Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Trak

addikt

Nem találtam megfelelőbb topikot a kérdésnek.
    Adott egy vezeték nélküli Sennheiser fejhallgató, este ezen nézek filmet PC-ről, vagy játszok Xbox-on, hogy ne zavarjam a feleségem és a gyerekeket.
    A fejhallgaton 1 optikai bemenet van és a PC-t és az xbox-ot is optikai (SPDIF) csatlakozással szeretném rádugni. Már unom, hogy mindig átdugom a kábelt, ezért vettem egy ilyen optikai toslink elosztót:
    [link]
    Nem kell áram neki, csak elosztja a jelet, onnan kapja a bemeneti jelet ahova forgatom rajta a kapcsolót.
    A PC-t rádugtam erre, ezt egy másik kábellel pedig a fejhallgatóra, tökéletesen működik.
    Az xbox viszont nem. A kettő között a különbség, hogy a PC egy 3 méteres kábellel van rákötve, az xbox viszont egy 10-15 méteressel. Falban van elvezetve a TV-hez, xbox-hoz, azért ilyen hosszú kábellel, nem tudom máshogy megoldani.
    Ugyanoda dugtam ahova a PC-t, tehát a kábelekkel nem lehet baj, közvetlenül a fejhallgatóba dugva is megy, de az elosztón keresztül már nem.
    Lehet, hogy a 10-15 méter plusz az elosztó már sok neki és romlik, elveszik a jel?
    Egy áramba dugható (aktív??) elosztó megoldás lehet, azzal van esély a működésre?
    Találtam egy nagyon drágát magyar oldalon:
    [link]
    Külföldi oldalon találtam sokkal olcsóbban jó értékelésűt:
    [link]

Csak kérdés, hogy van-e értelme ezeket megvenni, ezzel működhet ami a nem aktív elosztóval nem működik?
    Ha van a kérdésnek jobb topik, akkor átviszem oda a kérdést.

Új hozzászólás Aktív témák