Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cousin333

addikt

válasz Regirck #12307 üzenetére

"Viszont egy dolog zavar, belépésnél folyamat csipog a vírus irtóm! A makrók miatt vagy mi miatt?"

Igen, valószínűleg a makrókkal van gondja. Ez elég bénán van megoldva szerintem, nem tudom, hogy a sajátfüggvények miért lettek egy kalap alá véve a makrókkal, amikor sokkal korlátozottabbak a képességeik (emiatt nem is tehetnek kárt a gépedben). Viszont így csak xlsm-ként engedni menteni.

Igaz, a fájl tartalmaz egy tesztmakrót is (nem én írtam), amivel függvények, utasítások futási idejét lehet mérni (így össze lehet hasonlítani két megoldást, hogy melyik a gyorsabb).

"Ha hozzájön még néhány sor akkor simán átírjuk az E2857-et annyival amennyivel nőtt nem kell túl bonyolítani makrókkal szerintem!"

Maga a GYAKORIBB függvény egy sajátfüggvény azaz "herélt makró". De jobban jársz, ha az adattartományodat - fejlécekkel együtt - kijelölöd, majd táblázattá alakítod (Beszúrás fül > Táblázatok csoport > Táblázat), és a függvényt erre a táblázattartományra alkalmazod. Ekkor, ha új sort vagy oszlopot adsz hozzá, azt automatikusan beveszi a táblázatba, és így az általa mutatott tartomány is bővül, ergo nem kell semmit átírni.

De a függvény módosítható lenne úgy is, hogy nem a tartományt kell megadni, hanem annak csak egy celláját, ő meg automatikusan kiválasztaná az egész - összefüggő - tartományt.

• Regirck

senior tag

válasz Regirck #12307 üzenetére

=gyakoribb(A1:E2857;1)

Ezt a függvény angol Excelbe hogyan kell beírni?

Frequency-vel próbáltam de arra teljesen más értéket adott ki!

Új hozzászólás Aktív témák