Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• slashing

senior tag

bocsi, lejárt a szerk. :U
    rosszul írtam késő van, valójában van jelentősége a 8 és 12 órás munkarendnek mivel elvileg úgy tervezetem hogy azt is figyelembe veszi a számításkor de valami oknál fogva eddig nem sikerült összefésülnöm a két különböző számítást, pedig egy egyszerű HA függvény megoldaná Ha 8 órás akkor így számoljon ha nem az akkor így... már belekavarodtam a sok Ha függvénybe amik átalakítják a DE-t 06:00-vá és stb.....

• slashing

senior tag

válasz Mutt #18867 üzenetére

Hú köszi hogy foglalkozol vele :R
    Felrakom az egészet nem titkos... [link]

Kis magyarázat, hogy ne kelljen rajta agyalni, tudom hogy rájönnél de így könnyebb lesz átlátni:

A segédtáblában van két referencia rész, így dolgoznak a műszakok, van egy 3 műszakos 8 órás munkarend és egy 4 műszakos 12 órás munkarend. SZERK.: amit felraktam abban nincs neveket tartalmazó segédtábla mivel nem jutottam egyről kettőre, a munkarend az csak két opciós 8 órás vagy 12 órás de ezzel kvázi nem is fog számolni semmi a táblázatban csak egy információ a könnyebb átláthatóság és értelmezhetőség kedvéért...

Ezek mennek a dátumok alá amik egy sima ha függvénnyel átalakulnak idő intervallummá. Eredetileg csak annyit írt ki hogy DE/DU/ÉJ/P ez így megkönnyítené ugyan az összevont cellák dolgot de szeretném ha időt írna ki.

=INDEX(Segédtáblák!$B$9:$M$12;HOL.VAN($A$4;Segédtáblák!$A$9:$A$12;0);HA(MARADÉK(E$2-Segédtáblák!$A$8+1;12)=0;12;MARADÉK(E$2-Segédtáblák!$A$8+1;12)))
    eredetileg ennyi a kód amikor a 12 órás munkarendet számolja ami 12 napos ciklusokban ismétlődik...

Most késő van nem ásom bele magam de nagyon köszi az eddigieket is, van végre kiinduló pontom. Mindenféle kulcsszóval kerestem a google-ben csak hogy legyen valami amin el tudok indulni. De ezt az indirekt hivatkozást egyszerűen sose találtam meg. Utánna kell olvasnom a működésének mert így elsőre még nem fogtam fel de nagyon köszi!!!

(ahogy elnézem sokkal egyszerűbben oldottad meg a hónap napjait mint én. Én belevettem az oszlopot amit még el is kellett tolni stb... :D)

• slashing

senior tag

Sziasztok

Hogyan lehet azt megoldani hogy a Segédtáblák munkalapon van egy olyan táblázat amiben szerepelnek a következők

Műszak - Név - Munkarend

ezek értelemszerűen feltöltve

Majd a Műszakbeosztás munkalapon ezeket az adatokat berakja a megfelelő helyre és automatikusan feltölti azt a táblázatot és kiszámolja a rá vonatkozó műszakbeosztást. A műszakbeosztás számolása már működik már csak valahogy automatizálnom kéne hogy ne kelljen minden új névnél képleteket átírogatnom.

A kijelölt helyre kéne beolvasni a segédtáblák-ból az adatokat és ahány nevet írok oda annyival mindig bővülne az a sor és számolna automatikusan az E4-5-6-ban található képletekkel. Ha még egy szűrőt is rá lehetne dobni az A3 B3 C3-ra az nagyon jó lenne.

előre is köszi a segítséget.

• slashing

senior tag

válasz Delila_1 #13673 üzenetére

Most hogy már ismertem hogyan kell normálisan használni a képletet :R így sikerült kiegészíteni a táblát egy vasárnapi pótlékos óra számolással is :DD

=HA(ÉS(A24="SZOMBAT";D24=12);6;HA(ÉS(A24="VASÁRNAP";D24=12);6;HA(ÉS(A24="VASÁRNAP";C24>=8);C24;0)))

(a pótlék % szorzást végül kiszedtem hogy átláthatóbb legyen, azt majd egy kiegészítő tábla mutatja, azért vannak a képletben egész számok)

• slashing

senior tag

válasz Delila_1 #13673 üzenetére

Huh, nagyon faszán működik, de nem kellett volna ám a százalékos számítással bonyolítani és plusz munkát/időt beleölni... mondjuk ezért én vagyok a hibás mert nem írtam hogy van már egy táblázatom ami számolni fog ezekkel az adatokkal, csak ez jelenleg 12 órával tud csak számolni, ezt fogom most átírni hogy vegye át az adatokat, meg persze néhány sorral bővíteni...

De nagyon király :C , én ott hasaltam el hogy nem jöttem rá hogy két HA függvény is lehet egy képletben :D pedig tök alap, aztán próbálkoztam HA ÉS, HA VAGY kombinációkkal amik mindig csak az egyik részére működtek :D

Hatalmas köszönet!!!

szerk.: jaja 12 órás éjszakás nincs mert ugye este 6-kor kezdődik a du 12-es.

• slashing

senior tag

Üdv.:

Két kérdésem is lenne

1. Nyomtató híján hogyan tudnék nyomtatási képet nézni ill. a legfontosabb hogyan tudok papír méretet váltani, oldalirányt, margót? (win 7, eszközt nem tudok úgy hozzáadni hogy nem látja hogy csatlakoztatva van, xp-ben így ki tudtam játszani...)

2. Házi munkabér kalkulátort csinálok mert rendszerint elcseszik és óráig számolok a szar munkájuk után így legalább magamnak lespórolom az időt, a probléma:

időnként vegyes a munkaidő( alapban "folyamatos" 12-es), 12 órás egy műszak de előfordulnak 8 órás műszakok illetve számít a vasárnap mint vasárnapi pótlék...

Kép a táblázatról

A képen jól látható a lényeg.

A műszakpótlékok alakulása ugye 12 óra esetén délelőtt 12-8=4 óra du. pótlék délutános 12 óra esetén 4 óra du. pótlék+8 óra éj. pótlék. Ha 8 órás a műszak akkor értelemszerűen 8 du. 8 éj pótlék ahogy éppen megy az ember.

Nah de ezt hogy lehetne egy képletbe sűríteni illetve azt hogy ha üres a cella akkor ne számoljon azon semmit a képlet? + ugye a fizetett ünnep + fizetett szabi de ez nem fontos ezt kézzel is megoldom nem muszáj hozzá képlet ez már a legkevesebb....

Ha ez megvan akkor onnantól kezdve már gyerekjáték a pótlékok adók egyéb kifizetések levonások kiszámítása az órák alapján...

Ha esetleg így nem lehetne megoldani szívesen veszek bármilyen más megvalósítási ötletet is, Előre is Köszi...

Új hozzászólás Aktív témák