- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
olloczky
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem nem függvényekkel kapcsolatos:
Melóban O365öt használunk. Van sharepointon egy excel, amit én a natív windowsos programban szeretek megnyitni. De mostanában feltűnt, hogy ha szűrök valamire és ezzel beállítok egy viewt (See just mine lehetőség), akkor a view-ból való kilépés után nem ugrik vissza az eredeti szűrési állapotra az enyém marad az aktív. Webes felületen pedig jól működik.
Találkoztatok már ilyennel? Azt sem tudom, hogy keressek erre rá googleben..
köszi!
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy két oszlop értékeit vessem össze egymással, és a különbségeket kiírassam, vagy formázzam?
A legjobb az lenne, ha egy új oszlopban (N) kiírná azt, ami M-ben szerepel, de L-ben nem.
Előre is köszi!
üdv
szerk.: vagy ha ennek van vmi könnyen guglizható neve, nekem az is jó.
szerk.: hupsz lehet találtam is, nézem -
olloczky
senior tag
Hali
Azt hogy lehet elérni, hogy egy oszlop adott cella értéke alapján az egyező sort feltételesen formázza?
Tehát:ha F4 cella értéke X, akkor a 4-es sort színezze zöldre
Előre is köszi!
üdv
-
olloczky
senior tag
Hali
Egy Word dokumentumon belül lévő (másfél oldalán átívelő) táblázatot szeretnék bemásolni egy Excel táblázat egy darab cellájába, tehát hogy a cellán belül megmaradjon az eredeti táblázat. Ez lehetséges? Egy sablon táblázatba menne ez, és a cella ahova másolni kell, nem engedi, hogy a forrásformátummal megegyező tartalmat másoljak bele. Mellette lévő üres cellánál ez megoldható. Akkor mi a probléma?
Előre is köszönöm
üdv
-
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34605 üzenetére
Ja ez így tökéletes köszönöm! Elleszek vele
-
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34603 üzenetére
Hát azt csak példának írtam. De ha úgy érted, hogy 4 szám elég-e, végülis elég.
-
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34601 üzenetére
Rendben ezer hála
-
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34599 üzenetére
Wow le a kalappal
. Csak annyi, hogy ugye 20 számot húznak de max 10 számot lehet egyszerre megjátszani (kevesebbet lehet). Tehát ha csak annyira lennék kíváncsi, hogy adott húzáson, a 20 számból benne vannak-e az
5 12 21 66
számok az megoldható-e. Most én úgy gondolom (a majdnem nulla tudásommal), hogy ezt így akkor már bonyolultabb lehet megcsinálni és semmi nem múlik rajta csak kíváncsi voltam -
olloczky
senior tag
válasz
DrojDtroll #34595 üzenetére
Nem hiszem, mivel nem tudom mire gondolsz
Ha arra, hogy mik legyen a véletlen számok azt én adnám meg
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Érdekességként nézegettem a kihúzott lottó kenó stb. számokat és arra lettem kíváncsi, hogy hogy lehet egy adott húzásnál megnézni, hogy egy véletlenszerű számsor minden tagja benne van-e, tehát ha lenne egy szelvényem x megjátszott számmal az nyert-e volna az adott húzáson.
így néz ki a táblázat De itt lentebb tekerve ti is letölhetitek. Tehát a kérdésem erre az excel táblára vonatkozik. Remélem érthetően írtam a kérdésem
üdv
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Tanár kolléganőnek szakdolgozatába szeretnénk egy diagramot betenni, ami nagyjából így nézne ki. Tehát az x tengelyen szereplő oszlopok valamiféle csoportba lennének összefogva. Ezek összevont osztályok az 1-4 osztály valójában egy osztály egyazon órákra járnak és a naplóban is így vannak. Az 5-6 és 7-8 osztály ugyanígy, és az lenne a cél, hogy ezt szemléltessük, hogy hány fő jár a tulajdonképpeni saját osztályába (1,2,3,4...) de mégis "csoportban" maradva. Nem tudom mennyire érthető amit írtam. Excel 2016ban dolgozunk.
Valami ilyesmire jutottam és mondjuk jelmagyarázatban színek szerint lehetne az osztályokat feltüntetni. Az alsó sor (I,II,III) szövegdobozokból áll tudom elég gány megoldás
Ezért kérem a segítségeteket!
üdv
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Egy excel táblában nyomtatáskor a lap tetején megjelenik egy sor szöveg, ami valahol be van állítva, de szerkesztéskor nem látszik. Hol lehet ezt megnézni?
üdv
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Egy nagy táblában ahol számok vannak külön cellában ott, hogy tudok egy adott kombinációra rákeresni?
példa:
1 2 3 4 5
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14nyílván ezt több ezer számmal, és én az 5 6 7 8 9 sorra szeretnék rákeresni, szimplán a számok megadásával. Hogy lehetséges?
üdv
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Beírom ezt egy cellába: 7-8. és vagy azt hozza ki, hogy 08. júl vagy azt, hogy 42559. MIÉRT?!
próbálgattam a cellaformázásnál a szám fülön a kategóriát állítani de semmi ..
üdv
-
olloczky
senior tag
válasz
s7evcsenko #32950 üzenetére
És tényleg.. csak nekem a nevek hivatkozásként vannak, nem beírt szövegként és így nem rendezi sorba
erre valami tipp?
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Alap kérdésem lenne: van két oszlopom névvel és azonosítoval. Hogy tudnám úgy a neveket ABC sorrendbe szedni, hogy az azonosító a tulajdonosánál maradjon?
név azonosít
jancsi 10
géza 20
albert 30
.
.
.üdv olloczky
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged