- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztian7
tag
Használ valaki hdmi elosztót? 1 bemenetből kellene 2 kimenetet csinálnom. Ilyet rendelnék, Ebay active splitter AMD alatt dupla monitornál screen tear problémáim vannak és erre gondoltam,hogy megoldja a dolgot.
-
krisztian7
tag
Most lett 2 tv-re is rákötve a htpc-re (kabini alap-duplikált monitor beállítás), és szembesültem az amd-nek azzal a hibájával, hogy screen tear van az egyik monitoron biztosan, mert a catalyston belül be kell állítani, hogy melyik legyen a preferrált monitor és csak azon jó a kép. Tudtok erre valami megoldást? Mert elég kényelmetlen ezt átkapcsolni minden egyes tv-zésnél, ha a másik tv-t akarom használni. Ha nem duplikált monitorként használom az se jó, mert ugyanúgy megmarad.
-
krisztian7
tag
Előjött egy olyan hiba, hogy szétesik a kép lejátszás közben pillanatokra egy csík alatt vagy felett gyors kameraváltásoknál (fájltól függően). Filmeknél általában a csík a film tetejéről indul és elindul lassan lefelé. Sorozatoknál legtöbbször fixen egy helyen van. A függőleges szinkronizálással lehet valami probléma szerintem, de mindegy, hogy mire állítom ugyanolyan rossz, csak máshol jelenik meg a csík. A tv csak pásztázásra van beállítva 24p. Két monitor van a gépen az egyik DVI-HDMI kábelen, a másik HDMI kábelen duplikált üzemmódban és csak a DVI-vel összekötött tv-n csinálja ezt.
-
krisztian7
tag
válasz
gurabli #39621 üzenetére
Ennél olcsóbb megoldást keresek, mert pár órát használnám a gépet hetente. A htpc-nek van dvi meg hdmi kimenete, a házimozit úgyis csak erősítővel használom oda elég lenne egy dvi-hdmi átalakító. A szobai kis tv meg menne hdmi-ről. Kérdés az, rákerestem, de mindenki mást írt, kodi ezt hogy kezeli le? Ha kikapcsolom az egyik tv-t átkapcsol a másikra? Vagy felismeri, hogy melyik kimeneten van tv éppen?
-
krisztian7
tag
Veszek a hálóba egy második olcsó tv-t, és szeretném ha azon is futna a Kodi, vagy legalább DLNA-ról valahogy átkerüljenek a filmek felirattal
Mi a legolcsóbb megoldás ennek a megoldására? Ezek az olcsó chromecast-ok tudnak ilyet? A TV teljesen buta, nincs rajta DLNA, meg ilyen okosságok.
-
krisztian7
tag
Kodiubuntu-ban, hogyhogy nincs olyan opció, hogy frissítési frekvencia igazítás a filmhez indításkor? Csak a frekvenciát engedi beállítani, vagy erre itt vmi más megoldás van?
-
krisztian7
tag
válasz
LLKobe #39039 üzenetére
Probakent feltettem a kodibuntut, ennyit meger. Egy problemam van is rogton, amikor eloszor belep a kodiba, nem latja az ntfs meghajtot. Majd atlepek az ubuntu feluletre akkor ha megnyitom a fajlkezeloben akkor mutatja, es utana visszalepve kodiba is. Nem mountolja automatikusan a linux? Van ra valami megoldas?
-
krisztian7
tag
Most váltottam win10-re kodi alá, de eddig nagyon nem akar menni a dolog. Rendszeresen lefagy sima filmnézés közben is, teljesen radom módon.Ha bekapcsolom a log fájlt akkor természetesen nem, de akkor ugye állandóan mutatja a filmnézés közben is az infókat, ami elég zavaró. Ráadásul mostanában azt is elkezdte csinálni, hogy a hang egy idő után elromlik (magas pitchbe megy át) és ha kilépek a filmből meg vissza, csak akkor jó. A gépen egyedül a qbittorent indul el alapból a kodival, de ha kikapcsolom az se segít. Másnak volt ilyen gondja? A win 10 ennyire rossz, váltsak vissza win8 ra? vagy milyen megoldás létezik még, igazából két dologra kell a kabini alapú gép, torrentre ami képes RSS alapján tölteni, meg a Kodi.
-
krisztian7
tag
Építenék egy htpc-t médialejátszásra, (no game) azokat a dolgokat felhasználva amik itthon vannak elfekvőben.
ASROCK B75M-ITX (most venném)
g620 (már megvan)
4gb kingston ddr3 (már megvan)
FSP 350w táp (már megvan)
Ehhez keresnék valami olcsóbb házat, kb 10-15e között, illetve a géppel kapcsolatban van vélemény? Tudom, hogy a sandy architektúra nem alkalmas a 24p pontos lejátszására, de eddig is erről néztem filmet meg egy egreat r6c lejátszóról, így ez nem fog zavarni, majd később lecserélem i3-ra, vagy külön vga-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest