- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lappy
őstag
válasz
andreas49 #45062 üzenetére
Itt van egy ilyen kód amire szükséged van
Sub InsertRowsAtCursor()
Answer = InputBox("How many Rows to insert? (50 Rows maximum)")
NumLines = Int(Val(Answer))
If NumLines > 50 Then
NumLines = 50
End If
If NumLines = 0 Then
GoTo EndInsertLines
End If
Do
Selection.EntireRow.Insert
Count = Count + 1
Loop While Count < NumLines
EndInsertLines:
End Sub -
lappy
őstag
Igen nem lehet használni, de itt van egy makro amit a modulba mentesz
Option Explicit
Function My_Text_Join(delimiter As String, ignore_empty As Boolean, text_range As Range) As String
Application.Volatile
Dim c As Range
Dim n As Long
n = 0
For Each c In text_range
If ignore_empty = True Then
If VBA.IsEmpty(c.Value) = False Then
If n = 0 Then
My_Text_Join = c.Value
Else
My_Text_Join = My_Text_Join & delimiter & c.Value
End If
n = n + 1
End IfElse
If n = 0 Then
My_Text_Join = c.Value
Else
My_Text_Join = My_Text_Join & delimiter & c.Value
End If
n = n + 1End If
NextEnd Function
Ha szeretnéd más névvel akkor cseréld le a My_Text_Join -t
használata =My_text_join(" ";1;A1:A6) -
lappy
őstag
válasz
scha_vagyok #44875 üzenetére
Vagy segedoszlop ami nézi a cella színeit és azokat már utána össze lehet adni
https://www.got-it.ai/solutions/excel-chat/excel-tutorial/sumif/sumif-color -
lappy
őstag
válasz
scha_vagyok #44875 üzenetére
Nézd meg ezt
https://www.exceltrick.com/how_to/sum-cells-based-on-background-color/ -
lappy
őstag
válasz
Norbika1493 #44776 üzenetére
Szumha függvényt nézd meg inkább.
-
lappy
őstag
válasz
Csokishurka #44643 üzenetére
A darabteli függvény kell akkor úgy átalakítani, hogy nézze a vég és a kezdő órát az egymás alatti sorokban ha azonos az M40. És a másik csak ezért jó szerinted mert pont nem egymás utáni órákban volt hiba (ami tényleg úgy van most), de az is hibásan működik alapjában véve.
-
lappy
őstag
válasz
peacefroggg #44533 üzenetére
Egy fkeres függvény jónak tűnik ha D utáni oszlopokból kell vmi
-
lappy
őstag
válasz
paolinho #44480 üzenetére
Sajnos most nem vagyok gép előtt így csak leirni tudom hogy mit hova írj
A1 cellába beirod Hidegviz induló
B1 cellába Hidegviz záró
Majd C1 fogyasztás díjja
Ezután A2 beirod hogy 1
B2 beirod 4
C2 be pedig a következő képlet =(B2-A1)*600
És ezt megteheted melegvízre is csak ahányadik sorban vagy úgy változik a képlet. -
lappy
őstag
válasz
paolinho #44470 üzenetére
Nem ismerem a táblázatod felépítmését így csak talán én hogy csinálnám.
Mivel gondolom minden fogyasztónak külön van egy sor így ami rögzítése kerül mellette lehetne már számolni is. Egy helyen létrehozom az egységet majd szorzás ezzel és a kapott értéket fogom beilleszteszteni a körlevél megfelelő helyére. -
lappy
őstag
válasz
Darko_addict #44201 üzenetére
Szeretnél egy jelenléti ívet csinálni amiben benne vannak az emberek nevei adott hónappal és azt akarod kinyomtatni?
-
lappy
őstag
-
-
-
lappy
őstag
válasz
pentium4 #44104 üzenetére
Mivel nem ismert a ha függvényed, de a p gondolom bárhol lehet. Ezért az első kettő cellaval nem kell foglalkozni hiszen a sor elejéről nézzük.
A 3.tól pedig kell a képlet meg kell számolni a p-k számát a teljes tartományban. Egy ha függvénybe beágyazod, és ha nagyobb mint kettő és a ha függvényed ami van annak az értéke is p vel egyenlő akkor n. Különben a saját ha függvényed értéke.
A képlet valahogy így nézne ki
Ha(és(saját ha() ="p" ; darabteli(A2:B2:"p")>2);"n";sajat ha függvényed) -
lappy
őstag
Nem túl bonyolult ha évek is lennének
Ami kell hozzá , ma, ha, min függvények tömbben használva.
Viszont ami te szeretnél csak azt a dátumot fogja színezni ami tényleg a legközelebbi. Értem ez alatt hogy ha több év dátuma szerepel csak hónap nappal akkor a legközelebbi lesz színes.
{=MIN(ha((A1:D1>=MA());A1:D1))}
Ez ha év is lenne. A te esetedben meg a hónap napokat kell beilleszteni a ma függvényhez. A formátumot is figyelembe véve. -
lappy
őstag
válasz
pero19910606 #43868 üzenetére
Nem lehet kitörölni azokat a napokat az adatok közül?
-
lappy
őstag
Szöveget szeretnék formázni ha lehet cella formázással
Abc123 ebből ez kellene Abc-123 -
lappy
őstag
vajon miért nem működik ez a függvény a Munka1-en?
=SZUMHATÖBB('Munka2'!D:D;'Munka2'!B:B;">="&DÁTUM(F5;G5;1);'Munka2'!B:B;"<="&HÓNAP.UTOLSÓ.NAP(DÁTUM(F5;G5;1);0);'Munka2'!A:A;'Munka2'!F2)
amikor a Munka2 használom működik amikor a Munka1 akkor meg nem -
lappy
őstag
válasz
Fferi50 #43847 üzenetére
Igazad van nem kell nagyon túlgondolni
viszont egy másik kérdés van.
Van egy táblázat ami tartalmazza az autók tankolási dátumait. ezt kellene havi szinten összegezni egy másik táblázatba, mert többször is tankolhat egy hónapban. így többszörös feltétel alapján lehet csak összegezni. A dátum formája pl.: 2019.05.22 21:21:00
rendszám első oszlop
második oszlop a dátum
harmadik oszlop tankolt mennyiség -
lappy
őstag
Sziasztok!
Adott egy táblázat amiben az oszlopokban az év hónapjai lennének évenkénti megjelöléssel. (év alatta pedig a hónapok). A sorokban pedig bevitt adatok. Amit szeretnék az az, hogy ha az adott év szerint annyiszor legyen 12 hónap ahány év eltelt egy adott dátumtól. De a megjelenítés csak a naptári év 12 hónapja legyen.
Példa:
Legyen a kiinduló év 2018 és most 2020 van, így a 3x12 hónap azaz 36 oszlopban látom januáról- decemberig a hónapokat. A utolsó oszlop utáni oszlopot mindig tolja el 12 oszloppal mert ott egy összegzés lenne.
Valószínű hogy vba kell hozzá, igen de hogyan? -
lappy
őstag
Van egy userform amin adatokat veszek fel és a megfelelő cellákba helyezem, de szeretném azt is hogy ezeket egy data nevű munkalapra mentse egymás után sorba. Majd ha újat viszek be akkor azt a következő sorba. Az első adat mindig a munka szám, amit később behívhatok egy dinamikus lista segítségével. Hogyan lehet ezt megoldani
-
lappy
őstag
Tettem fel egy mintát, ettől természetesen el lehet térni, de egyenlőre wordben van megadva.
-
lappy
őstag
válasz
Fferi50 #43720 üzenetére
Akkor szerinted mivel lehetne megoldanom
Ha csak excel lenne akkor nem lenne olyan nagy gond. Mert sima függvényekkel megoldhato lenne, de itt nehezebb a formázás (kevésbé hasonlít a wordre) a Word el meg ugyanez a probléma nehéz a számolás. Szóval nem tudom mi a jobb erre.
HTML meg nem ismerem semmennyire sem -
lappy
őstag
válasz
Fferi50 #43717 üzenetére
Szia!
Amit szeretnék az valójában word-be kellene nekem.
egy jegyzőkönyvet szeretnék csinálni amiben az adatokat userform formában viszem fel.
Itt megadásra kerül a hely, ki, hol stb.
Lenne egy másik fül ahol a mérési adatokat adom be és automatikusan kiszámolja nekem, hogy mennyi a megengedett és ezeket egy táblázatba rögzíti egymás után. Annyi sora lesz a táblázatnak ahány új sort veszek fel ezen a felületen.
Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen formában legyen. A word- excel párosítás, csak word, csak excel (ezzel az a baj hogy sokat el kell szöszmötölni, hogy hasonlítson egy word dokumentumra). de ha erre van megoldás akkor sokkal könnyebb az egész.
A wordnél már megvan a userform, de még vannak programbeli akadályok. Majd felrakom, hogy mi van kész eddig.
-
lappy
őstag
Sziasztok!
Az alábbi dolgot kellene megoldani makróval (sajnos csak ez jöhet szóba).
Adott ez a táblázat:
ezt szeretném egy userform-on keresztül használni:
a form az alábbi pár label-t tartalmazza:
- típusa ( lehet akár lista is - ezt meg tudom csinálni)
- értéke ( szintén lehet listából választani - meg tudom csinálni)
- összefűzve
- eredmény
- plusz
- mínuszösszefűzésre példa
B (a típusa) -------- 16A (az értéke) ------------ B16A (összefűzve)ezután kellene egy számítást végezni egy cellába (eredmény) a következő matematikai képlet alapján:
230/("alfa"*In) ahol az alfa a fenti táblázatból jönne és az érték pedig az előbb beadott érték labelből jön.
A táblázatból az utolsó 3 oszlop ami számítana: ide egy választót tennék és csak egy választható ki, ami meghatározza, hogy milyen típust választottam, ahhoz az alfa értéket:
példa
B16A akkor kismegszakító B sor (legyen végáramkör ) így az alfa 5 lesz
és ezután kiszámolja egy labelbe az adott értéket ami 2,875Ohm (eredmény)A 2. rész szintén ehhez kapcsolódik:
mégpedig az lenne a kérdés, hogy ezt a form-ot lehet-e dinamikussá tenni. Azaz lenne egy plusz gomb amivel újabb sort adok hozzá (típus, érték, eredmény)
és lenne egy negatív amivel az utolsót törli
amennyiben könnyebb akkor az is jó nekem ha a bevitt és kapott eredményeket egy sorba elmenti, majd újra van lehetőség bevinni egy másik típust+ értéket -
lappy
őstag
Hogyan tudom azt megtenni, hogy a munkafüzet összes munkalapjának látható terület A4 méretű legyen csak.
-
lappy
őstag
válasz
szricsi_0917 #43692 üzenetére
-
lappy
őstag
válasz
Véreshurka #43670 üzenetére
Sub ChangingTheNumberFormat()
ActiveChart.Axes(xlValue).TickLabels.NumberFormat = "$#,##0.00"
End Sub
ez igaz vba de talán használható
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Energiaital topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest