- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Aktív témák
-
Bash
őstag
Azt nem sikerült megoldani. Cellaformázásnál lehet olyat megadni, hogy h:mm (AM/PM nélkül), de akkor átalakítja 24 órásra az időformátumot. Írtam egy Custom list-et, ami alapján szépen sorba rendezi a dolgokat úgy ahogy nekem kell. Ugyanezt csináltam a számokkal is. Makróval egy gombnyomásra megy az egész művelet, csak az adatokat kell bevinni.
-
Bash
őstag
Az időpontokkal még mindig vacakolok, de közben fellépett egy újabb igény. Az oszlopokban a számokat nem simán kellene sorba rendezni, hanem egy minta alapján. Meg lehet ezt csinálni valahogyan?
-
Bash
őstag
Senki többet?
-
Bash
őstag
A dolog nagy része már megvan. tildy ötlete alapján az időpontokat 24 órás formátumba vittem be, ezután sorba rendezés, így szép sorban van az egész, majd ezután cellaformázással 12 órásra állítottam. Az oszlopokat is szépen sorba tudtam rendezni, működik makróval is. Most már csak az az egy dolog maradt, hogy miután átalakítottam az időformátumot 12 órásra, megjelennek az AM/PM feliratok, ezeket kellene valahogy eltűntetni a végéről. Szívesek veszek minden segítséget!
tildy! Köszönöm. I owe you one! -
Bash
őstag
UP!
-
Bash
őstag
Időre csak olyan formátum van, hogy odaírja mellé, hogy AM meg PM. Nekem ezek nem kellenek. Ha meg 24 órásba írnám, akkor nem mindenki értené.
Szerkesztve: valami olyasmi funkció lenne jó, hogy a sorba rendezésnél valamiféle mintát vagy kulcsot meg tudnék adni. Eddig nem találtam ilyet. Vagy valami script-tel, de ahhoz nem értek. Esetleg KovacsUr nem tud segíteni?
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
Sziasztok!
Lenne egy megoldandó problémám, gondoltam nem nyitok új topic-ot (van már 30 excel-es topic), és a problémám is belefér a címbe.
Van egy táblázat, az 1. sorban időpontok vannak pl.: 3:05, 2:25, 5:05, 10:15, 11:15. Ezeket ha sorba rendezem, akkor ez lesz az eredmény: 2:25, 3:05, 5:05, 10:15, 11:15. Nekem úgy kellene, hogy a 10:15 és a 11:15 az elejére kerüljön (mert ugye ezek délelőtti időpontok), és a formátumnak is így kellene maradnia.
A sorhoz természetesen tartoznak oszlopok is, amelyekben csak egyszerű háromjegyű számok vannak pl.: 304, 105, 212, 201. Ezekkel nem lenne semmi probléma, ha nem 3 szektorban lennének, mert ha így sorba rendezem, akkor felugrik az oszlop tetejére az egész folyamatosan. Ezt úgy kellene megoldani, hogy mindegyik szám maradjon a saját szektorában és úgy legyenek sorba rendezve. Ez nem olyan nagy probléma, mert külön-külön meg lehet csinálni, és gondolom egy makróval a végén le lehet rövidíteni a munkafolyamatot. Beillesztek egy képet, hogy mindenki el tudja képzelni, és belinkelem a fájlt is, hogy lehessen gyakorolni. Előre is köszönöm, remélem sikerül megoldani, az lenne a cél, hogy adatbevitel után a végén egyetlen gombnyomásra az összes műveletet megcsinálja.
Kép:
Fájl: [L]ftp://members.aol.com/christianficsori/PROHARDVER/Sample_excel.xls[/L]
Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest