- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
szabi__memo #21139 üzenetére
Amiket piacra dobnak azok nem ilyen felskálázott valamik? Hogy nem valós 4K filmek.
Az aplletől minden kitelik, egyáltalán nem követik a szabványokat
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #21130 üzenetére
Én nem tudom még, és nem is izgatom magam egyenlőre rajta.
De ha valaki ma filmezni akar és kell a 3D BD akkor arra a legkisebb LLano A4 vagy a Trinity A6 tuti jó, ezek le lettek tesztelve. LLanonál az összes proci tartalmazza mvc támogatás míg a Trynitynél A8-tól van, de az A6 is elboldogul vele.
-
cekkk
veterán
válasz
Patice #21128 üzenetére
Ha bejön a h.265 (ha jól emlékszem ez lesz) akkor mindenki cserélhet mindent(lejátszósok és htpc-sek is ), mert ez most nincs még támogatva hardveres szinten.
Bár ez is érdekes lesz, hogy a sas szemű barátaink mennyit vesznek észre belőle, de gondolom az összes tömörített bitet látni fogják és szívroham viszi el őket -
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21082 üzenetére
És akkor a xbmcvel jó?
Csak kérdezem azért mert, most én még mindig kétségek között vagyok, hogy az nvidia tényleg tud-e 23,976. Jah igen a nvidia CUDA vagy mit használ míg a dvxa-t meg a amd használja. Vagy hülyeséget mondok? És akkor így kellene beállítani a mpc-t is. Mindjárt utána is olvasok, lehet ez a gond nálad.
Warter
Upnp most is tud nem? Vagy csak a hálózatot látja? Majd előkeresem, nem tudom már melyik oldalon és hol olvastam.Vagy ismerős mondta
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21080 üzenetére
Én is az vagyok, de nem sok olyannal találkoztam még az informatikában ami települt és egyből tökéletesen működött volna
Hiszek én neked, csak akkor nem történik meg a freki váltás, viszont ha az ott be van kapcsolva akkor meg megkellene, hogy történjen, pont ezen csodálkoztam, hogy xbmcnél külső lejátszóként is váltja a frekiket
Bár milyen gépet használsz? Lehet ott lesz a gond, mondanám, hogy átugrok hozzád, de látom Pesti ember vagy -
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21078 üzenetére
Az mpcben ki van kapcsolva az automata freki váltás és azért érzed ezt a rángatózást, a tegnapi linkemet majd olvasd el. Mellesleg nem tudom, hogy amit használsz gép az monitorra is van-e kötve és a TV másodlagos kijelzőként van használva. Mert így is változhat a beállítás, mert ilyen esetben sokszor a mpc elindul a fő kijelzőn és amikor áthúzod a TVre akkor már ott nem vált frekit, hanem a marad a win által beállított, ellenben ha már eleve azon az asztalon indulna el akkor váltana, de BE KELL KAPCSOLNI AZ AUTOMATA freki váltást.
Itt egy kép ezt a laptopon csináltam és itt mindent 50Hzre rak, de ha tv tudja a többit akkor vagy magától felismeri, vagy pedig a tegnapi linken leírt módokon beírogatod őket.A reclok tök felesleges, mert minden tud váltani frekit, azt még talán a TMT3hoz használták, mert az nem tudta a freki váltás, a madVRhez meg erős gép kell az én AMD A4-s procim nem bír vele
multimédiás vagy vagy informatikus?
Mert oké ez a szakmád de más területek ezek, és mivel nem ismered így persze, hogy ki kell ismerni
Egyébként meg pont annyira megtudja mindenki csinálni mint egy infós, mert rengeted tutorial van fent ezen programok beállításáról.
Ajánlom ezt is elolvasni, de itt sin benne az autó freki váltás, lassan 4 éves így gondolom akkor még nem volt jelentősége. -
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21068 üzenetére
Mpcnél is be kell állítani, hogy váltson magától nem fog. http://www.homecinema-hd.com/us/tutorials/windows/htpc/mpc-hc-fullscreen-8.html
(#21069) Gabesz26
De mondhozzá, hogy winen indítva vált a tmt, ha már külső lejátszóként használod nem fog sajnos váltani -
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21060 üzenetére
Ezzel szerintem megy a BD folder is, bár én már elég régen nem kínlódtam vele
Annyi, volt, hogy a kép alsó részén 10-30 pixel vastagságú és a kép egész szélességében látható hibás megjelenítés volt, csak ott és csak akkor ha így használtam, de lehet ez már a 12ben meg van oldva nekem a 11ben ez hiba volt. 12ban meg kipróbáltam, hogy történik-e freki váltás vagy nem, nem történt így nem kínlódok vele a menü nem ér ennyit -
cekkk
veterán
Playdisc.bat :
@echo off
rem you can place your PlayDisc file in \Roaming\XBMC\userdata\
"C:\Program Files\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uLaunchTMT5.exe" E:PlayIso.bat :
Set file=%1
Set dummy=%file:iso=%
IF NOT %dummy% == %file% (GOTO playiso) ELSE (goto next)
:next
Set file=%1
Set dummy=%file:mpls=%
IF NOT %dummy% == %file% (GOTO plaympls) ELSE (goto playbdmv)
:playiso
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\VCDMount.exe" /d=0 %1
"C:\Program Files\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe" E:
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\VCDMount.exe" /d=0 /u
GOTO end
:plaympls
set pth=%1
set pth=%pth:~1,-25%
"C:\Program Files\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe" "%pth%" exit
GOTO end
:playbdmv
set pth=%1
set pth=%pth:BDMV\MovieObject.bdmv=%
set pth=%pth:BDMV\index.bdmv=%
"C:\Program Files\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe" %pth% exit
GOTO end
:end
exitplayercorefactory.xml :
<playercorefactory>
<players>
<player name="ISO_BDMV_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Users\HTPC\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayISO.bat</filename>
<args>"{1}" /fullscreen</args>
<hidexbmc>true</hidexbmc>
<hideconsole>true</hideconsole>
<forceontop>false</forceontop>
</player>
<player name="Disc_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Users\HTPC\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayDisc.bat</filename>
<forceontop>true</forceontop>
<hidecursor>false</hidecursor>
</player>
<player name="Universal_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>c:\Program Files\MPC-HC\mpc-hc.exe</filename>
<forceontop>true</forceontop>
<hidecursor>false</hidecursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<!-- Bluray ISO/BDMV -->
<rule filetypes="iso|bdmv|mpls" player="ISO_BDMV_Player"/>
<!-- Multiple files -->
<rule filetypes="m2ts|mkv|avi|ts" player="Universal_Player"/>
<!-- Bluray Disc -->
<rule filetypes="bd|ifo" player="Disc_Player"/>
</rules>
</playercorefactory> -
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21057 üzenetére
Ezzel csak annyi lesz a baj, hogy a tmt5 nem fog neked frekit váltani és ilyen esetben maximalizált ablakos módszert kell használni, és lehet a belső lejátszónál a kép alsó részén pixelesedés jelenik meg.
Szóval jobban jársz, ha azt a pár 3D filmet inkább elindítod kézzel.
Valahol megvoltak a működő fáljok, de nem találom most a gépen őket. Majd ha meglesznek belinkelem, de mondom, nem sok értelme van addig amíg a tmt ilyen esetben nem vált frekit. -
cekkk
veterán
válasz
dhcodoki #21046 üzenetére
Nekem a 03mas végű van ebből ami alacsonyabb, mivel nagy házakat linkeltél így a nagyobbat mutatom neked. Ebbe nincs táp azt még venni kell hozzá.
A logitechhez nem jár vevő egység azt külön kell venni, két fajta lehetőség van, vagy az olcsóbb "kínait" veszed ami csak készenlétbe tudja rakni a gépet és onnan vissza éleszteni, de ha kikapcsolod vele akkor távval nem tudod bekapcsolni, vagy itt a aprón árul egy srác olyat amit usb-n keresztül be is és ki is kapcsolja a gépet.
Ha imon-s házat veszel akkor ott meg is van a vevő nem kell külön venned. -
cekkk
veterán
Köszi nektek!
Akkor lehet ami van nekem panel táp(250W) az mehetne a nasba a htpc-be meg szerzek valami pico psu-t majd
Elkezdek ezen gondolkozni, hogy akkor a HP microservert eladom -
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #21036 üzenetére
Mennyi annak a fogyasztása alapjáraton és terhelve?
Mondjuk jelenleg én nem használok raid rendszert de ahhoz meg csak kellene a proci erő is, ezért nem értem ,hogy az ilyen synology nassok, hogy oldják meg olyan gyenge procival ami bennük vanVagy lehet raid kártyával?
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #21027 üzenetére
A hang kimenetet váltogasd, vagy a wasapi vagy a direct lesz jó, de inkább a wasapi.
(#21028) regger
Ha lenne valami jó alaplap procival 10-15W fogyasztással akkor lecserélném a NAS-t egy olyan alapúraHa meg htpcre is alkalmas lenne akkor lehet azt is, bár nálam megy a gép napi 2-3 órát max, ilyenkor nyáron még kevesebbet, mert kint vagyunk sokat, így annyira nem zaklat fel, hogy 40 helyett 15W, annyira hosszútávon hozná vissza a különbséget, hogy lehet nem is éri meg a csere, nasban viszont már elgondolkodtató lenne
-
cekkk
veterán
válasz
Zsmester89 #21009 üzenetére
Xbmcvel. Windows 8 kompatibilis.
-
cekkk
veterán
válasz
Zsmester89 #21004 üzenetére
XBMC lesz a te barátod
Ha csak HTPCnek kell a gép tök felesleges bele akkor proci!
(#21005) fenergie84
A hangbeállításoknál váltogasd a kimenetet, általában a wasapinál szokott jó lenni, bár az openelecet nem ismerem.
-
cekkk
veterán
válasz
tom_tol #20885 üzenetére
Nem, mert mindenképpen kell mountolni, nem ismerik a programok az ISO-t, viszont ha mondjuk total commanderben "böngészed" a filmeket és ott nyomsz egy entert akkor megtörténik a mountolás magától és a program is elfog indulni.
A TMT gyorsabb. Egyébként próbáld ki amelyik neked beválik azt használd. -
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #20852 üzenetére
Miért lenen drágább?
Legolcsóbb intel(nem is tudom, hogy jó-e ez htpcbe)
INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX 30.235 Ft (23.807 Ft)29.642 Ft (23.340 Ft)
MSI H61M-P20 (G3) 11.192 Ft (8.813 Ft)10.973 Ft (8.640 Ft)
alap lap hozzá ez így 40 ezer forintAMD:
ASROCK FM2A55M-DGS 14.093 Ft (11.097 Ft)13.816 Ft (10.879 Ft)
AMD A4-5300 3.40GHz FM2 BOX 12.837 Ft (10.108 Ft)12.586 Ft (9.910 Ft)
Ez így 26 300 forint kb.
Nekem semmi spéci memóriám nincs 1333mon döcig az 1600as tökéletesen lejátssza a filmeket az avitól a BD50ig -
cekkk
veterán
válasz
Sefter #20834 üzenetére
Liveon is van szerintem oprendszer még pedig linux alapú (nem ismerem és ezért feltételezés lesz amit most írok), de olyan lehet mint egy linux live, ami mindig valamiről újra és újra be boot-ol és az adott adathordozótól működik, de ott nincs lehetőséget elmenteni a beállításokat. Bár nem tudom, hogy ha penről meggy akkor lehet-e
Openelecvonal akkor jó ha nem amd lesz a procit, mert nem kezeli a HD hangokat. Bár most kijött a végleges, arról még nem tudok nyilatkozni.
4 giga a filmezéshez és a torrentezéshez bőven elég. -
-
cekkk
veterán
Én most azt nem értem az xbmc, hogy amik eddig benne voltak a zenei médiatárban zenék közül nem egy album eltűnt
Ez vajon mitől lehet? -
cekkk
veterán
válasz
dabadab #20810 üzenetére
Nem azt írtam, hogy ez a ház kell, hanem olyan ház kell(ha egy mp-t akarsz kiváltani akkor igen is ezek a dolgok kellenek). Akkor még semmi konkrét típust nem ajánlottam.
De értem mire írtad.Viszont ha azt nézed, hogy az embernek nincs egy logitech távja akkor igen is ez egy jó vétel most a piacon, mert egy "normálisabban"(persze ez megint egyéni preferencia, hogy kinek mi a normális és a szép) kinéző ház sajnos nem olcsó. Még a Kínában gyártott noname házak is közel 20-30 ezer forintokba kerülnek, Ugye ára van annak ha valaki a meglévő rendszerébe nem egy egyszerű mATX ázat akar oda rakni.
(#20812) dabadab
Már akinek van kedve és türelme hozzá. Én is egy erősítő házába akartam építeni de az üres házra a szerviztől kaptam egy közel 30 ezres ajánlatot
Olyan lejátszót vagy más házat meg nem nagyon találtam ami nekem tetszett volna. Ez az én bajom tudom.
-
cekkk
veterán
válasz
dabadab #20807 üzenetére
Az baj, hogy ebbol egy szot se ertek? Miert kellene ilyen draga haz? (Sot, egyaltalan haz?
Mert nem mindenki akar a szoba közepén egy pc-t látni doboz nélkül?És mondjuk én sem alatatni szeretem a gépet hanem rendesen kikapcsolni?
Most komolyan, egy openelec telepitesehez mennyi tudas kell? Nagyjabol anyam meg tudna csinalni
És a kedves openeleced tudja a 3D, tudja azt hogy ha valami szart tölt le az ember akkor kilép az xbmcből és elindít egy másik lejátszót amivel letudja játszani? Sőt tudja az openelec a HD hangok támogatását az AMDvel? Mert most épp ott tartanak szerintem, hogy nem
A gep osszerakas meg tok szokasos, az ember beledugja az alaplapba a CPU-t meg a RAM-ot, aztan keszen is van.
Én most két ember tudnék megnevezni akik nekikezdtek és nem jutottak vele előre.
-
cekkk
veterán
3 házról tudok ami onnan jött, kettő járt a kezeim között egy meg ismerősnél van, aki szintén innen rendelte. A 03mas házakra kb 3 hetet vártunk a 02esre ami még járt nálam arra kb 1.5-2 hónap volt. Ilyen jó ár mellett nem tudom, hogy van-e még nekik vagy betudják-e szerezni próbálkozni kell.
-
cekkk
veterán
Felesleges a mITX plusz árát kifizetni akkor ha olyan házat veszel amibe bele megy a mATX is és egyből spórólsz 5-10 ezret is akár.
Van kint A6 trinity 65Wos. -
cekkk
veterán
Igen kintről jöhet ennyiért.
Énszuke majd linkel neked picoPSU-t szerintem. Bár attól is függ, hogy mennyi vinyót akarsz bele tenni.
asrock+A6 biztos, hogy elég a 3D BD isohoz ismerős által kipróbálva.
Intelben megint nem vagyok otthon, hogy melyik processzor tudja az MVC támogatását és lejátszását, azt majd szerintem megint Enszuke megmondja -
cekkk
veterán
Ezt a házat megveheted kintről 25-30 között, ebbe csak táp kell és egyből nem 70 ezer.
Optikai meghajtót lényegében azt veszed ami neked tetszik, ha kell író akkor azt ha nem akkor olyat amibe nincs.
Én nem ismerem ezt az ion. de szerintem ez nem tudja az mvc-t hanem csak valami saját 3D nvidas dolgot. Az oldalon nem találok semmi használható információt. De ha nvdia gpu van benne akkor azt pl a TMT6 program jelenleg nem is támogatja. -
cekkk
veterán
Akkor olyan ház kell neked amihez jár táv és ezzel rendesen ki és be lehet kapcsolni most a legolcsóbb ilyen ház 25-27 ezer plusz ebbe kell egy táp. Ami lehet panel táp vagy PicoPSU de ezek is olyan 8-10 ezer forint külső egységgel. Vagy egy normál táp de annak is aminek jó a hatásfoka és csendes 10 ezer körül kezdődik. Teljesen passzív ház olyan 200 font körül van, de ebbe is kell táp és külön táv plusz vevő egység, mert ezekbe nincs. De értelmetlen a passzívház amikor éjjel nappal menni fog benne a vinyó.
De ez egyéni dolog ha neked ilyen kell akkor ilyet veszel
Aztán kell a procira egy csendes venti, ha még sem passzív lenne a ház ami megint 5-10 ezer forint
Ha kell a 3D akkor a Brazos felejtős mert nem tudja bár a SBS-t igen de az MVC kódolásút nem. A 3D BD hez külön lejátszó program kell a TMT vagy Pover DVD mert a sokunk által használt xbmc nem tudja a 3D BD-t lejátszani.
Azt biztos, hogy használhatóbb gépet kapsz mint egy mpvel, de nem olcsóbban sőt inkább drágábban, viszont ha valamit nem játszik le, feltelepítesz egy másik programot és azzal már meg is.
De arra készülj fel, hogy érteni kell az a gép össze rakásához és a szoftverek telepítéséhez valamint beállításához. Ezt csak azért mondom, mert voltak már akik ide jöttek, hogy ők mennyire értek hozzá aztán a hardver aprón kötött ki a htpc -
cekkk
veterán
válasz
Sefter #20758 üzenetére
Ha kis fogyasztás kell akkor intel vonal (Enszuke majd elmondja, hogy melyik lesz ott a jó), ha amd vonal akkor már az E350-450 felejtős mert hamarosan érkezik az utóda, ha jól tudom. Viszont ha mégis erre fele keresgélnél akkor azért itt lesznek korlátok szerintem a sok torrent plusz filmezés akár sok is lehet a gyenge processzornak. Ilyen esetben lehet egy Trinityi proci alul feszelve.
-
cekkk
veterán
ÚJ INFORMÁCIÓ A TMT ÉS A 3Dvel kapcsolatban!
Aki az TMT 6-t használja NVIDA-val annak nem fog menni a 3D mert kivették a támogatást. Így javasolt a régebbi 5.ös verzió használata.!
-
cekkk
veterán
válasz
Enszuke #20692 üzenetére
Mert szándékosan az intel felé akarsz terelni. Az egy 100Wos TDP processzor Míg a A6 egy 65Wos. Annak is bőven elégnek kell lenni 80Wos picopsu.
Szóval megint a leggyengébbet hasonlítod össze a legerősebbel, hogy aztán az intel legyen a nyerő. De nem is értem ha az intel olyan jó lenne mint ahogy te mondod, szinte miért csak te használod? -
cekkk
veterán
válasz
Zirowe #20672 üzenetére
Én is csak annak használom, és én nem vennék brazos-t. Hamarosan ki jön az új változata azt lehet, de brazosba már nem invesztálnék. Meg mondjuk én már az elején elvetettem.
Regger használta6 haszálja amadvr-t de nem tudom milyen procija van hozzá. Őt kérdezd meg
Vagy esetleg az mpc-hc topikban a srácok mit mondanak rá.
-
cekkk
veterán
válasz
z123456789 #20659 üzenetére
Debreceni vagy? Ha igen akkor esetleg eltudom menni és megpróbálok neked segíteni. most jelenleg ötletem sincs
-
cekkk
veterán
válasz
z123456789 #20649 üzenetére
A tv-d belső lejátszója tudna 3d BD-t kezelni?
Megoldjuk ne add fel -
cekkk
veterán
válasz
z123456789 #20647 üzenetére
Én nem látom az mvc támogatást ami kellene a 3Dhez. Már mint a 3D BDhez.
De lehet én tévedekSupport for HDMI including GPU accelerated Blu-ray 3D support (Blu-ray 3D playback requires the purchase of a compatible software player from CyberLink, ArcSoft, Corel, or Sonic), x.v.Color, HDMI Deep Color, and 7.1 digital surround sound will be added in a Release 260 driver. Upgrade your GPU to full 3D capability with NVIDIA 3DTV Play software, enabling 3D gaming, picture viewing and 3D web video streaming. See www.nvidia.com/3dtv for more details.
Utána meg ezt írják, akkor csak tudja. Esetleg ha újra telepíted a TMT-t?
-
cekkk
veterán
válasz
z123456789 #20634 üzenetére
Egyáltalán képes rá a számítógéped, hogy kiküldje a 3D-t?
Nvidiaban nem vagyok otthon, melyik videó kártyád van?Mondjuk nekem nem 3D-s a tv-m, de mégse inkativ ez a lehetőség amit írsz, lehet meg kellene próbálni, hogy monitor nélkül a tvre dugod rá egyből és úgy kapcsolod be a gépet.
-
cekkk
veterán
válasz
z123456789 #20632 üzenetére
mkv-t szeretnél vagy BD filmeket?
Egyébként a TMT5 vagy a TMT6 is tudja de a TMT6ban benne van egy védelem aminek a neve nem jut eszembe
-
cekkk
veterán
válasz
mandju #20614 üzenetére
Hát ha azt mondod, hogy a DTS core és a DTS-HD között hallasz azt elhiszem, de hogy a LPCM és DTS-HD
között igen azt már fenntartásokkal kezelem.De úgy használd, hogy teljesen elégedett legyél, ha neked úgy megnyugtató akkor úgy.
Házimozis topikba ne kérdezd meg mert jönnek a denevérekén véltem hallani és látni különbséget
Na szóval akkor pontosan mi között láttál különbséget, és pontosan mi között hallottál?
-
cekkk
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest