- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy excell problémám, egy megfelelő összetett függvény kellene rá. Biztos pofon egyszerű, csak már annyi más feladathoz csináltam jó képletet, hogy ez valahogy most nem megy..... belefáradtam.
A feladat: 6db adatot össze kell adni ez MAX függvénnyel megvan, no problem. Viszont a következő oszlopba azt kell összeadni hogy: a 6 számból kiválasztani az 5 legnagyobbat, mindezt úgy, hogy az üres cellákat figyelembe vegye (vagy pont ne vegye figyelembe és ne számoljon). Egy üres cella lehet, ha több van, ne adja össze az összegeket. Tehát 6 számból az 5 legnagyobbat kell szummázni, de ha ötnél kevesebb szám van, nem szabad összeadni.
Amivel próbálkoztam, de nem jó: a 6 szám szummájából kivontam a legkisebbet MIN2 függvénnyel. Ez ugyanakkor nem jó, mert csak akkor ad jó eredményt, ha mind a 6 cellában van szám. Üres cellát 0-nak veszi, de nem azt vonja ki mégsem a teljes összegből.... esetleg függvénnyel üres cellát "0-ra" cserélni??? Utána még ellenőrizni, van-e legalább 2 üres cella?? Ez elég bonyolult lenne.
Kérem aki tud segítsen. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyermek PC játékok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest