- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
ja, még valami : azt, hogy stabil-e, a legjobban a prime95 nevű programmal tesztelheted, a torture teszt menüponttal.
ha ez sem talál hibát, akkor a gép stabil.
Ettől függetlenül még lehet stabil akor is, ha a prime talál hibát, hiszen ez a legkényesebb program. -
fokukac
nagyúr
ha nem bootol be, az azt jelenti, hogy kevés neki a feszültség. Ha tovább emeled, akkor be fog bootolni, de lehet, hogy a rendszer még nem lesz stabil.
nem egészen érted, amit mondok.
azt mondom, hogy én a helyedben nem járatnám 2300 MHz-n, mert lehet, hogy csak 1,8 Volton, vagy a fölött lenne stabil. Az pedig sok, spéci hűtés kellene hozzá, és lehet, hgoy rövidíti a proci élettartamát.
És nem értem, hogy a tuningot miért kell a legdrasztikusabban elkezdeni?
Csak szépen, óvatosan szabad csinálni. Fokoszatosság a jelszó.
Azt a szintet próbáld meg kikísérletezni, amit még alapfeszen, vagy kis feszültségemeléssel stabilan elbír a proci. Mondjuk kezdd el emelni az FSB-t. először 175-re, aztán 180-ra, aztán 185-re, és így tovább.
szerintem egyébként 190 * 11,5 = 2185 MHz körül lesz az, amit még elbír.
Ez 15 MHz híján 3200+, és szerintem bőven elég. Mondjuk ezt próbáld belőni.
Ha van egy kis szerencséd, akkor bírni fogja a procid.
--------------------------------- -
fokukac
nagyúr
na, ha a rendszer beállítások menüpontban vagy a BIOS-ban, akkor ott ne az Optimalt válaszd, hanem azt, hogy ''expert''
így MHz-enként tudod állítgatni az FSB-t. kezdd el egyre feljebb és feljebb vinni, és nézd, hogy bírja-e. Szerintem olyan 190 lehet az a határ, amit még bírnia kell.
Egyébként az, hogy nem bírja a 200-as FSB-t alapfeszen, szinte normálisnak tekinthető, mivel a 2600+ nak 11,5 a szorzója (felteszem, szorzólock-os), és 200 * 11,5 = 2300 MHz, ami kicsivel több, mint a 2200...
Nekem ugyanilyen procim+alaplapom van, és a 2300-at csak 1,775 V-tal bírta (1,65V az alap) - ugyanakkor 2200 MHz-n még megy alapfeszen.
Sok sikert, és ne szidd ezt a lapot, mert hidd el, jó az... (nekem még 220 feletti fsb-t is bír, ha akarom.... igaz, az én procim nem szorzózáras.)
és van benne egy csomó olyan beállíási extra, ami más lapokban nincs meg.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest