Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Erasmus

    őstag

    feltettem én is, és egyelőre csak feleannyira b#szott fel, mint az ubuntu, ami nem kis eredmény :D szóval még mindig nagggyon messze vagyunk attól, hogy a linux mainstream oprendszer lehessen.

    rólam azt kell tudni, hogy egyáltalán nem vagyok guru, de évente legalább egyszer megpróbálok belőni egy működőképes linuxot. csak mert szimpatikus az egész openszósz mozgalom stb. az eddigi gyakorlat az, hogy több-kevesebb ideig hegesztgetem, majd amikor megunom a sok szívást, ledúrom a francba. mindig annak reményében kezdek hozzá, hogy az újabb kiadásokkal a szopási szint a toleranciahatár alá csökken. eddig nem így volt.

    a fedora 9-cel az első benyomásom az volt, hogy elképesztően szép (én gnome-os felülettel használom). de néhány, számomra érthetetlen hülyeségbe már az elején belefutottam:

    - alapból átállítja a rendszerórát két órával előre. a visszacsináláshoz adminnak kell lenni (miért???), de így sem müx, mert végtelen ciklusban dobálja fel a jogosultságkérő ablakot (amíg cancelt nem nyomsz), és persze a 2 óra plusz marad. végül megoldottam, már nem is emlékszem hogy (késő volt).

    - a fájlkezelő szép ikonokkal mutatja a gépen lévő összes idegen (ntfs) partíciót, de sima userként nem tudom mountolni őket. és a progi nem ajánlja fel a váltást adminra. ez miért van? én vagyok béna?

    előre is kösz.

Új hozzászólás Aktív témák