Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz #75912448 #22344 üzenetére

Én mindkettőtökkel vitatkoznék. :D

Egyrészt az interpoláció szerintem jó. A "mozihatás" létező dolog, de ettől még nem biztos, hogy jó. A kevésbé folyamatos, gyors jeleneteknél egy összemosódott pacát mutató 24fps-hez ragaszkodni kb. olyan mintha a bakelit recsegő hangját szeretnénk visszahallani az audiofilek.

Szóval részemről mindig interpolációval nézem a filmeket. A gyors jelenetekhez sokkal jobb, mint a 24fps. Lassú, álló jeleneteknél előjön a szappanopera hatás, de szokható az is... valamit valamiért.

Ezt az interpoláló progit még nem néztem, de meg fogom. Ellenben így látatlanban nem tudom elképzelni, hogy össze tud rakni 23.976-ból 60fps-re egy teljesen juddermentes képet. Elég lehetetlennek tűnik. A 24fps szaggatását nyilván könnyen meg tudja szüntetni, de a nem egész számú többszörözés miatt nem hiszem, hogy a telecine juddert ki tudja iktatni normálisan.
    Szóval nekem még mindig szimpatikusabbak a TV-k interpolálási technikái, ahol 120fps-re 5:5 pulldown-nal egész számú interpolált kép beszúrásával a folyamatosság is megvan és a pontos időzítés is.
    Én artifactokkal se nagyon találkozok, de ez nyilván forrás- és algoritmusfüggő. (SD TV adásnál is használom, ott szoktam látni artifactokat, HTPC-n HD forrásról nem.).

Jó lenne ha áttérnének vmi nagyobb fps-re. Az se lenne rossz, ha nem tört lenne, mint a 23.976. :)
    Csak ez nehéz ügy, mert a régi forrásokkal is kell valamit kezdeni. Amit meg nem igazán lehet, lásd a ma is fennálló 24p problémát is. se a reclock (TV-ben 50Hz-en való lejátszás), se a 3:2 pulldown nem a legjobb megoldás. De nekünk csak jó lenne, ha ráállnának erre a gyártók. Az mindegy lenne, hogy csak a haszonszerzés a cél. :) Az a baj, hogy a csilliós felbontás meg a smart hülyeségek jobban eladhatók. De bízzunk a marketingesekben. :)

• gorbep

senior tag

válasz #75912448 #22344 üzenetére

értem az álláspontod, de a szemem jobb mint a fülem, és nagyon zavar a gyorsan mozgó részletek szaggatott vibráló ugrálása... egyszer feltűnt, és azóta rááll a szemem.... kb 5 mp alatt kiszúrom, ha valamiért leáll az interpoláció....

Új hozzászólás Aktív témák