- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMaster
addikt
válasz
scott_free #53275 üzenetére
[link] itt a válasz
-
DonMaster
addikt
válasz
atika88 #53067 üzenetére
nem teljesen.
amiket felsoroltál , azok is pl: dlna-n képesek, mivel htpc igy gondolom valami windows menen rajta, akkro viszont dlna-val a 4k is elfutt a tv-n.persze nem hdmi-n hanem lan-on (kb mint ha nas ként használnád) , emelt nyilván leeht rajta netezni stb mint htpc-n csaka filmezés nem hdmi-n keresztül hanem dlna-n keresztül futt.
ha a hdmi-s megoldás kell akkor zsebbe nyúlósabb.
én brix j5005-össel használom 4k simán megy dlna-n keresztül akadás nélkül.
tv-n pl plex és a gépen is . de szerintem a dlna-s megoldás jobb, jo a menű a tv-töl függ, de olcsobban kijön mint egy 4k képes hdmi-n kitolo pc.
-
DonMaster
addikt
válasz
Patice #52868 üzenetére
igen azt vágom , lesz is bele, csak nem értetetm hogy a letöltés miért enynire korlátozottnak tünnik, hyper-v lesz , igazándibol esxi és xen-en azért gondolkoztam mert jobban eloszthato az eröforrás de mivel csesztek menni igy maradt a win szerver, nem akarok amugyse milionyi virtuális gépet futtatni, 1-2 maximum a gazdagépen felül, tudom hogy nem egy erögép igy az elvárásaim se nagyokk, de egy gigás lantol azért a 900-as letöltés legalább speedtesten elvárnám . . köszi
-
DonMaster
addikt
válasz
Patice #52864 üzenetére
igen elsőre, virtualizációs környezetet akartam esxi/zen de azok nem arktak menni egyik lan kari miatt, bárt azt megtudtam oldani de ne pendrive-rol menjen, probáltam omv-t nem települt, freenas/nas4free -t egyikse volt oké telepitésnél hiba vagy kifagyot, ez felkurt és feltoltam a win servert . win10hez képest annyibol jobb a win szerver hogy tárhely megosztást könyebb beállitani jelszavazni , média megosztást is, jah és legfontosabb, ez nem fogja magát és frissitgeti ha kell ha nem , hanem megy még nem kerül 1 karbantartásra akkro frissitve, addig nem cseszekszik vele.
bittorent-et használok, igazándiból 4 alkalmazás megy rajta , bittorent/serviio/sync(saját cloud) + teamviewer , bár az csak akkor megy igazándiból ha távolról belépek. igaz ram használatnál 3,8gb van összesen de 3,6gb-t használ, ezért gondolom, hogy lehet hogy még 1db 4gb ram modul megoldaná a problémát, de lehet hogy csak beálitási probléma lenne? speedtest 240-et mér lefelé ami azért kevés szerintem.
-
DonMaster
addikt
hali
adott egy j5005 brix 4gb rammal win server 64bit diginet 1000, m.2 ssd és egy sata3 l200 hdd van benne. mind kettö simán birna átlagba számolva 70mb/s letöltési sebességet, ami durva hogy pc-men 80-120mb/s jön le az ami a brix-en csak 13mb/s-el tölt.
speedtestem 240-et tudok csak mérni kábelen. ez lehet amiatt hogy kevés lenne a memoria ?
vagy csak durván fogalmazva ennyit tud lanon. másolásnál 60-80mb/s másolás is van 1 gépröl b-gépre.
valakinek ötlet javaslat? vagy lehet csak driver probléma lenne? -
DonMaster
addikt
válasz
Patice #52588 üzenetére
rendben köszönöm,
végeredményben ugy döntöttem, hogy veszek egy kisebb teljesítményű minipc-t
gigabyte brix-et j5005 + kap 4gb ramot majd még 4-et késöbb, és egy 240gb m2 ssd-t . ebbe még az 1tb 2,5 hdd-m is elfér igy remélem egyenlőre elég lesz , közbe nézegettem lehet elég lenne egy OMV is nas-ra torrent-re, cloud -ra is. nyilván abban igazad van hogy lehet nem htpc ami nekem szükséges bár abbol a szempontból hogy csöndes és kicsi legyen , bár nem akarok vele tv-n videot nézni mert mire van akkor a dlna és minek okos tv ,
eddig egy xiaomi mi router 3g-n volt usb3 a hdd és a 2160p-s videok akadás nélkül mentek nyilván lan-on összekötve a tv-vel dlna-. ha ezt elérem és közben letöltés is tud menni, akkor már megérte, nyilván nem kizárt hogy egy xen szerver vagy esxi fog felkerülni majd arra az omv ezt még kibabrálgatom, ha érdekel , hogy milyen lett és , hogy üzemel, akkor meg osztom tapasztalataimat itt. -
DonMaster
addikt
ami lemaradt használatnál, 4k tv-re lenen kötve, de smb/dlna freenas rendszeren keresztül futna.
-
DonMaster
addikt
Hali
szeretnék htpc-t itthonra, van már hozzá 2,5" 1tb hdd-m
Hogy mire szeretném lenne 2 változatt:
1.-
torrent NAS CLOUD
2.
torrent NAs Cloud , win szerver AD akár vps is.újban gondolkozok, viszont nem tudom hogy miaz ami elég lenne,
nézegettem intelnuc8i5beh változatot nyilván ez a 2-es változathoz lenne már.
1-eshez akár intelnuc celeron -os 40-50e-ért +8gb ramárban is igy tudnám emghatározni , hogy
1. kategoria: 80e ft+-10e
2.kategoria: 170e ft+-10ehardver szempontból mi az ami elég lenne , nem akarok túl lőni sem a célon ,
emelet amit szeretnék hogy ha lehet akkor ne legyen ventis tehát hangkibocsájtás 0 legyen ez mind kettőre igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged