- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
csabors
tag
Sziasztok!
Szeretném tőletek kérdezni ,hogy 2500+ os bartonnak mennyi kell legyen a hőmérséklete alapjáraton.A hütő eredeti AMD,a procihoz kaptam (dobozos). Most nekem alapon 48-49 fok,játéknál 54-55fok.(Epox 8RDA3+) szerintetek ez a hőmérséklet normális? Nincs semmi tuning! Előtte egy Asus A7N8X es alaplapban volt a proci ugyanevvel a hűtövel , ott csak 39-40 fokos volt alapon, és max 45 fok játéknál.Miért van ez a hömérséklet külömbség? A teszprogikat honnan szerzhetem be? Ja és tudnátok valami tuti hütöt úgy 6000 ft kőrül ajánlani.(halk legyen...)
[Szerkesztve] -
$ectoR
csendes tag
Na leirom a mostani allapotot: Ha a haz oldala rajta van es nincs huzva [tehat 11,5x166], akkor nem melexik tul, idle 47fok, terheles alatt max 53-54 fok. Ha leveszem az oldalat a haznak ez lecsokken, tehat idle 44fok, terheles alatt max 50-51fok. Ha huzom akkor viszont eleg szepen felszokkel akar 60 fokig is a procko, alap dobozos hutesevel, es ugy ha a haz rajta van. Tegnap kiprobaltam:
Legkondit 23fokra, ami jo kellemes huvos idot bisztositott, + levettem a haz oldalat. Ezutan felraktam 11,5x200 ra, es a default 1,65V helyett 1,75V-t adtam a prockonak. A rendszer nagyon stabilnak tunt, a prime95ot csak 30percig futtattam, de az hibat nem dobott ki. Aztan lejatszottam 3 EnemyTerritory meccset egyhuzamban, amivel regebben huzasnal mar elso 1,5 perc utan kifagyott volna a gep. Szoval volt tegnap nagy orom!!! :C [1 ET meccs kb 1,5-2 ora hossza. Q3 motorra epitett uj motor, ami jobban megterheli mind a vga kartyad mint a procit, jobban zabalja az fpst] Kb ennyi. Szerintetek a haz szellozesevel van a baj? Vagy eleg lenne csak egy sokkal erosebb procihutot rakni ra? Mert most ugye a 2600+ os dobozos hutoje van rajta. Lehet rakene dobni egy 3400+os hutot? Vagy uj haz kellene? :U -
BluEyes
őstag
Hűtőpaszta nélkül???????? Ez olyan, mint a bandzsidzsamping gumikötél nélkül? Neeeem, ez sokkal izgibb. Hm, ugye csak vicc?
A hűtők körül sok legenda, tévhit kering. Az a véleményem, hogy ha a fő csapásirány a tuning, és úgy tűnik, az 1.75V is kevés lesz, hiszen 60 C-ról írtál
korábban, ezen a hőfokon még nagyon stabilnak kellene lennie a procinak, tehát lehet, hogy kell még egy kis fesz, akkor a legjobb, ha elfelejted a hagyományos hűtőket, hőcsöves technika, vagy víz jöhet szóba, esetleg a Zalman 7000A-Cu. Hőcsövis darabokból nálam még mindig az Aerocool HT-101 a favorit, de érdemes körülnézni, lassan minden gyártó kijön a sajátjával. Plusz kötelező a ház szellőzését is megoldani, ha még nem tetted volna, különben a legjobb hűtő sem ér fabatkát sem.
Remélem segítettem, sok sikert! -
$ectoR
csendes tag
Na ugy nez ki, hogy megsem annyira stabil igy hutopaszta nelukul + alap dobozos hutovel a huzas... Szeretnek minden hozzaertot megkerni, hogy ajanljatok par naon jo hutot, amivel jol hudnam huzni a 2600+os bartonom, az epox 8rd3+ os lapomon.
[Szerkesztve] -
Törzsfőnök
tag
ennyi
[Szerkesztve] -
Törzsfőnök
tag
nekem is ilyen alaplapom van. Nagyon megvagyok vele elégedve. én 2 év garival vettem a Hertában. egy Barton 2500+ megy vele 3000+ -on 1,725V Cpu feszültséggel.
A prime95 Tourture tesztben nem hibázik. Ami talán kivetni való lehet a proci hőmérséklete: idleben 52-54C fok (padlástéri klíma)
terhelésnél: 56-58C fok
Szerintetek ez mennyire jó?
itt egy kép a cpu hűtőről amit használok:
[L]http://hernaditamas.atw.hu/huto[/L]
[Szerkesztve] -
$ectoR
csendes tag
Es mit gondolsz, ha veszek egy ilyen hutot, akkor elbirja 200x11,5 en a procimat?
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
-
$ectoR
csendes tag
Sziasztok, en most upgradeltem a gepem, ami ugy nez ki hogy Epox 8rda3+ alaplap es egy 2600+ barton xp. Na most, ez ugyan nekem elso napja van meg, de mar probalkoztam huzni. Szorzolock van rajta, igy csak az fsb-t noveltem 200ra, az ujrainditas utan nem allt fel a winfos. Ezutan utana olvastam jopar kulfoldi forumon, es ugy vettem eszre mindenki a 1,75 os cpu vcore-t ajanlja hozza.
Felraktam a vcoret 1,75re az fsbt 200ra a ramot byspeedre es mar is felallt a windows 3200+ -al. Egyenlore jol teljesit, Enemy Territoryval tesztelgetem, ami elegge falja a gepet. Kesobb ha van meg tapasztalatom azt majd meg leirom, egyenlore enny1. :Y
Ja es egy kerdes, boxos a proci, tehat alap hutot raktam ra, ami ugy nez ki hogy ha rajta van a haz oldala es nincs rajta terheles akkor 53 es 55 fok kozott megy, ha terheles van akkor felmegy 60 fokig is. Szerintetek sok az a 60 fok? Erdemes inkabb egy nagyobb hutot rarakni? Ha igen milyet? -
Aylarth
tag
oks, köszönöm a tanácsokat, megfogadom, most 180-as FSB-n 2800+
megpróbálom majd a 190-et, és annyi elég lesz!
aztán pedig tesztelem majd a progival is!
mégegyszer köszi mindent!
azaz még egy utolsó kérdés.
hallottam, hogy lehet a memória szinkronban, és aszinkronban.
melyikkel stabilabb,és hogy kell beállítai?
hogy lehet a dual chanellt összehozni a biosban? -
kovi
senior tag
Lehet memória, proci, stb...
-
fokukac
nagyúr
ja, még valami : azt, hogy stabil-e, a legjobban a prime95 nevű programmal tesztelheted, a torture teszt menüponttal.
ha ez sem talál hibát, akkor a gép stabil.
Ettől függetlenül még lehet stabil akor is, ha a prime talál hibát, hiszen ez a legkényesebb program. -
Aylarth
tag
Végeredmény:
2300Mhz,en bebotol, de a win nem indul.
majd próbálom újratelepíteni, erre win nem akaródzik telepítődni, gyanúm, hogy nem a cd a ludas.
ezután próbáltam 2200Mzh-re de abból csak 1150!!!-et írt ki, majd sípol, elindulni sem hajlandó, szal cmos lesz belőle.
egyébként csak a procinak kellett ugye 1.65 helyett többet adni, mást nem kell rajta buherálni?
van valakinek még valami tippje? -
fokukac
nagyúr
ha nem bootol be, az azt jelenti, hogy kevés neki a feszültség. Ha tovább emeled, akkor be fog bootolni, de lehet, hogy a rendszer még nem lesz stabil.
nem egészen érted, amit mondok.
azt mondom, hogy én a helyedben nem járatnám 2300 MHz-n, mert lehet, hogy csak 1,8 Volton, vagy a fölött lenne stabil. Az pedig sok, spéci hűtés kellene hozzá, és lehet, hgoy rövidíti a proci élettartamát.
És nem értem, hogy a tuningot miért kell a legdrasztikusabban elkezdeni?
Csak szépen, óvatosan szabad csinálni. Fokoszatosság a jelszó.
Azt a szintet próbáld meg kikísérletezni, amit még alapfeszen, vagy kis feszültségemeléssel stabilan elbír a proci. Mondjuk kezdd el emelni az FSB-t. először 175-re, aztán 180-ra, aztán 185-re, és így tovább.
szerintem egyébként 190 * 11,5 = 2185 MHz körül lesz az, amit még elbír.
Ez 15 MHz híján 3200+, és szerintem bőven elég. Mondjuk ezt próbáld belőni.
Ha van egy kis szerencséd, akkor bírni fogja a procid.
--------------------------------- -
-
b0unCe
aktív tag
sajna a 2300 mhz mar nem egy kis dolog. meg a jo prociknal sem. ugyhogy elengethetetlen a feszemeles. es ez tenyleg azert van mert a 2600+ osok szorzolockosak es az is 11.5 es.
egyebkent 2300mhz@barton az 3xx0+ :F :t -
fokukac
nagyúr
na, ha a rendszer beállítások menüpontban vagy a BIOS-ban, akkor ott ne az Optimalt válaszd, hanem azt, hogy ''expert''
így MHz-enként tudod állítgatni az FSB-t. kezdd el egyre feljebb és feljebb vinni, és nézd, hogy bírja-e. Szerintem olyan 190 lehet az a határ, amit még bírnia kell.
Egyébként az, hogy nem bírja a 200-as FSB-t alapfeszen, szinte normálisnak tekinthető, mivel a 2600+ nak 11,5 a szorzója (felteszem, szorzólock-os), és 200 * 11,5 = 2300 MHz, ami kicsivel több, mint a 2200...
Nekem ugyanilyen procim+alaplapom van, és a 2300-at csak 1,775 V-tal bírta (1,65V az alap) - ugyanakkor 2200 MHz-n még megy alapfeszen.
Sok sikert, és ne szidd ezt a lapot, mert hidd el, jó az... (nekem még 220 feletti fsb-t is bír, ha akarom.... igaz, az én procim nem szorzózáras.)
és van benne egy csomó olyan beállíási extra, ami más lapokban nincs meg. -
Aylarth
tag
-
Aylarth
tag
az meg a másik, hogy a biosban a többi dolgot nem nagyon buzeráltam, révén annyira nem értek hozzá, ezért is akartam csak simán FSB-t emelni, mert azt olvastam, hogy már a 2500+-osok nagy része alapveszen bírja, ezért reménykedtem, ha már ez 2600+
bocs, ha mindíg hosszan írok, de szétvet az ideg, ha a házra nézek!:)) -
Aylarth
tag
166-os az alap FSB ugye elviekben.
a következő lépcsőfok a menüben a 200.
1.65-on fut, nem akartam neki állítani semmit, csak az fsb-t
de nem bírja!
Elviekbe az Epox húú de jóó deszka, stb, hát nem azt tapasztalom...
a ramok noname-k, és normál késleltetésen vannak.
nincs valakinek véletlenül ilyen alaplapja? -
b0unCe
aktív tag
esetleg a ramok?
-
Aylarth
tag
Sziasztok!
Van ez a deszka, ami már kezd kiidegelni!
próbálom az FSB feltenni 200-ra de amikor újraindul elkezd sípolni, (olyan kellemes pihentető hangon ) és nem bootol be, nem jelenik meg semmi.
Nagy nehezen, a Cmosban vissza tudom hozni a dolgokat, de van, hogy 1150 mhz-esnek látja a procit.
Úgy vagyok vele, hogy ha már ennyi pénzért megvettem (sulinet rulez!:B) és általában már a 2500+ osok bírják a 3200+-t akkor hajrá.
Táp probléma bizti nem lehet, vadi új Coolink 400W-os
Ha van valakinek jó ötlete, vagy ilyen deszkája írjon please!
Aktív témák
- Yettel topik
- Milyen autót vegyek?
- Trollok komolyan
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest