Új hozzászólás Aktív témák

• Jared
    aktív tag

Üdvözlet!
    Lenne egy érdekes történetem, amit szeretnék megosztani a tisztelt nagyérdeművel.
    Történelemből tettem emeltszintű érettségit.Szokás szerint megint egy későbbi időpontot fogtam ki, amikor a vizsgabizottság tagjai amúgy is ingerlékenyek.
    Szerencsém is volt, a húzott tételhez jó ismeretekkel rendelkeztem.Minden paperform volt, amíg a bizottság elnöke(tudniillik felosztották maguk között a témaköröket) kifogásolt pár feleletbeli dolgot.
    Az 1917-ben a ''korlátlan tengeralattjáró háború'' ''korlátlan búvárhajó háború volt.
    ''Kéremszépen az I.Vh-ban a németek nem villámháborúval kisérleteztek az a II.Vh-ban volt.''
    Bátran hivatkozam a tankönyvre, de nyiltan tudatta velem, hogy ezt ő dönti el.
    Később rájöttem, hogy tulajdonképpen szerenscésnek mondhatom magam.Hamarosan rájöttem, hogy miért.Ezek csak apró csipkelődések voltak.
    Pár évfolyamtársam szintén azt a vizsgabizottságot fogta ki.Az egyik asszem a választási rendszer felépítését húzta.Elkezdte darálni a szokásos, hivatalalos álláspontot, politikailag korrekt volt.A csávó (az elnök) közölte vele, hogy a kádár korban lezajlott 99%-os részvétel teljesen tiszta volt és törvényes, csalások elő sem fordulhattak.Nem vélekedett másképp a rákosi korszakról sem ''na de kérem micsoda badarságokat mond!'' Persze a vizsgázó úgy tett mint a megvilágosult (mi mást tehetett volna?).Az is kiderült, hogy az elnök a népfront tagja volt és meggyőződéses kommunistaélreértés ne essék ezt csak mint tényt közlöm, kerülendő a ''mocskos kommunista'' etc...De nem ez volt az egyetlen eset.
    Egy másik emberke, aki közölte a kékcédulás választások törvénytelen voltát így utasította el:''kérem azok nem lehettek hamisak, mert ott voltam és én is számláltam''.
    Erre már felröhögtem. Nem vagyok kifejezetten jobboldali, de azért ez elég extrém szerintem ill törvénytelen.A bizottság nem baloldali volt á dehogy. Kőkemény szélsőbalos társulat minden extrával együtt.Még ezzel sem lenne problémám, ha nem a hivatalos történelmi állásponntal kerülnek szembe, ami azért politikai oldaltól független álláspont.
    Fellebezni nem lehet csak olyan esetekben, ha ''a vizsgázó nem kapja meg a szükséges időt, vagy túlfeleltetik''Magyarán bármit megtehetnek velünk kényükre-kedvükre, legalábbis nekem ez jött le.Ezt burkoltan, áttételesen az OKÉV-nél is elismerték.Szárazon közölték, hogy nem tehetünk semmit, nem tudjuk bizonyítani.Biztosan lesznek itt a fórumon is ,akik
    szenzációhajhász és urban legend kategóriába fogják sorolni. Pedig megtörtént.
    Ez volna a liberális oktatáspolitika?Bizonyára hoztak jó intézkedéseket is, de ezzel együtt én finoman szólva elégedetlen vagyok az eredményeikkel.

Új hozzászólás Aktív témák