-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
macimeister #16233 üzenetére
Hello,
Ez alkalmas lehet egy excelbe amiben tudom követni a havi villanyfogyasztást?
Természetesen ezzel is megoldható ez, mivel ahogy mondtad nem szabályos időközönként jönnek majd az adatok.Kerestem neten már kész táblázatot, de nem adott érdemlegest.
Ezt neked kell felépítened, mivel te tudod hogy mit akarsz elérni.pl. Én is vezetem a közműveket, mondjuk én havonta 2x fixen írom fel az adatokat és abból számolok egy 30 napra eső fogyasztást, így nekem nem bonyolult a táblázatom.
A-oszlopban a dátumom van, B-ben az aktuális leolvasás, C-ben az előző leolvasához képesti fogyás (ez egyszerű kivonás) és a D-ben a 30 napra kalkulált fogyás amely a dátumokat is figyeli.üdv.
-
Mutt
senior tag
válasz
macimeister #16229 üzenetére
Hello,
Ilyet makróval lehet megoldani, mivel a MOST() [NOW()] függvényt az Excel mindig újraszámolja.
A 15876-os hozzászólásban van egy kész megoldás.
A Target.Column = 2 helyett neked Target.Column = 1 kell mivel ez jelenti az A-oszlopot.
A Range(Target.Address).Offset(, 3) helyett pedig Range(Target.Address).Offset(, 1) kell mivel ez lesz a B-oszlop.üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
macimeister #12391 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
Legegyszerűbben egy kimutatással dobhatod össze.
Most nincs időm kipróbálni, de azt hiszem, csak az oszlopokban lévő értékeket tudod így összeszámolni. Ha igen, akkor a sorokat alakítsd át oszlopokká irányított beillesztéssel, transzponálva. -
Delila_1
veterán
válasz
Legegyszerűbben egy kimutatással dobhatod össze.
Most nincs időm kipróbálni, de azt hiszem, csak az oszlopokban lévő értékeket tudod így összeszámolni. Ha igen, akkor a sorokat alakítsd át oszlopokká irányított beillesztéssel, transzponálva. -
Delila_1
veterán
válasz
macimeister #12389 üzenetére
=SZORZATÖSSZEG((A1:I1<>"")/DARABTELI(A1:I1;A1:I1))
Ez a képlet az A1:I1 tartományban előforduló különböző értékű cellák darabszámát adja eredményül.
Ugyanígy megadhatod a képletet az oszlopokra is, ha az A1:I1 helyett a megfelelő tartományt írod be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest