Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Ezek szerint van remény odafent északon is. Aztán jó-e volt?
Ennek a leve nem olyan volt, mint amit anyós szokott gyártani de hát ez még nem annyira meglepő. Abban kicsit változatosabb fűszer és sok más is lehet, meg tán a frissessége sem mindegy. Ezt nem sózták el, a zúza kiváló volt benne, lé meg átlagos alap paprikás.
-
Jahno
veterán
Ez jó lesz, gyárban kaptam egy csomó nagy és nehéz doksit. Mondván ezt elég nehéz lesz megtanulni, de olvassam el, tanuljam ne, 1 hét bőven kell hozzá ezért hétfő reggel 8kor kikérdezik...
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #72562 üzenetére
Látom össze is döntötted gyorsan a Fészbúkot :-D
Tegnap még csak a szokásos hétvégi mentésből állt vissza, mára alakítottak egy nem is tudom mivel, de 3 évvel ezelőtti tartalom dől január-április közt. Lesz még ebből külön megfejtés, ha a tartalomhoz tartozó ember sem létezik, esetleg nincs a csoportban amiben megjelenne...
-
-
eattila
őstag
válasz
blueboi69 #72570 üzenetére
Körhintával az a baj, hogy a világ pénze nem elég, ha elkapja a hév
A kilátóval meg az óriás kerékkel meg annyi, hogy nekem is, asszonynak is tériszonya van.De meglátjuk, hogy mi lesz, nagyon tömegbe nem akarok menni....
mondanám, hogy fussunk össze, de nem akarok a számból segget csinálni
[ Szerkesztve ]
-
blueboi69
őstag
válasz
eattila #72569 üzenetére
Örülök neki! Egyszer én is eljutok oda
Korzónál most van dodzsem meg körhinta, meg ilyen jellegű gyerekjátékok. Ha gyereket érdekli és kevesebben vannak, akkor érdemes lehet megnézni egyszer. Mármin a gyerek miatt. Felnőttnek ez értéktelen baromságBeraktak oda egy óriáskereket is, 5évig ott lesz, de embert nem láttam rajta még, pedig néha megy és ki van világítva este. Ha nem is mentek fel a kilátóba körbenézni, akkor legalább ha erre felültök akkor látjátok a tavat picit magasabbról.
-
Grillo
őstag
Na, ma megyünk nyaralni, erre tegnap kicsit beáztunk a kémény mellett, meg a kazán is elbaszódott.
Ja, és az időjárás is igazán ideális -
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #72553 üzenetére
Legfeljebb Hacienda lesz, nem csak egy sima ház.
Amúgy ha jól tippelek, ez a földműveseknek való bank, nem a taplóknak... az ilyen jellgű parasztokra meg igenis nagy szüksége van mindenkinek, mert ők generálják a táplálék jelentős részét. Kenyérgabonákat, klf. gyümölcsöket, zöldségeket... -
-
FőDudu
veterán
ID3 temara:
Van pofajuk az indulo arat egy uj otos touring ara kore beloni?Az indul kb 50e eurotol.
Gyerek pont tegnap mutogatta a Bmw arakat...Ketlem hogy nagy siker lenne. Max ha az allamok durvan megtoljak a Vw szekeret valami villamositasi tamogatassal.
En viszonylag jol keresek, de ezen az aron elobb ulnek egy uj kombi Bmw-be.... nem azert mert szarok a kornyezetre, hanem mert biztosan kenyelmesebb.
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz
zetor2000 #72541 üzenetére
A vaz es nyeregcso talalkozasa mogotti szurke reszen hatul volt valami kacsaszslag csik. Nem nagyon akartam megbamulni, ugy tunik mintha a nyereg magassag allito csavart takarta volna el. Nem ertem miert szurke tesa szalaggal....
Elso villaja pedig hatrafele gorbul.
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #72530 üzenetére
Én még nem mindig tudom magam hova rakni, aztán valami lesz. Sógor is azt mondta hétvégén, hogy eddig csak azt hitte, hogy sokat melózik, de ez az új helye elég kemény. Írtam, hogy engem is megkerestek onnan a Váci úti rabszolgasorról, most nem is tudom melyik lenne a jobb, ha hívnának-e megfejteni vagy sem.
-
Gabibácsi
őstag
Fura volt dolgozni ma, tavasz óta először.
nem mondom hogy nem vagyok kurvafáradt -
FőDudu
veterán
Na akkor egy csinos bringa.
-
zetor2000
őstag
A default wifi asszem valami kriksz-kraksz, és random. Legalábbis a Sagemcom szarokon.
Valahogy lehet resetelni, és akkor az lesz, ami a cimkén van alul.
Vagy be kell lépni a webes felületen egy vezetéke kapcsolattal () és akkor ott át lehet állítani. Ehhez kell kapni a IP címet abban a hálózatban, amiben a router van. Vagy az, ami a "telekomos wifi".
Illetve vannak itt-ott mindenféle live linux distro-k wifi hackre. De az asszem sokáig is tud gondolkodni. Ilyet nem tudom, merre találsz, mert csak olvastam róla, de konkrét release-m nincs. Meg volt cikk valamerre, hogy a WPA2/PSK se atombiztos manapság, csak nem tudom, mi az, ami dekripteli, és azt hogyan. -
Samott
addikt
válasz
WiZARD #72525 üzenetére
Ez amugy marha jo oldal, google is jol forditja:
Cyclist cannot complete Captcha test because he cannot recognize traffic lights
Simon Willems was denied access to his favorite website this morning because he failed to complete the Captcha test. The avid cyclist must prove that the anti-spam system is not a robot by indicating which photos have a traffic light.
“I don't get it, I am not a robot. I mean: I'm talking to you now, right ”, says Willems. “But the system keeps showing me pictures of a street and asking me which squares have traffic lights - how can I do that if none of the squares have traffic lights! On each square I only see streets that you can just cross and intersections that you can just drive through without stopping or looking around. Is this a trick question or something? Am I taking a Turing test?”
Captcha developer Gary Matthews has said that every image does have traffic lights, most of them red. "We are looking at whether we can make a Captcha especially for cyclists where they have to recognize incorrectly parked cars, because it seems that they are very good at that."
-
WiZARD
addikt
válasz
Samott #72522 üzenetére
[Orbán megsértődött, hogy Lukasenkát nevezik Európa utolsó diktátorának]
(állítólag ez csak a holland hírcsárda)
[ Szerkesztve ]
-
eattila
őstag
Koszi a nyereg tippet, belottem kb vizszintre ( egyedul nehez meg vozmertekkel is ) es ugy tunik kenyelmes. Igaz meg csak 1 k-t mentem vele. Holnap kiderul
-
Samott
addikt
Ez mennyire gyonyoru fakenews: Exclusive: Hungarian Man with LGBT Pride Flag Forced to Run Away from Ruthless Police Force – VIDEO
Nagyon rohogok.
-
FőDudu
veterán
Nem foglalkoztam vele, csak meglepett, hogy minden massal mukodo Mikrotik itt pont nem muzsikal - a gigabites Cisco port meg siman mukodik.
Es a mikrotik siman mukodik astali geppel vagy epp halozati nyomtatoval kulonbozo vlanokon, csak ezt az egyet nem szereti.
Lehet szolgaltato valami port felderitest vagy hasonlot muvel ami Cisco-n atmegy a mikrtoikon meg nem (CDP vagy hasonlo maceralas).
Azt pl tudom, hogy szolgaltato nem szereti ha fix IPs portjain naponta tobbszor valtozik a MAC - azaz szereti 1 eszkozhoz hasznalni az adott IP/MAC kombinaciot.
Nem kell neki fix MAC, de naponta 1 eszkoznek ad DHCP-vel IP-t. (mondjuk fix IP-s porton eleve nem elvart a DHCP sem). -
FőDudu
veterán
-
hobizoli
nagyúr
[link] "Teslakiller"
-
FőDudu
veterán
válasz
ncc1701 #72508 üzenetére
Valami hasonlot lattam en is.
Szolgaltato optikan bejon a hazba, az megy egy Cisco switch portjaba (etherneten), sima access port adott VLANban.Ha azt egy Mikrotikon keresztul kotom a macemre, par perc utan szakad a net.
Ha egy masik Cisco switch portjan jon ki, akkor nem.Mai napig nem jottem ra, DHCP es fix IP is csinalja.
Nincs se POE, se VLAN maceralas, egyszeruen csak adott port adott VLAn-ban ciscoval megy, mikrotikkal meg nem. Illetve adott ideig, aztan link el de kapcsolat az nincs.[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Eddig ment. Pár hete valami okostóni járt náluk, tulaj is húzogatott kábeleket, plusz az egész okádék, ahogy meg van csinálva. És mivel ha kap ip címet a wan porton, annyira szar nem lehet. Mindegy, esélyes, h viszek ki másikat, megnézem azzal is.
Ja, szolgáltató is cserélt dobozt, igazából csak arra voltam kívpncs, h nem lehet-e valami sunyi inkompatibilitás, vagy tököm tudja. Igazából qrvára nem akarunk ezzel pöcsölni, nem is értem, miért csöppentem bele.
[ Szerkesztve ]
-
Sipi-
őstag
Telekomos default wifi SSID-hoz van módszer a default wifi jelszó megfejtéséhez? (A leolvasom a cimkéről/elkérem módszeren kívül?)
-
blueboi69
őstag
-
Jahno
veterán
válasz
ncc1701 #72508 üzenetére
A választ Te is tudod, ha PC-n van net, akkor szolgáltatás műxik, többi házon belüli izédet találd ki magad.
A koaxos nem tudom valami felvásárolt hálózat lenne-e, mert ezer éve nem szórakoztam a TTLel, de még a MAC cím regisztrálásával sem. Amit rádugtam, az ment. Alap HGW-t az sem érdekelte, ha a címek változtak, de mostanában DSL módba sem lehetett kapcsolni már semmit. Ha gateway sem válaszol vissza akkor simán tűzfalvízfal és route tábla lesz.
-
ncc1701
veterán
F1.
Üffél, digi isp, de koaxon jön a net, deák tér környéke. PC-t direkbe dugva megy a net, de persze mac addresst kell regelni. PC-n beállítottam a router mac addressét, azzal beregeltem, jó. Visszatettem defaultra, restart. Router wan portba átdugva a netet, nem gyó. Amúgy egy mikrotik rb961 valami, le is frissítettem. Winbox szerint megkapja azt az ip címet, gatewayt, mint a pc kapott, de saját címét még tudom pingelni, a gatewayt már nem. Szolgáltatói helpdeksről lepattantam. Járt már így valaki, esetleg el lehet náluk érni valami L2 supportot, akivel túl tudok lendülni azon, h a pc-t közvetlen rádugva van net?
-
npera
addikt
válasz
Bujdy81 #72502 üzenetére
Hát igen. Itt most meglepően sok ideje nem esett, ezért is akarom befejezni a sufnit most mielőtt elkezdi. Mert ha elkezdi, akkor az szerintem rendes mennyiség lesz.
Beszéltem a szomszéddal megint, szerinte jól raktam fel az eddig léceket, így tehát azonos elv szerint haladok tovább.
Egy már-már asztalos cimbora belém vágta a kételyt, hogy L-néztem valamit, mert elkezdte pedzegetni, hogy tutira így kell-e felrakni. De mivel a lényeg a szerkezet védelme az elemektől, ezért ez most nem csak ugyanolyan lett, mint a régi, hanem jobb.
-
FőDudu
veterán
Bankoshitelkartyas. Na ebbol lehet kalkulalni mit huz le a bank a magyar cegekrol.
~800e euro teljes bankos koltsege lebontva 0,091% (kevesebb mint 800 Euro).
Ebben van hardver berlet plusz jutalek (0,021%) az osszes letezo kartyatipusra (vegyesen).Szoljatok, ha jobbat tudtok - ha valakinek kell priviben ossze tudom hozni a szolgaltatoval.
-
Bujdy81
aktív tag
Mi a helyi templom felújításakor futottunk bele abban, hogy a cseréplécet szedtem volna le a szarufáról, de a pajszer inkább a szarufába süllyedt bele...
Mondjuk azok még eredeti szarufák voltak, valamikor az 1700-as évek végéről.
A legdurvább az volt, hogy kb. 60-80 köbméter sár volt felhordva a fa födémre, hogy szigeteljen. Kérdeztem a projektvezetőt, aki a helyi gyülekezet motorja, hogy "mi lesz, ha esik az eső, és a sár megszívja magát vízzel". Válasz: "nem fog esni". És az alatt a hat (6) hét alatt, amíg nem volt tető a templomon, nem is esett! Fontos, hogy legyenek az embernek jó kapcsolatai!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen autót vegyek?
- OTP Bank topic
- BestBuy ruhás topik
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Egérpad topik
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest