-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
sopruk #54602 üzenetére
Szia,
A keres függvények csak azonos adattípuson (szám vs. szöveg) műkődnek helyesen.
Amikor két külön helyről van adatsorod, akkor sokszor előfordul hogy a típusok eltérőek (
a számok szövegként vannak tárolva).Esete válogatja hogy mi a jó megoldás, de csinálhatod hogy az XKERES-ben azonnal típuskonverziót végzel:
1) mind a keresett, mind a keresési tartományt szöveggé alakítod azzal hogy üres szöveget fűzől hozzájuk:=XKERES([@Termékkód]&"";csv_data[termékkód]&"";csv_data[összeg])
2) mindent számmá alakítasz egy szorzással:=XKERES([@Termékkód]*1;csv_data[termékkód]*1;csv_data[összeg])
Ha a keresési tartomány sok adatot tartalmaz (kb. 50 ezer sor felett van), akkor gyorsabb megoldás, a tartomány mellé egy új oszlopban végzed el a típus átalakítást és azt használod fel kereséshez.
Hasonló technikát lehet használni pl. felesleges szóközök miatti hibák esetén a TISZTÍT függvénnyel.
=XKERES(TISZTÍT([@Termékkód]);TISZTÍT(csv_data[termékkód]);csv_data[összeg])
üdv
-
Delila_1
veterán
válasz
sopruk #54602 üzenetére
Mindkét lapon számokká alakítottam a Termékkód oszlop adatait, elkerülendő, ha itt-ott akadna közöttük szöveg típusú. Egy cellába beírtam egy egyest, másoltam, majd irányítottan, szorzásként beillesztettem a jelölt helyekre. Ezután az FKERES függvény (HAHIBA függvénybe ágyazva) végzi a dolgát.
[data.hu]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- Csere-Beszámítás! Macbook Air 13 2020! I3 / 8GB / 256 SSD. Akksi- 124 Ciklus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest