- Android szakmai topik
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- iPhone topik
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
poffsoft #33810 üzenetére
Szia!
Bocs, de nekem pont az volt a tapasztalatom, hogy a tömb utolsó értékét nem adta vissza az eredeti formájában a függvény. Volt egy háromtagú bemenő paraméterem, ha úgy hívtam meg, hogy n=3, akkor #SOK-kal kiszállt és nem adta a 3. tagot
A módosítás után pedig igen. Az n-1 csak a következő sor Else ágán van.
A num értéke 3 tagú elemnél ugye 2. Ezért kell abban a sorban is n-1 a hasonlításban.If num < n Then STR_SPLIT = "#SOK": Exit Function 'Itt leáll, ha az utolsó tagot szeretnéd megkapni
If n = 0 Then STR_SPLIT = num Else STR_SPLIT = V(n - 1) 'és már nem jut el ide.Pl. =STR_SPLIT("Alma,Körte,Kalács";",";3) eredménye #SOK, ha az n=2, akkor pedig Körte
Kalács sehogyan sem akart kijönni. Ezért kell num<n-1 az első hasonlításba.
(Még annyit, ha már ilyen mélyen belementünk, hogy én n=0 meghíváskor num+1 értékét írnám ki, mert ennyi tag szerepel a beadott tömbben. A num az elválasztójelek számát adja meg gyakorlatilag.)Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest