Hirdetés
- Kínai tech-túra összefoglaló
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Légből kapott hírünk van képekkel
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
üzenetére
Én mindkettőtökkel vitatkoznék.

Egyrészt az interpoláció szerintem jó. A "mozihatás" létező dolog, de ettől még nem biztos, hogy jó. A kevésbé folyamatos, gyors jeleneteknél egy összemosódott pacát mutató 24fps-hez ragaszkodni kb. olyan mintha a bakelit recsegő hangját szeretnénk visszahallani az audiofilek.
Szóval részemről mindig interpolációval nézem a filmeket. A gyors jelenetekhez sokkal jobb, mint a 24fps. Lassú, álló jeleneteknél előjön a szappanopera hatás, de szokható az is... valamit valamiért.
Ezt az interpoláló progit még nem néztem, de meg fogom. Ellenben így látatlanban nem tudom elképzelni, hogy össze tud rakni 23.976-ból 60fps-re egy teljesen juddermentes képet. Elég lehetetlennek tűnik. A 24fps szaggatását nyilván könnyen meg tudja szüntetni, de a nem egész számú többszörözés miatt nem hiszem, hogy a telecine juddert ki tudja iktatni normálisan.
Szóval nekem még mindig szimpatikusabbak a TV-k interpolálási technikái, ahol 120fps-re 5:5 pulldown-nal egész számú interpolált kép beszúrásával a folyamatosság is megvan és a pontos időzítés is.
Én artifactokkal se nagyon találkozok, de ez nyilván forrás- és algoritmusfüggő. (SD TV adásnál is használom, ott szoktam látni artifactokat, HTPC-n HD forrásról nem.).Jó lenne ha áttérnének vmi nagyobb fps-re. Az se lenne rossz, ha nem tört lenne, mint a 23.976.

Csak ez nehéz ügy, mert a régi forrásokkal is kell valamit kezdeni. Amit meg nem igazán lehet, lásd a ma is fennálló 24p problémát is. se a reclock (TV-ben 50Hz-en való lejátszás), se a 3:2 pulldown nem a legjobb megoldás. De nekünk csak jó lenne, ha ráállnának erre a gyártók. Az mindegy lenne, hogy csak a haszonszerzés a cél.
Az a baj, hogy a csilliós felbontás meg a smart hülyeségek jobban eladhatók. De bízzunk a marketingesekben. 
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kínai tech-túra összefoglaló
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Linux kezdőknek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Anime filmek és sorozatok
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- New World - az új Amazon MMORPG
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest