- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
formula01
senior tag
A Mate 20 Pro 2018 végén a csúcsok csúcsa volt kb. Én is most cseréltem le a Mate 20 Pro-m kb. 1.5 hónapja. Ne hasonlítsd ehhez a telefonhoz, ami hardveresen már most is csak a középkategória alsóbb szegmensét súrolja, kijelzőben és egyéb körítésben meg még egy több éves felsőkategóriás telefon szintjét sem közelíti meg, ellenben árban annál inkább.
A viszonylag olcsó alkatrész árra hivatkozni, meg szerintem azért nem érdemes, mert ha 280e helyett 140-ért adnák a telefont, még valószínűleg adott áron akkor is lenne jobb alternatíva. Könnyű elérhető áron adni az alkatrészeket, ha a telefon 2* annyiba kerül, mint amennyit valójában ér.
Egyébként 20 euróért egy USB C csatlakozót, vagy egy olyan kijelzőt, mint ami ebben a telefonban van 100 euróért én egyáltalán nem érzek potom árnak, azért ne egy apple szervíz áraiból induljunk ki.
Továbbra se értem mitől lesz ez a telefon fenntarthatób, mint egy fele ennyibe kerülő Samsung amire szintén már 5+ év támogatás van, vagy hasonló áron egy Pixel amire még több, vagy kicsit drágábban egy Iphone.
Attól nem lesz fenntarthatóbb, hogy 6-7 év alatt 1* ha akkut vagy csatlakozót cserélsz, akkor te csavarozgatod ki otthon, és nem egy szervizes teszi ugyanezt máshol. -
Bog
HÁZIGAZDA
Abban viszont szerintem tökre igazad van, hogy az olvasók egy részét tényleg elkerülte a készülék lényege, ezen viszont nem tudok segíteni. A YouTube videómban a kommentek közé direkt belinkeltem a Fairphone tök transzparens éves beszámolóját (90+ oldal, PDF), amire azt a felháborodott választ kaptam, hogy ez idegen nyelven íródott és amúgy is bullshit. Ezzel a hozzáállással nem tudok mit kezdeni, de kissé elkeserít.
Úgy mellesleg pont ma írtam egy hosszú emailt a cégnek, hogy elmeséljem nekik, hogy a rengeteg komment nagy része nem hiszi el, hogy a Fairphone fair és az egészet csak etetésnek tartják, szóval az MWC-n ütközzünk már, lesz nálam egy kamera és beszélgessünk arról, hogy mi itt a lényeg -- hátha úgy jobban átmegy. -
Bog
HÁZIGAZDA
Idézet a cikkből: "A pótalkartészek a gyártó oldaláról rendelhetők (a kijelző a legdrágább a maga 100 eurós árával), a megfelelő csavarhúzó 10 euró, a YouTube-on pedig fent van minden szerelési útmutató közérthető formában."
Első oldal, btw.Nézd, még egy idézet a cikkből: "Úgy egyébként pedig egy teljesen gyári Androidot fogunk piszkálni, elfért volna némiképp több kusztomizáció (always-on, gesztusvezérlési trükkök, oldalsáv, saját widgetek, miegymás), de kétségtelenül segíti a gyártót a frissítések gyorsaságában, ha nem kell minden alkalommal ezek optimalizálásával is vesződnie.
Konkrétan mindkét kritikai megjegyzésedre ott van a válasz a cikkben. Ez némiképp árnyalja a felületességről szóló megjegyzésed élét, kapásból mondjuk lehet, hogy nem felületesen kellett volna elolvasni az anyagot
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest