nek elég szűkszavű a kimenete:
    fedora_localhost--live-home (253:3)
    teszt-adatok (253:4)
    luks-c2b5d094-225e-4be3-ade7-77e2794ddb5d (253:0)
    fedora_localhost--live-swap (253:2)
    fedora_localhost--live-root (253:1)

LVM restaurálásra van tipped? PL. átkerül egy másik gépbe a lemez, hogy építem fel megint, hogy olvashatóak legyenek az adatok? Addig eljutottam, hogy a pvs mutatja, hogy az adott partíció LVM-es. Ha csak simán készítek belőle egy VG-t, üresnek mutatja. Ha készítek rá egy akkora LV-t, amekkora eredetileg volt rajta, már sikít, hogy ezen vagy egy fájlrendszer, felülírom-e. Ha nem, akkor már lefut rajt az fsck, és felcsatolva már látom az adatokat(vagy azok egy részét). Van ennél korrektebb megoldás, vagy ez egy ilyen lutri?

Pasz, gondolom az LVM decrypt megoldja ezt nem? Ha ott is van a gépen LUKS akkor simán felismeri, ha nem akkor ez segíthet.
    De ehhez teljesen le kell állítani a gépet, mert ha van pre-boot authentikáció, akkor célszerű ezt megcsinálni.

Másik, hogy a Luks esetében le kell szokni az alvó módrol meg a hibernációról :). Bár lehet azóta javították azt a hibáját.

Bár másik kérdés, hogy használja-e az NSA titkosító eljárását ;]

Többet nem tudok nyilatkozni. Én elsősorban már Windows 10 Bitlocker és Veracrypt-et használok.

Új hozzászólás Aktív témák