Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fferi50

Topikgazda

válasz dm1970 #52969 üzenetére

Szia!
    "miért nem lép tovább a ha függvény a hamis ágra?"
    A hiba miatt nem tud tovább lépni, a hibát ki kell kerülni, erre jó a HIBÁS függvény a HA függvénnyel kombinálva:
    =HA(BAL(A6;1)="k";"kék";HA(JOBB(A6;3)="tét";"betét";HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("zö";A6));HA(JOBB(A6;2)="ll";"toll";"");"zöld")))
    Ezzel a képlettel már nem lesz hibás értéked, valamilyen szót, esetleg üres cellát fogsz kapni eredményként.
    Ugyanakkor nem értem, mi a célod ezzel. Arról volt szó, hogy mérési egységet kell meghatározni.... A kulcs szavakat szeretnéd megkapni képlettel ehhez? Vagy valami más a célod?
    A kulcs szavak sokkal egyszerűbben meghatározhatók direktben, a képletes meghatározáshoz szabályokat kell felállítani és betartani.
    A példádban pl. hol szín jelenik meg, hol tárgy (betét, toll). Ez mire lesz jó?
    Következetlenségre nem lehet képletet készíteni.
    Mi a gond az általam javasolt megoldással?
    Légy szíves mutass legalább egy konkrét példát - mi a kiindulási érték és mi legyen a végeredmény. A közbenső lépések nem kellenek, az majd a megoldásnál kiderül.
    Üdv.
    Ps. Szerintem a kulcs szavak összegyűjtését nem tudod megspórolni, azok birtokában viszont sokkal egyszerűbb a megoldás.

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz dm1970 #52969 üzenetére

Mint írtam, ez a fajta megközelítésed teljesen rossz... :B
    Mi lenne azzal a +2 szín bevezetésével, amiről írtam?
    Megmondom: exponenciálisan nőne meg a képlet hossza (ez még a kisebb gond), de egyúttal a bonyolultsága is, nagyon könnyen lehetne hibázni benne, +egy újabb szó bevezetésével lehetne az egészet újra írni... (betét toll kék esetén sem működik most sem)

Szóval ezt a megközelítést -szvsz- engedd el... :K
    VBA makróban írt függvény leegyszerűsítené a dolgot, mert univerzális lenne, azaz mindegy hány színt deklarálsz (persze csak 1-t tartalmazhat 1 adott cella(példádban ez látszódik)), mindegy hány szót tartalmaz az adott cella (szóközzel elválasztva) stb stb, a függvényt nem kell módosítani hozzá.

UI: Mondjuk a tényleges táblát jó lenne látni, hátha akkor még van remény...

Új hozzászólás Aktív témák