- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
loszerafin #1518 üzenetére
Tehát,
Van A oszlopban
''kicsike''
''nagyocska'' (ezt csak a példa kedvéért raktam ide)
.. stb
B oszlopban
''kicsikemi''
''kicsikemio''
''kicsiarr''
.. stb
Nos, ha az FKERES-t hazsnáljuk itt és HAMIS ra teszem, akkor ugye nem talál helyes lehetőséget, ha az A oszlopban van a keresendő érték a ''kicsike''.
Ezért kellene nekem egy olyan lehetőség, hogy pl.: a ''kicsike'' karaktereit megszámolva (7) a Boszlopban az első 7 karakter egyezőségét figyelné és akár az első lehetőséget is veheti.. Mert így kihozná, hogy a B oszlopból a ''kicsikemi'' áll hozzá a legközelebb. És a ''kicsihööh'' nincs benne.. mert ha FKERES-nél az IGAZ-t tenném, akkor ezt hozná ki abc miatt.
Ha van egy jobb módszer, amivel akár több egyezőt is feltud sorolni az is jó.
Sajna maga a kérésem elég fura (de ezt kérték tőlem, is..) mert nem adja ki lehetőségként a ''kicsikemio'' -t is az eredmény, ugyanakkor az is jó lehetne.
Köszönöm a segítséget, remélem valamivel érthetőbb voltam.
üdv
amargo -
amargo
addikt
Sziasztok, kis segítséget kérnék.
Hogy tudom megcsinálni..? FKERES, egy adott mező tartalmát keresem meg egy tartományban, majd a tartomány egy másik oszlopát adom eredményűl, viszont! A keresendő mező(String) karakter száma alapján, szeretném, hogy a tartomány (első oszopát veszi figyelembe keresésnél) mezőiből, csak annyi karaktert vegyen, amekkor a keresési mező karakterszáma.
Tehát, ha keresem a ''blaaablaa''-t és a keresési tartományban van ''blaaablaaH'', akkor az IGAZ jelzővel talán ezt hozza ki lehetséges helyesnek, de mivan akkor, ha van egy ''blaaaa'' rangsorolásban ez már előrébb van ezért ezt hozná ki helyesnek.
Ha nincs megoldás, akkor össze dobom a programotrá, de jó lenne, ha nem kellene csak ennyiért egy plussz alkalmazást elindítani.. Valami scriptet lehet rá csinálni benne? vagy miként? Hogy magában az excelben legyen az egész, és gyorsan rugalmasan lehesen többször használni.
Köszönettel
amargo -
amargo
addikt
igen tudom, ismerem a függvényt
Pillanatnyi agyzavar állt fent az előbb. (nem is tudom, pedig nem volt sok a munka csak mindenki mindent rögtön akar, majd rákötöm az agyam PC re ezzel kiküszöbölhetem a felesleges egér és bill koptatást)
Ha az uccsó cellába nem írod be, hogy False ra keresen, hanem True ra, akkor minden olyan ellemet megtalál, ami kicsit is hasonlít rá. -
amargo
addikt
-
amargo
addikt
tehát van két táblázat, fennti kettő.
Táblázat1, a,b,c oszlop
Táblázat2, a,b,c,d oszlop
az abc oszlopnek egyezőnek kell lennie, a táblázat1 el keresek a táblázat2ben (ez egy bizonyos sor lesz a tablázat2-ben)
majd ennek a bizonyos sornak d oszlopát beilleszteni a táblázat1 mondjuk d oszlopába.
tehát, ha mindennek vége a táblázat1 és táblázat2 bizonyos sora 4 oszlopra megegyeznek és bizonyos sorokra jön majd a #... jelecske, hogy nincs egyező sor.
Érthetőbb voltam? -
amargo
addikt
Segítség kellene.
Táblázat 1.
Van három oszlop az egyik táblában.
2 49 111
3 6 111
3 47 111
3 60 108
3 73 108
Táblázat 2.
És 4 a másikban
2 49 111 T
3 6 111 F
3 47 111 F
3 60 108 F
3 73 108 T
Hogy tudom megcsinálni, hogy az táblázat 1 alakján a három oszlopnak megegyező érték szerint, megtaláljak egy sort a táblázat 2ben, majd a táblázat 2 ben lévő 4oszlop értéket a táblázat 1be inzertálom.
Valakinek ötlete van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Google Pixel topik
- Formula-1
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest