- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katka84
csendes tag
válasz
azopi74 #26379 üzenetére
Szia!
A kérdésedre a válasz igen.
Egyébként egyet értek veled, de a kész anyagot már nem én fogom használni és ezért ragaszkodnék az Excelhez. Talán ennek használatától nem idegenkednének annyira. A papír alapú nyilvántartás után még ez is nagy lépés lesz és tapasztalataim szerint az új dolgok láttán "bezárnak" az emberek és nem merek kockáztatni.
A másik probléma, hogy a szoftvereken spórolnak. (pl. Outlook sincs márés Excel sem érhető el mindenhol ahogy hallottam - még új vagyok ennél a cégnél
.
Biztosan "nagyon jók" ezek az "ingyenes" dolgok, csak én nem tudom használni pl. az új levelező rendszert.
Szóval ezek az érveim az Excel mellett.
Nem is értem, hogy így Húsvét környékén miért nem leszel gép közelben.
Pedig ez egy nagyon "csábító" feladat. -
katka84
csendes tag
válasz
azopi74 #26376 üzenetére
Szia!
Válaszok:
1.Elviekben az összes apartmant lefoglalhatná. De, ez az üdülő a munkavállalók pihenését szolgálja, így főszezonban nem túl életszerű, h egy munkavállaló lefoglalja az egészet, míg mások nem jutnak lehetőséghez. Egyébként az eddigiek szerint max. 2 apartmant foglalt le egy munkavállaló. A probléma az, hogy a munkavállalónak és családjának kedvezményes üdülést biztosítunk. Amely azt eredményezheti, hogy pl. 1 apartmant biztosítunk kedvezményesen és a többit teljes árral, így ebben az esetben a jelentkező már közel sem biztos, hogy a munkavállaló lesz. (Új szabályozás készül erre és még vannak kérdéses pontok. Sajnos. Így pl. ez is.)
2. 12 apartman van, csak az egyik apartman "raktárként" funkcionál.
Köszönöm az észre vételt. Én is csak pár hete ismerkedtem meg a cégnél ezzel az üdülés témával.
És erre idő közben derült fény.
3. Őszintén szólva az Üdülési Bizottságnak van döntési jogköre, hogy párhuzamos jelentkezés esetén (ez inkább a főszezonban lehetséges) ki jogosult üdülni. Kritériumok: nagycsaládos, gyermekét egyedül neveli, mikor üdült itt utoljára a munkavállaló - az előző évek papír alapon lettek vezetve, úh mondhatni erről semmilyen infóm nincsen, munkaviszonya mikortól áll fenn, stb.)
Igazából a főszezonra való jelentkezésnél összegyűjtik a határidőig beérkezett pályázatokat és azt követően kerülnek elbírálásra, így a táblázatba már csak az kerül, ami "végleges". Kivéve, ha nem fizetik be a megadott határidőig az üdülési díjat, mert akkor törölni kell a munkavállaló jelentkezését. De erről infót csak a pénzügytől lehet szerezni.Röviden és tömören.
Egyébként köszönöm az érdeklődést a problémám iránt.Természetesen nagyon szeretek tanulni, úh a megoldásra nagyon kíváncsi vagyok, illetve a magyarázatra.
Kata
-
katka84
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi "problémára" keresem a megoldást:
Társaságunk rendelkezik céges üdülővel (11 apartmannal egész pontosan) és ezen üdülők nyilvántartásával kapcsolatosan készítettem egy adattáblát (táblázat1).
Azt szeretném, hogy a táblázat1 adatai szerint szeretném, ha táblázat2 adattáblában megjelennének a foglalások (napok és apartmanok szerint). Azaz azon napon, amikor foglalt az a bizonyos számú apartman, akkor oda kiírja a jelentkező nevét!Segítségeteket előre is köszönöm!
Kata
-
katka84
csendes tag
Közben már megoldottam a problémámat.
De azért szívesen fogadnék ötleteket, hogy miként tudnám ezt a dolgot megtanulni. Pl. vmi jó anyagot a makrókról. -
katka84
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék egy teljes lapot úgy elrejteni a kíváncsiskodók elől, hogy csak jelszóval lehessen megjeleníteni.
Gondolom, hogy vmi makrót kellene kreálnom hozzá, de ebben sajna nincs nagy gyakorlatom és igen sürget az idő.
De azt megígérhetem, h utólag megtanulom a dolgot.Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest