- One mobilszolgáltatások
- Bekékült a Pixel 10a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bocsi6
üzenetére
Szia!
Fájlokat több helyre is lehet feltenni teljesen ingyenesen és biztonságosan. Én a Data.hu-ra szoktam feltenni, ott feltöltés után kapsz egy linket, amit be lehet ide másolni. (De más "adattárak" is így működnek.)
A régi környezetet már nem tudod szerintem visszaállítani, ezért javasoltam a "szomszéd, barát, ismerős, munkahely, stb.) másik gépet ill. a feltöltést.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bocsi6
üzenetére
Szia!
Mint írtam is, én is csak próbálkozom...
Arra gondoltam, ha nem lehet benne activex-et egyáltalán feltenni, akkor hiányozhat ez a komponens. VBA nézetben- Tools menü - References. Ezt kellene megnézni másik gépen, ahol ment a fájl.
Nem tudom, tudsz-e régebbi környezetet "produkálni". Szerintem meg kellene nézni, hogy másik gépen, másik excellel működik-e az activex felrakása.
Esetleg - ha nincsenek benne titkos adatok, vagy azokat ki lehet gyomlálni - feltehetnéd a problémás fájlt valahova, hátha "megnézve" okosabb lehet valaki.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bocsi6
üzenetére
Szia!
No ez az a jelenség, amire szerintem pillanatnyilag nincs normális megoldás.
Próbáld a következőt:
Az excelt nyisd meg egy üres munkafüzettel.
Menj át a VBA nézetbe (Alt+F11 vagy Nézet - makrók - visual basic)
Az immediate ablakba írd be:
application.enableevents=false
Ezután nyisd meg a kérdéses munkafüzetet. Ha előjönnek az activex vezérlők, akkor kapcsold vissza az eseménykezelést: application.enableevents=true
De semmi garancia nincs arra, hogy a következő megnyitáskor nem fog összedőlni az egész excel....Másrészt érdemes lenne megnézni, milyen "references" az amit elér az excel. Azt is a VBA nézetben láthatod. Lehet, hogy kellene egy activex komponesekre hivatkozó MS dll. De erre sem vennék mérget.
Én már több hónapja küzdök ezzel a problémával és nem találtam rá olyan megoldásra, ami garantáltan kiküszöböli.
Nagy eséllyel valamilyen memória kezelési hiba - vagy programozói "hanyagság" - okozza. Ez utóbbit azért tettem idézőjelbe, mert egyébként nem következetes az összeomlás. Van, hogy ugyanaz a program napokig megy hiba nélkül, aztán teljesen váralanul jön a baj, nem indul el, hanem kiakasztja az excelt.Még valami, amit a szerkesztőlécen látsz beágyazként az sajnos már nem activex vezérlő, hanem munkalap vezérlő - valamelyik sorstárs irta, hogy "átalakul az activex vezérlő munkalap vezérlővé".
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Fferi50