Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
macimeister
üzenetére
Hello,
Ez alkalmas lehet egy excelbe amiben tudom követni a havi villanyfogyasztást?
Természetesen ezzel is megoldható ez, mivel ahogy mondtad nem szabályos időközönként jönnek majd az adatok.Kerestem neten már kész táblázatot, de nem adott érdemlegest.
Ezt neked kell felépítened, mivel te tudod hogy mit akarsz elérni.pl. Én is vezetem a közműveket, mondjuk én havonta 2x fixen írom fel az adatokat és abból számolok egy 30 napra eső fogyasztást, így nekem nem bonyolult a táblázatom.
A-oszlopban a dátumom van, B-ben az aktuális leolvasás, C-ben az előző leolvasához képesti fogyás (ez egyszerű kivonás) és a D-ben a 30 napra kalkulált fogyás amely a dátumokat is figyeli.üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz
macimeister
üzenetére
Hello,
Ilyet makróval lehet megoldani, mivel a MOST() [NOW()] függvényt az Excel mindig újraszámolja.
A 15876-os hozzászólásban van egy kész megoldás.
A Target.Column = 2 helyett neked Target.Column = 1 kell mivel ez jelenti az A-oszlopot.
A Range(Target.Address).Offset(, 3) helyett pedig Range(Target.Address).Offset(, 1) kell mivel ez lesz a B-oszlop.üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
macimeister
üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
macimeister
üzenetére
Legegyszerűbben egy kimutatással dobhatod össze.
Most nincs időm kipróbálni, de azt hiszem, csak az oszlopokban lévő értékeket tudod így összeszámolni. Ha igen, akkor a sorokat alakítsd át oszlopokká irányított beillesztéssel, transzponálva. -
Delila_1
veterán
válasz
macimeister
üzenetére
Legegyszerűbben egy kimutatással dobhatod össze.
Most nincs időm kipróbálni, de azt hiszem, csak az oszlopokban lévő értékeket tudod így összeszámolni. Ha igen, akkor a sorokat alakítsd át oszlopokká irányított beillesztéssel, transzponálva. -
Delila_1
veterán
válasz
macimeister
üzenetére
=SZORZATÖSSZEG((A1:I1<>"")/DARABTELI(A1:I1;A1:I1))
Ez a képlet az A1:I1 tartományban előforduló különböző értékű cellák darabszámát adja eredményül.
Ugyanígy megadhatod a képletet az oszlopokra is, ha az A1:I1 helyett a megfelelő tartományt írod be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50