Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz devil-k #37455 üzenetére

Eddig Kodibuntu-val van tapasztalatom. Az szépen működik dedikált gépen. Telepítés után Kodi indul egyből és utána csak a Kodi-t kell belőni.

A jelenlegi fejlesztés (Kodi 16 Jarvis előtt) alpha fázisban van, ez Ubuntu Server 15.04-en megy jelenleg, vagy OpenELEC 6.XX a Kodi fejlesztőjétől. Ubuntu Server + Kodi 16 alpha jelenleg még nem a legjobb, folyamatosan változik, mert ugye most fejlesztik. + Intel részéről is olyan új dolgok jönnek majd a driverbe (HEVC mellé hybrid dekódolás + 3D wrapper...), hogy jelenleg nem tudom megmondani mi lesz a vége. Egy biztos: Haswell procik sajnos nem fognak megkapni minden újítást, pl. Haswell IGP-k nem tudják még egyszerre használni a CPU-t és az IGP-t pl. a hibrid dekódoláshoz, ez csak Braswell és Skylake sajátosság lesz.

Különböző Linux disztrókra szerintem simán felrakható a Kodi, csak akkor neked kell megoldanod, hogy az automatikusan induljon, mert ugye egy desktop OS-re raksz fel egy programot, ugyan úgy mint Win esetén.

Ha a meglévő Haswell-es gépedet akarod jól kihasználni, akkor szerintem Kodibuntu. És majd jön a 16-os pár újítással és frissebb Intel driverrel. :K Csak várd ki. :))

(#37457) btomi9:

AMD-s lapból most nem rémlik DC bemenetes, de lehet csak én nem vagyok elég tájékozott. Vagy nem DC-s elég kell egy paneltáp, mondjuk a HDplex féle HiFi változat. ;]

(#37458) sb:

1. Szerintem nem.

2. Tudom, hogy létezik ilyen, de nincs vele tapasztalatom.

3. A másik lejátszót jó ötletnek tartom. Adatoknak NAS-on a helye, ha több kliens van egy otthoni rendszerben. RPi-n szerintem OK a 24p --> OpenELEC-t használd erre. :K Inkább az Atomos stickről rémlik nekem az, hogy a 24p nem megy neki, azaz a 23,976 nem, igazi 24,00 Hz meg de. Pont ez a baja, hogy a 23,976-ot is 24,00-án játsszák le.

Új hozzászólás Aktív témák