Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- Yettel topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
sziasztok!
van egy eladó i9 7900X-em érdekel valakit?

nos viccet félretéve, kicsit csalódott vagyok mert nagyon vártam (még szabit is kivettem a teszt napjára), hogy minden összeálljon az i9 teszthez és baromi kiváncsi voltam mit fog művelni az Apexban egy ilyen sokmagos szörnyeteg. viszont a golden rule sajnos beigazolódni látszik ami léggel jónak tűnik subzerora nem mindig jó... úgy tünik igy esett a 7900X-emmel is, szokásos random pickup Csabitól aminek örültem is, hogy megint jót sikerült szereznie (pacsi)
léggel 5GHz boot az gyerekjáték volt:
Intel Core i9 7900X boot into windows @ 5GHz aircooledmegrendeltem a deliddert is mult héten kinabol mivel der8auer csuszik és nem tudott szállitási határidőt mondani, ma megejtettem a sikeres delidet amiről videót is készitettem:
szóval delid után fogtam a jó "öreg" vazelinnel kikent Rampage VI Apexet bele a cpu, szigetelés, egy jó adag thermal grizzly a kupak alá és a tetejére majd uccu neki

ahogy az Asus guideban olvasható főfokok voltak jósolva be is jött, sőt kicsit jobb is, -97coldboot, -101cb
na most már az órajeleket kellett igazitani, 5.4GHz boot után 1.4~1.5vcore mellett elég nagyot néztem amikor elfagyott a cinebench r15... na mondom jolvan elsőre nem sikerült belőni a biost van ilyen (0026tal volt a legjobb a ramkezelés léggel, 3600c12 stabil 1.70vdimm quadch) probaljunk finomitani kideriteni mit szeret a cpu... hát ez cseszett szeretni bármit is, már már kezdtem feladni 3 óra után de mondom jo probaljuk még meg a léggel nem annyira kiemelkedő de legutolsó kiadott skylake-x ln2 profilos 0030-as biost.
na ezzel végre megvolt az áttörés egészen 5.5GHz-ig eljutottam cinebench stabilan, de itt volt a vége. a gpupi-t 5.4-en sem sikerült lefuttatnom minden alkalommal más loopnál dobta el, XTU ugyanez, elsőre 5G-n ment le majd végre sikerült az 5.3-mat megküldeni de meg kell mondjam nem értem az okát. a hőfok monitor nem kuszott fel -5 fölé ergo a magok bőven minuszban voltak, szóval el nem melegetdett, több vcore-ra vcache-re nem reagált ez az 1.4-1.45 volt ami ugy ahogy ment és ennyi. na mondom a végén nézek még egy max validot, 5700ba belefagytunk, de már az 5600mhz-es validnál is sikerült elhagyni valahogy 1 mag 2 szálat lol.
XTU
3766 marks with Intel Core i9 7900X at 5280MHzCinebench R15
3017 cb with Intel Core i9 7900X at 5498MHzCinebench 11.5
33 points with Intel Core i9 7900X at 5498MHz(a többi eredményt megtaláljátok boton a profilom alatt ha érdekel valakit: [link] )
szóval ugy jellemezném a sessiont, hogy ezis megvolt. a lap jól szerepelt, bekötöttem a fűtőfóliát is, hogy ne vizeljen le semmi, de amikor kitapintva meleg volt a vrm a -90 fokos pot mellett nem láttam értelmét szóval lekötöttem, hozzáteszem utána sem volt gond a vizesedéssel szóval nem indokolt skylake-xnél a hasznélata.
szerintem itt a cpu volt a gyenge láncszem, nem is tervezek rálocsolni több nitrot szerintem ebben ennyi van, nincs több ötletem amit nem próbáltam volna meg, a szétszedéskor is tökéletes volt a kontakt tehát az sem lehetett probléma.
szerintem rápróbálok egy maximus x apex-re ha az Asus istenek is ugy akarják és visszamegyek legacy-zni, mert a multicore-ban csak akkor látok több esélyt ha binnel az ember cput, de még "csak" ezt a cput is 300k / db binnelni, felejtő sajnos a magyar piacon erre nincs fizetőképes kereslet delid után garancia nélkül főleg. ezis szerintem maradni fog mindennapos gépként legalább lesz mit rakni az Ares 3 alá
hirtelen ennyi, remélem összejönnek a tervek és a playit-en együtt tolhatjuk jövő hónapban a biciklit

köszönöm az ASUS és az Oáziscomputer rendithetetlen támogatását!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD FX
- Windows 11
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest