Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrall
aktív tag
holnapi Töri? mik a tippek?
sztem 56 tutti lesz! tavaj a Görög államrendszer volt idén számítani lehet Rómára! stb stb... -
Jucus87
tag
kb 400 hsz-esnek kéne lennem. Hát felejtsenek el. Ez tök gáz! Feketepont meg pirospont nem lesz?

-
Jucus87
tag
Tökjó, h megint lefokoztak újonccá, pedig kvázi tag voltam.

-
Jucus87
tag
Holnap kiderül kb. hány pontom lesz. (Felírtam a megoldásaimat.) Már tűkön ülök, ha eszembe jut.
Főleg, h felvételi tantárgyam.
[Szerkesztve] -
JoHnni
senior tag
senki nem irta idegen nyelven a matekot??? , mert akkor kérdezném hogy neki egyezettt e a magyarral a feladatsor
[Szerkesztve] -
szatocs
őstag
Van már valami hír, hogy újra kell-e írni? Remélem nem.
-
kovsol
titán
én tavaj érettségiztem és 2x is meg kellett írnom a matekot
kiváncsi vagyok a faladatsorra
GL HF srácok a többihez
-
bbazsy
őstag
hali
feladatsorokat látni nem lehet vhol NETen ?
megnézném az emelt matekot, m a közép az nevetséges volt.. -
czombacs
tag
Valaki mondjon már valami biztosat a koncertes feladatrol

a 60.000től tér el 10%-al, vagy a 60.000 tér el 10%-al?
-
szatocs
őstag
Nem tudom, hogy mennyire lehet ez jó irány, de tanárom azt mondta, hogy a 3-4 - es magyar anyagokat nézzük át. Mondjuk az biztos, hogy én csak ezeket nézem meg, mert amúgy mást nem is tanulnék rá, szöveget értelmezni úgyis tudok, ezért a 3 - as sztem úgyis meglesz.
Ja - töriből középen.
[Szerkesztve] -
Abri
senior tag
Hi.
Mit tippeltek holnap mik lehetnek középszintű törin?
pl 1956 -os forradalom, mert most van az 50. évfordulója...stb
[Szerkesztve] -
czombacs
tag
válasz
norbiphu
üzenetére
Első 4 tuti jó!
5-öst kihagytam
kijött a 20 és 30 óra... de tovább nem ment.. 
6.-os ez lett... kézfogásos részről most hallok, nem istudtam, hogy volt
7. (koncert asszem) - nekem itt azt mondják, hogy nem ugy kellett, hogy 45 és 55 illetve 54 és 66 ezerfő.. Hanem ugy, hogy az 50 a valoshozképest 10%-on belül van, szal
50.000 = 90% és 50.000 = 110% között
vagy valami ilyesmit
8-as annyi a gáz csak, hogy c részben t és p-re ugyanazt írtam példának
9.: térfogat 500
az elején meg kiszámoltam, hogy a=tg60*c és ezzel számoltam tobább: c=tg60*a
Elnéztem! -
czombacs
tag
válasz
norbiphu
üzenetére
Az jó!
Az idegesít, hogy cask példát kellett írni, én meg nem is gondolkoztam azon, hogy különbözőt írjak:
Hátha elfogadják...
Viszont a színtévesztős...
haver binomiális eloszlással nyomta... de én nem
4% az esélye, hogy beteg, akkor 0,04 a valoszinusege, hogy 1 embert kiválasztva beteg..
Ergo 0,96, hogy egészséges...
a.: pontosan 2 beteg van 8 között
2 beteg és 6 egészséges van tehát, és a sorrend nem számít...
0,04 x 0,04 x 0,96 x 0,96 x 0,96 x 0,96 x 0,96 x 0,96 = 0,00125 azaz kb 0,001:S
b.: legalább 2 beteg...
komplementerrel számoltam, azaz senki nem beteg és pontosan 1 beteg vasloszinuségét összeadtam és kivontam 1ből...
ez így jó sztetek? -
Jucus87
tag
válasz
doglotthal
üzenetére
A törivel engem is meg lehet fogni.

-
czombacs
tag
HI!
Én összetett függvényre két megegyező függvényt írtam, mivel nem volt kikötve, hogy p és t különbözik... sztetek elfogadják?
Amire nagyon kiváncsi vagyok az a színtévesztős feladat... Ti hogy számoltátok?
-
peterszky
őstag
válasz
kíváncsi
üzenetére
már csak az kéne, emelt töri baaaaah

én is 60% körülire várom, remélem meg is lesz
nekem sajna 2 pont mínuszom ( meg +7em az angol közép miatt hála égnek ) van a magyar miatt
[ az a rohadt próbaérettségim 2es lett ( olyan tételt húztam ami be se volt jelentve, vagy ha igen én nem figyeltem
) 11. végén és természetesen 90%ban befolyásolta az év végi jegyet
]
BME - VIK mérnökinfó, ELTE - IK proginfó, VE - MIK mérnök és proginfó
most már tényleg megyek, eddig ebéd volt
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
doglotthal
üzenetére
Azt a feladatot majdnem benéztem.
-
doglotthal
aktív tag
Szevasztok! Hát én nem vagyok valami nagy penge matekból, de ez sztem nagyon könnyűre sikeredett.
Kb 2 feladatot hagyhattam ki. Az a háromszög alapú hasábos feladat, hát szánalmasan könnyű volt sztem.
Remélem lesz vagy 3 as 4es. Remélem.
Holnap meg töri, amir rühellek.
Na sok sikert mindenkinek!! -
norbiphu
őstag
válasz
kíváncsi
üzenetére
BME-VIK, BMF-NIK műinfó
ELTE-IK, SZTE, PTE prog info
nem tudom szerintem meglesz a 60%-70% de szóbelit nagyon akarom vágni azzal feljebb akarom még vinni
.
egyébként nem akarok duplázni tehát nekem már a +1 is jól jön.
most van már 60 pontom mert évvigi eredmények kitűnők meg egy felsőfokú angol
infóból is emelt szintezek remélem az nem lesz ilyen geci, mert a programozást annyira nem vágom még
de van rá egy hetem
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
válasz
kíváncsi
üzenetére
én ezt úgy csináltam hogy
12x+12y=1
6x+4y=0,4
kijön hogy 1/20 és 1/30 és ebből következtetve 20 és 30 óra
összetett függvényeket meg életemben először alkottam
az jó a 7es c részére hogy |x| és x^2 ?
sztem igen mert |x|^2 és |x^2| ugyanaz
azért annak örülök, hogy nem csak nekem tűnt nehéznek a mostani matek, suli után átugrottam egy gimnáziumhoz mert ott várt a haverom és jöttünk haza és ők is keményen panaszkodtak...
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
válasz
norbiphu
üzenetére
én csak behúztam, hogy nem

a log-os megoldás tényleg köcsög szám volt, pont ami neked. amikor megláttam az eredményt mondtam is hogy 'nyád, de leellenőriztem és kijött vmi -0,30...
mod: kiváncsi - kösz, tényleg nem nehéz
na de mind1. most már megyek készülni kell a holnapi történelemre(= megyek kosarazni mindjárt
)
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
válasz
peterszky
üzenetére
Szia!
Pedig szerintem az volt a legkönnyebb
Ott csak rá kellett jönni az elején és utána már ment:
Na leírom röviden de szerintem a falba fogod verni a fejed mert tényleg könnyű volt :
Na ugye az volt, hogy 12 óra alatt ketten legépelnék.
kedden 8-tól 14-ig gépelt panni, kati meg 10-14 ig.
Panni 6 órát gépelt Kati meg 4 órát.
Együtt 4 órát gépeltek azaz a 12 óranak a harmadat így a teljes szakdolgozat 1/3-át gépelték le.
De ugye meg volt adva, hogy a 40%-át gépelték le. a 40%-33,3%-ot Panni gépelte le egyedül 8-tól 10-ig egyedül így ő 1 óra alatt 6,7/2%-ot gépel le. Az egész doga 100% akkor el kellett osztani a 100%-ot 3,35%-kal és kijött hogy 30. Hasonlóan kellett eljárni katinál is.
A b részét meg ezek alapján meg lehetett csinálni.
De mérges vagyok a sorozatos miatt, tényleg olyen favágó módszerrel meg lehetett volna csinálni de annyira elpocsékoltam az időm...
Üdv -
norbiphu
őstag
válasz
peterszky
üzenetére
első feladatnál volt szimmetriaközéppont? mi annak a feltétele? én azt írtam szenvedésem közepette hogy nem, mert az átlók fpontjai nem esnek egybe

nekem panni 20 óra, kati 30 óra
szerdán meg 17 órára fejeznék be
fgv vizsgáltnál 0, +- gyökhárom
monoton növekedő, csökkenő majd növekedő ismét (intervallumra már nem emlékszem)
akkor még egy két megoldás
,
az egyenletrendszer x=29/9 y=lg (2/9) köcsög megoldások de visszahelyettesítettem, ellenőriztem és kijött
statisztikásnál 1402 az átlag, van közös rész 54000 és 55000 között, a legnagyobb eltérés 21 000 lehet legfeljebb
uccsó feladatban a szög kotangensére nem emlékszem (2/gyök6 vagy fordítva) de az értéke 52 fok körül lehetett
, a térfogatra talán 283,33 jött ki ha megnézted az értékét 
ennyi
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
válasz
kíváncsi
üzenetére
az a sorozatos nekem lesz vagy 0-a pontos, anyáztam is miatta eleget

az x köbös függvényeset sztem meg lehet oldani deriválás nélkül is, mivel nekem úgy érzem, hogy sikerült. ábrázoltam az adott intervallumon, onnan leolvasható a monotonitás. a zérushelyekre meg egy egyenlet: 0 = x^3 - 3x ha jól emlékszem. +- négyzetgyök három és persze a 0, ami szintén leolvasható volt a grafikonról.
mod: a mértani sorozatost én is írogattam egy darabig, de nálam az első a 45 volt és utána 4el volt a következő
[Szerkesztve] -
sedo
tag
Pff, épp az imént néztem meg a tegnapi ''magyaréreccségi'' hivatalos megoldási útmutatóját és... Nos, ha lesz 50 pontom akkor már király vagyok

Ha valaki nem tudná: [link] -
norbiphu
őstag
-
kíváncsi
őstag
válasz
peterszky
üzenetére
Szia!
Az egész országban ugyanolyan emeltszintű matekot adtak nem? Mert ha igen akkor nem tudom hogyan oldottad meg a 2-es vagy 3-as feladatot a függvényeset valami ilyen volt 3xköb... mert ott igencsak kellett deriválni. Én egyszer deriváltam de valaki szerint kétszer is le kellett deriválni.
A mértani sorozatost, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogy...
Meg tudtátok csinálni?
Üdv -
Invoker
tag
-
-
Azazello-
senior tag
sziasztok!
egy kis segitségre volna szükségem. jó pár éve érettségiztem már, de most úgy hozta a sors, hogy számítástechnikából érettségiznem kell, és bajban vagyok, mert a szóbeli vizsgára fogalmam sincs, hogy honnan tudnék felkészülni.
akinek esetleg volna kidolgozott tétele vagy bármilyen segédanyaga, attol kérném, hogy ossza meg velem is a titkot.
bárhová elmegyek érte, fénymásolást egyebeket természetesen fizetem.
előre is köszi! -
Jucus87
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jóh, bocsi. 1,4. Csak félreértelmeztem a papírkámon.

-
mrall
aktív tag
2es tutti meg lesz mindenkinek! akinek nem annak részvét de csak összeszedett az is 10 pontot hogy szóbelizzen! mondjuk ha belegondolok vagy bukjak meg úgy hogy kapa vagy menjek át! csak ne szóóóbeli!
-
sedo
tag
Ez a tavalyi poén, gratulálok, egy év késéssel sikerült rátalálni

-
Winner_hun
félisten
rákerestem a számra :
SMS-ta 06-90-621205 számra. Például HIR2 1 DOMINO Az sms dija 120Ft+Áfa. Egy játékos egy válaszra csak egyszer tippelhet! ...
egyértelműen pénzt akarnak...
[Szerkesztve][/i
Tanárom azt mondta, hogy színes képek lesznek. Erről vki vmit?
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
ez még szerintem tavalyról maradt meg
az utolsó képen nagyon jó a szöveg: Magyar Bálint élete és halála a cím
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
talán egy linket kapsz vissza,még jó,hogy émmár régesrég letudtam az éretlenségit..

-
thaler2
senior tag
ehhez mit szóltok? [link]
-
Jucus87
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nekem 1 és 4 jött ki. És énis a 16-ost hagytam ki.
-
WEBER
tag
szánalmasan könnyű volt a matek
-
Jucus87
tag
Nekem tetszett a mai matek.

-
szatocs
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát elég szerencsétlenül volt felírva az biztos! Én is vagy 2 percig nézegettem, hogy ezt meg hogy kell nézni.
-
peterszky
őstag
válasz
peterszky
üzenetére
huh, a pü-k alapján féreérthető volt amit írtam
nekem a matek szóbelire van meg a kidolgozott tétel 1től 25ig
kinek hogy sikerült ma?
nekem sztem kb 60% lesz
két feladatot nagyon elbaxtam ( lehet hogy többet is
)
csak az a kva idegesítő, hogy a középszintet másfél óra alatt írtam meg 93%osra, ezt az emeltet meg lehet hogy elbénáztam
na mindegy, majd jövőre
[Szerkesztve] -
sedo
tag
Úristen, hát ez a matekéreccségi... Mint vmi lájtos matekdolgozatocska. Látszik, hogy úgy találták ki, hogy mindenkinek sikerüljön. Az első 12 feladat említésre sem méltó, még viccnek is rossz. A következő 3 kötelező feladat is nagyon egyszerű volt, az utolsó 3ból meg tulajdonképpen mindegy volt, h meiket választod mert mindegyik könnyű volt
Én a 16os feladatot hagytam ki, nem is igazán olvastam el, h mi volt az a feladat, volt benne logaritmus arra emlékszem szal inkább a másik két könnyűt csináltam. Az egyikben tulajdonképpen egy kúp térfogatát és felületét kellett kiszámolni, csak bonyolultabban volt megfogalmazva, a másik meg vmi nyereményjátékos feladat volt, h első helyes válaszért 40k-t kap a játékos a következőre feltesz 50, 75 vagy 100% ot, aztán a 3. kérdésre megint valahény százalékot... Tulajdonképpen be kellett pötyögni számológépbe az adatokat és kész a feladat. Hát ennyi.
Most hogy így belegondolok lehet h nem is a választhatók között volt a nyereményjátékos, igazából nem nagyon figyeltem, egyik feladattal sem kellett annyi idő eltölteni, h memorizálni tudjam őket
mod.: Természetesen középszintről beszélek
[Szerkesztve] -
Zoty@
aktív tag
Valaki fel tudja sorolni, hogy milyen feladatok voltak?
-
Winner_hun
félisten
válasz
bahama bug
üzenetére
Szerintem nem volt nehéz. Ha jól számoltam 3-as lesz

Huhh volt egy kördiagramm, amin a fokok meg voltak adva. Volt 0 fok is, onnan kellett volna kezdeni a cikkelyek kiszámolását, én meg mindenre gondoltam, csak erre nem
375 fokra jött ki a kör
-
bahama bug
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
kördiagrammos? az meg milyen példa volt, én nem emlékszem, h tavaly let volna vmilyen diagramm, vagy csak nem emlékszem
amúgy nehéz volt, vagy ezt vártátok? -
Winner_hun
félisten
Matekvége. Hááááát az a kördiagrammos
Ha az meglenne jólmeglenne4-es szvsz
Naindulokhaza fél óra múlva re kb -
Andie
őstag
Na végzett már valaki matekból? Mi vót?
Öcsém reggel be se kapcsolta a telóját
-
LOTR
addikt
vszínű ha magyarból tegnap írt, akkor matekból ma fog

matektól meg nem kell félni egyáltalán nem lesz vészes, a tavalyit is kevesebb, mint 1 óra alatt meg lehetett csinálni
soxerencsét amúgy mindenkinek aki ír
bezzeg a deklaratív programozás pótzh már nem ilyen egyszerű
[Szerkesztve] -
Jucus87
tag
Én nyugovóra térek. Sok cseresznyét mindenkinek mára!

-
sanyixXx
senior tag
tételeket ajánl, nem érettségi feladatlapot
a mateko meg mindenféle emelthez van kint segédanyag, ill. lehet, hogy ő olyan buzgó volt, hogy csinált tételeket is
szal kár a gőzért, nem lesznek kint a tételek -
Korcsii
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
modker:
[Elvileg mindenkinek megvan az összes tétel - benne vannak a zöld könyvben. Kérdés, hogy melyik lesz konkrétan... Ja, emelt szint, az nem zöld könyv asszem, de akkor is meglehet mind. - peterkeT]
én hiszek neki... de nem teljesen értem...
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Főleg, h felvételi tantárgyam.

kijött a 20 és 30 óra... de tovább nem ment.. 
Hátha elfogadják...