- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #37686 üzenetére
Korábban ígértem egy táp zaj mérést. Hétvégén nekiálltam, de problémásabb, mint gondoltam. Sajnos egy mérőfejjel nem megy a dolog, mert annyi a zajt szed össze, hogy értelmetlen a mérés. A picoPSU táp kimeneti lábaihoz amúgy is nehéz a hozzáférés így a differenciális méréshez szükséges két mérőfejes hozzáférés fizikailag nem jött össze. Annyira meg nem voltam motivált, hogy szétszedjem a gépet és mondjuk mérőpontokat forrasszak az alaplapra. Ráadásul a szkóp differenciális mérésnél mutatott érdekes jelenségeket.
Szóval elnézést, de ez nem jött össze... -
Celtis
veterán
válasz
tupacamaru #38033 üzenetére
Beállítások/Video/Fájl lista/alapértelmezett művelet (vagy valami ilyesmi)
-
Celtis
veterán
válasz
Borisz76 #38026 üzenetére
Nekem nem igazán világos mit csinálsz.
Van egy másik gépen futó Kodi, aminek a médiatár adatbázisához akarsz szinkronizálni? Mi az, hogy letárolod a film infokat a folderekben?Egyébként szerintem te valami nagyon egyszerű dolgot akarsz felesleges munkával megoldani. Mi a cél, hogy magyar legyen vagy az, hogy ne a netről töltse le? Gondolom az előbbi. Ehhez pedig csak egy megfelelően beállított scraper kell. Letöltöd a filmet egy mappába, és a Kodi magától betszi a médiatárba, leszedi hozzá a filmcímet, borítót, tartalmat magyarul, anélkül, hogy egy gyufaszálat kéne keresztbe tenned.
Nekem is minden magyar, pedig már fogalam sincs, hogy mikor piszkáltam kézzel utoljára a film infókat. -
Celtis
veterán
válasz
coolrob #37958 üzenetére
Ha mondjuk másodpercenként érzel egy-egy döccenést, az beállítási hiba. Ha az a bajod, hogy nem olyan folyamatos a kép, mint pl. a barátok közt a TV-ben, akkor rosz hírem van, mert a 24 kocka, az csak 24 kocka másdpercenként. Lehet interpolációt bekapcsolni a TV-ben, de akkor pont a moziélményt veszíted el.
Egyébként a TV beállításait érdemes megnézni, melyik beállítás való 24p-hez. Nekem is Sony van - régebbi- de most nem tudom megmondani mit kell állítani, de a dobozból kivéve nagyon nem lesz jó.Amúgy a Kodi helyesen tudja a 24p, ha egyébként a hardver támogatja. A kulcs, hogy a kijelző frissítése igazítása a filmhez be legyen kapcsolva.
-
Celtis
veterán
válasz
torkis #37937 üzenetére
Én még olyanabb tápot vettem anno. Beépítés előtt megmértem alacsony, közepes és nagy terheléssel is, és egyenletes 80-81% volt a hatásfoka. Szerintem ez nem olyan rossz.
Még tartozom egy zajméréssel és hogy mit csinál vele a PicoPSU. Amint lesz egy kis időm megcsinálom és közzéteszem itt.
-
Celtis
veterán
válasz
Skillet #37916 üzenetére
Igen, a pucolás csak tovább koptatja a pogácsák vezető bevonatát. Én apró alufóliát szoktam ráragasztani a pogácsára. Sajnos nem találtam még olyan ragasztót, ami stabilan megfogja, de van úgy, hogy sokáig a helyén marad.
Vettem már pót pogácsát is. Kis kör alakú vezető gumi lapocskák, de azt végképp nem tudom mivel rábírni, hogy rajta maradjon, ráadásul túl vastag is. Az alufólia jobb. -
Celtis
veterán
válasz
Borisz76 #37888 üzenetére
Használd az Universal Movie scrapert és azon belül a TMDB-t a címeknek és tartalomnak, persze preferált magyar nyelvvel.
Pontosan nem tudom milyen információkat milyen sorrendben néz a scraper, de nálam pl van egy "filmek" mappa a NAS-on. A kölcsönzőből oda kerülnek a filmek. Van ami saját mappába van ami csak fájlként, ahogy kiadja. Én legalábbis nem foglalkozom vele.
99%-ban ezzel elboldogul a scraper. -
Celtis
veterán
válasz
PistiSan #37867 üzenetére
Valószínűleg neked elég egy Raspberry Pi is. Na jó, kell hozzá még egy SD kártya. Ha sokallod az árát, az ebay-en kb. 2/3 áron is kijön.
A NAS-t hosszú távon is tartsd inkább külön. -
Celtis
veterán
Hogy mi van a szerveren, az tök mindegy.
Hogy mit látsz, az a scraper beállításain múlik. Ha előbb hozzáadtad a forrást (hálózati folder a filmekkel) majd utána állítottad be a scrapert magyarra, akkor az a korábban beállított forrásra nem vonatkozik.Lépj be a forrás tulajdonságaiba, nyisd meg onnan a scraper beállításait. Ha minden OK, akkor is állíts valamit oda-vissza, hogy legyen változás, persze úgy, hogy címnek a magyar nyelv legyen végül beállítva. Ments el a scraper beállításait, és lépj ki belőle. Ezután a Kodi megkérdezi, hogy frissítse-e a beállításokat az adott elérési úton. Engedd neki, és akkor befrissíti a filmeket.
Szerintem így menni fog, habár számomra is rejtélyes a működése. Én pl nem tudom elérni, hogy egységesen magyar legyen a műfaj. Hiába állítok be mindent az elején, a végeredmény a legjobb esetben is fele-fele magyar és angol műfaj elnevezés.
-
Celtis
veterán
válasz
gyurczy #37711 üzenetére
Ok, de engem az érdekelne, hogy valaki vakteszten különbséget tud a rendszer digitális tartományában történt változtatásai között. Olyanokra gondolok, mint pl. HDMI kábel, PC tápegység, operációs rendszer stb. hatása a hang, illetve képminőségre, ha azok egyébként magát a digitális információt nem befolyásolják. Nem tudom érthető-e.
Magam teljesen szkeptikus vagyok ezen a téren, de tényekkel meggyőzhető.A tápot meg fogom mérni, sőt van egy hagyományos labortápom is. Meghajtom majd azzal is a PicoPSU-t és megnézzük mit csinál vele.
-
Celtis
veterán
válasz
Mezga Aladár #37702 üzenetére
Minek tapsolsz? Komolyan gondoltam amit írtam. -
Celtis
veterán
Én ugyan méág nem próbáltam soha, de a Tvheadned backend tudja azt, hogy egy csatornához több service is van rendelve. Hogy ezek közül hogyan választ arról fogalmam sincs. Azt sem tudom, hogy az iptv forrásokat is a tvheadenddel veszed-e.
De ha mondasz egy-két ilyen stream forrást, lehet kipróbálnám.
-
Celtis
veterán
válasz
tozso76 #37545 üzenetére
Két alapvető megjegyzésem lenne.
1. Openelecben semmilyen drivert nem tudsz frissíteni. Kár is próbálkozni. Már korábban is leírtam, hogy az Openelec rendszer egy read-only fájlrendszerben van. Futás közben nem módosítható. Az említett második hozzászólásban ott a link Openelecesek részére, ahol a javítást tartalmazó komplett Openelec build letölthető. Egyszerűen a letöltött .tar fájlt be kell másolni az update mappába és újraindítani a gépet.
A leírt parancsok egyéb linux rebndszerekre vonatkoznak.2. Windows alatt is pontosan ugyanolyan sime 24p-s lejátszást kell kapnod. Ha nem, akkor az egyértelmű beállítási hiba, nem a Windowsos rendszer hiányossága.
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #37445 üzenetére
Azért nem tűnik olyan nehéznek. Elég jó támogató fóruma van az Openelecnek. Pl. Network témakör
A hang dologra pedig kaptál tippet.Az, hogy a samba megosztás néha nem látszik, nálam is előfordul, de nem zavar különösebben, lévén csak konfig meg logfájlok miatt akarom néha elérni a htpc-t. Viszont 2. 3. kísérletre megy. Amúgy is windows hibának gondoltam., mivel a nassal is szokott ilyet játszani. Mondjuk ha média fájlokat akarsz elérni, akkor ez nyilván bosszantó. Ha jól látom a fórumon az NFS-t javasolják inkább.
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #37440 üzenetére
Windowsos beidegződés.
Az OE-t nincs értelme újratelepíteni. A teljes rendszer egy read-only fájlrendszerben van. Ha akarod sem tudod módosítani. Legfeljebb a konfigurációt, felhasználói adatokat és addonokat tudod kisöpörni az alapbeállítások visszaállításával.
Itt sajnos (vagy inkább szerencsére) ha hiba van, akkor annak az okát kell megszüntetni. Az esőtánc nem segít.
Természetesen van, hogy upgrade kell... -
Celtis
veterán
válasz
asanotadanob #37429 üzenetére
Igen, működhet. Nekem is hasonló van, csak Sony TV és LG soundbar.
Van viszont néhány megjegyzésem.
- Bekapcsolni csak Asrock alaplapot tudsz, a többi csak alvásból tud felkelni. De ez nem a CEC-től függ.
- Én a HTPC-t nem a soundbar bemenetére kötném, hanem direktben a TV egy szabad HDMI portjára. Nekem is így van, mert a soundbaron nem is megy át minden HMDI formátum.
- Nekem a TV nem túl üzembiztosan kapcsolgatja ki/be a soundbart, ezért a HTPC (Openelec/kodi) CEC menüjében van beállítva, hogy a HTPC vezérelje az erősítőt, de a TV-t ne. Ennek előnye, hogy ha zenét akarok hallgatni, és bekapcsolom a HTPC-t, akkor a soundbar is bekapcsol, de a TV nem. A TV-vel viszont minden bekapcsol.
- A CEC jó dolog. -
Celtis
veterán
válasz
dagobah #37316 üzenetére
Pedig ez a világ legegyszerűbb dolga. Belépsz a programok menüpontba és futtatod az Openelec setting-et. Ebben van egy Backup vagy Mentés lehetőség. Ha ezt lefuttatod, a backup folderben keletkezik egy zip fájl, ami minden felhasználói beállítást és fájlt tartalmaz.
Az új rendszeren, gépen HDD-n, akármin telepítesz egy szűz Openelecet, bemásolod a backup folderbe a mentett backup fájlt, és ugyancsak az Openelec settingsben kiválasztod a helyreállítást. A végén a rendszer újraindul, és minden pont ugyanolyan lesz mint korábban.
Ha közben OE fő verziót váltasz (pl. 5-ről 6-ra), akkor egyes addonok lehet, hogy nem fognak futni rendesen kompatibilitási problémák miatt, de ez akkor is meglenne, ha csak simán upgrade-elnél.
Backupot egyébként is érdemes néha csinálni.
-
Celtis
veterán
válasz
fausto #37217 üzenetére
1. Nálam volt hasonló nemrég, hogy egy addont nem akart telepíteni, de felraktam másikat és után ment a problémás is. Ha nyomsz egy bal gombot a repository listában, akkor tudod frissíteni. Hátha az segít. Vagy keresgélj a neten, hátha valahonnan letölthető a zip fájl. Gondolom Google-od van.
2. Csak egy halvány tipp. A Kodiban a 3D film formátuma és az, hogy a megjelenítő felé milyen 3D formában küldi tovább az két különböző dolog. Tehát lehet, hogy a filmed Half-SBS, de a TV felé már Half-OU-ként megy, ami végeredményben a felbontás negyedelése. Ellenőrizd a 3D beállításokat.
-
Celtis
veterán
válasz
canniball #37193 üzenetére
Köszönöm a bizalmat, de te is nagyon helyesen írtad, hogy CEC adapter szükséges ehhez funkcióhoz. Nem tudok olyan alaplapról vagy video kártyáról ami támogatná a HMDI-CEC-t.
Pedig filléres cucc lehet. A Raspberry Pi-k pl. tudják és egy komplett RPi olcsóbb, mint egy CEC adapter. -
Celtis
veterán
válasz
Ekkosh #37160 üzenetére
Az USB DAC-os teszt jó, nem kell kábellel vacakolnod...
Hát az erősítőd nincs a topon. Az előfok és a végfok között "megy be" a sercegés. Érdemes lenne kipróbálni egy másik, de kommersz erősítővel.Ha van otthon bármilyen földeletlen elosztót, hosszabbítód, akkor próbáld meg abba dugni a notebook töltőt, csak azért, hogy a földhurok hipotézist megerősítsük. Csak a notebook töltőt és csak a próba erejéig! A HTPC-t ne próbáld így!
-
Celtis
veterán
válasz
Ekkosh #37149 üzenetére
Ha nincs RCA kábeled, akkor hogyan próbáltad ki? A DAC benne maradt a láncban?
A zaj mértéke amit leírtál arányos a töltő terhelésével.
Az nagyon fontos információ, hogy az erősítő hangerő szabályozója hogyan hat a hangra. Ha leveszed a hangerőt nullára, akkor megszűnik a zaj?
A notebook töltőjének 220-as dugója földelt? -
Celtis
veterán
válasz
Ekkosh #37131 üzenetére
Ha jól értem, a HTPC-tól függetlenül, a notebookról is van zaj.
Kezd a legegyszerűbb felállással. Csak notebook és erősítő összekötve (3,5Jack->RCA kábellel)
Mi a helyzet akkuról, tápegységről?
Mennyire hangos a zaj? A hangerő állításával változik?Egyébként földhurok bármilyen zajt behozhat, nem csak 50Hz-es brummot. Aki pl. próbált már autóban az erősítőre kötött telefont tölteni, az tudja mire gondolok.
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #36846 üzenetére
Most akkor optikán megy a hang vagy HDMI-n? Ha mégis optikán megy a hang egy erősítőbe és HDMI-n a kép a TV-be, akkor siethet a hang, ugyanis a TV késlelteti a hangot, hogy a képpel szinkronban maradjon, de az erősítő nem.
Mondjuk azt sem értem, hogy hogyan veszed észre az eltérést, ha azt sem tudod megállapítani, hogy siet-e vagy késik a hang.
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #36830 üzenetére
Igen, transmission kliens az könnyen felrakható Openelecre. Nem ismerem a másika említett klienst, de szerintem a TM is minden alapvető igényt kielégít. Többféle módon is elérhető. Van saját webes felülete vagy a PC-den futó remote alkalmazással tudod kezelni, stb. Nem fogsz benne csalódni.
-
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #36818 üzenetére
Mindenképpen valami passzív tápot tennék bele.
Az Openelecfut pendrive-ról. A 16 giga még sok is neki. Inkább kisebbet, de minél gyorsabb USB3-ast vegyél. Önmagában az USB3 még nem garantál semmit. Nem is a rendszer miatt (az az elején betöltődik a RAM-ba és kész), hanem az egyéb fájlműveletek miatt, mint pl. a borítók beolvasása.
RAM-ból elég 2GB is. -
Celtis
veterán
válasz
devil-k #36741 üzenetére
Az USB telepítő ilyet nem tud szerintem. Kézzel kell bemásolni a system és kernel fájlokat.
OE dual bootHa csak kipróbálni akarod az OE-t akkor pedig telepítsd egy másik pendrivera inkább.
-
Celtis
veterán
válasz
Blabcsi #36731 üzenetére
Mivel lelkes Openelec újonc vagy ezért a mai bónusz neked.
Ha belépsz SSH (tudod putty.exe-vel, username:root, password: openelec) majd beírod ezt a parancsot:
kodi-send --action="TakeScreenshot"
akkor a screenshots (vagy amit beállítasz) mappában ott lesz a képernyőmentés és nem kell fényképezned.Ha rendes billentyűzet van rádugva a gépre, akkor nem kell az SSH sem, csak a PrintScr gombot kell megnyomni.
-
Celtis
veterán
válasz
gjanner #36495 üzenetére
Pénzkidobás...
Az eleknek elég egy USB3 pendrive is rendszernek, de ha ott a HDD, az sem kell. Az egész 120 MByte. Egyszer betölt és kész. Kb. semmit nem gyorsít rajta az SSD.
Az eleknek elég 2GB RAM, azt sem fogja kihasználni.
Az eleknek "elég" egy integrált lap FM2 helyett.Én is pont így indultam. FM2 lap, AMD CPU, 4GB RAM, SSD, Pico PSU, 120W tápkocka. Aztán lecseréltem egy QC5000-es lapra. 2GB RAM-ot kivettem. Felhasználói szemmel nincs visszalépés.
Ma már DC tápos lapot vennék, a pico PSU is felesleges.Sőt szerintem a Harmony is felesleges, de az másik téma.
-
Celtis
veterán
válasz
mézespálinka #36370 üzenetére
Árban a felső határ a csillagos ég, de hogy legyen fogalmad az alsóról, az mondjuk 20 ezer forintnál kezdődik.
Ennyiért lehet venni egy RPi2-t táppal, házzal SD kártyával. FullHD, 3D simán megy vele. Ha CEC képes a TV, akkor távirányító sem kell hozzá. Abszolút vállalható konfig. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
aquariusaqua #36314 üzenetére
Igaz, hogy én ritkán használom, de eddig mindig talált magyar feliratot, általában többet is. Lehet, hogy csak szerencsém volt...
Végül is ízlések és pofonok. Ha neked jobban bejön a vlc, akkor azt kell használni. -
Celtis
veterán
válasz
aquariusaqua #36296 üzenetére
Én bizony nem foglalkoznék egy percet sem vele, hogy van-e ott nyelvi fájl meg mi a kiterjesztése.
Tedd fel az opensubtitles.org addont. Ezzel a file elindítása után kb. 5 másodperc a kívánt felirat beszerzése. Na, ilyenek miatt jó a Kodi, ha esetleg a médiatár funkció önmagában még nem győzött meg. -
Celtis
veterán
válasz
dagobah #36085 üzenetére
Szerintem pont az Openelec alá nem sokat számít az SSD. Az egész rendszer kb 150MB, ezt egy USB pendriveról is pillanatok alatt behúzza. Emellé jönnek a pluginek és a felhasználói adatok (borítók ilyesmi). Az egész pár száz megabájt.
Nekem pl. egy 16GB-os SSD-n van az OE. Bőven elég az is.
(Azért nem pendrive-ot használok, mert az újabb OE releasek nem engedik a sleep módot ilyenkor.)Egyébként az SSD kezeléstől nem kell félni. Egyrészt az írási mennyiség elenyésző, másrészt sztenderd linux driver kezeli.
-
Celtis
veterán
válasz
canniball #35875 üzenetére
De, az újabb Asrock lapokat lehet kikapcsolt állapotból is USB-ről indítani, de annyi kell hozzá, hogy előtte az operációs rendszer állítsa le a rendszert. Ha csak ráadom a tápot az alaplapra, akkor nem működik. Ez első bekapcsolás kézzel kell, hogy történjen.
Ahogy Oszilaci is írja, Openelecnél az alaból működik. Windows 7 esetén mintha olvastam volna itt, hogy van valami USB power beállítás, ami befolyásolja ezt a működést. Az biztos, hogy az USB porton kell legyen táp a gép kikapcsolt állapotában is (világítós pendriveval vagy telefont töltéssel ellenőrizhető).
Ami még buktató lehet, hogy melyik gombra reagál az alaplap. Esetleg erre vonatkozó beállítás is lehet Biosban (mouse/any key/power button stb). Érdemes lehet először rendes billentyűzet és egér rádugásával kitapasztalni a viselkedést majd utána a távirányítóval próbálkozni.
-
Celtis
veterán
válasz
90Quiet #35774 üzenetére
Anno én is lelkesen pakoltam be a magyar fordításokat a tmdb-re. Úgy emlékszem volt, hogy 1-2 nap után frissült csak be egy-egy film a htpc-n, pedig a weben ott volt magyarul minden. Értelmes magyarázatot nem találtam rá. Talán nem közvetlenül a weboldalról parse-olja, hanem van egy köztes adatbázis, ami ritkábban frissül.
Szóval próbáld meg esetleg pár nap múlva frissíteni a film információt, hátha akkor megjavul. -
Celtis
veterán
válasz
_Smooth #35682 üzenetére
Pedig milyen szép a marketingje. De mielőtt ráhúznánk a kábelre a vizes lepedőt, érdemes lenne tesztelni egy másik USB tápforrással. (legalább fél amperes telefontöltő vagy PC USB port). Ha azzal is ott a szivárvány, akkor ez a kábel is ugyanolyan ócska. (Ha vastagabb vezetőből is van a kábel, a 2m hossz ronthat az ellenálláson.)
-
Celtis
veterán
válasz
Reaper #35662 üzenetére
1. Ha nem lenne meg a HDD, akkor egy Raspberry PI2 is megfelelne. De egy tápegységes SATA-USB átalakítóval a HDD is ráköthető. Ez olcsó és teljesen passzív megoldás. Külön előnye, hogy a TV távirányítójával kezelheted a megszokott Kodi felületet.
2. Olcsó megoldás lehet egy használt E350 Brazos konfig vásárlása, esetleg egy 450-es passzív hűtésű.
3. Új alaplapok közül valamelyik passzív J1900 tökéletesen megfelel. Lehet DC tápbemenetes vagy ha ez nem, akkor érdemes paneltápos házat keresni hozzá. A teljesítmény igénye nagyon alacsony, bőven 50W alatt.
Erősebb cucc szerintem nem kell neked. Ha Windowsra nincs szükséged 2GB RAM bőven elég.Az utolsó két esetben a távirányításra megoldást kell még találni. Ez lehet egy olcsó MCE távirányító+USB-s IR vevő, de ha távirányítóról akarod bekapcsolni is a gépet, akkor Asrock alaplapot válassz.
-
Celtis
veterán
Kodi PVR backend választék különféle OS-eken.
Én csak a Tvheadendet használtam. Abba sok időt öltem. Még egy csatornaszerkesztőt is kiizzadtam hozzá, mert eredetileg a GUI képtelen volt több ezer csatornát kezelni.
Windowsos backendekkel nincs tapasztalatom. -
Celtis
veterán
Az számít normálisnak, amit az Openelec vonatkozó fórumában megvételre javasolnak. Végeredményben az említett mellényúlásaim is működnek, csak macerásabb. Például vannak speciális Openelec buildek TBS driverekkel. Működik is vele tökéletesen, de ha nekem kéne a dualaudio-s Openelec build is, akkor azt vagy megépítem magamnak (a két módosítás összevonásával) vagy eldöntöm, hogy melyik ujjamba harapok. Az utóbbit választottam.
-
Celtis
veterán
Ennél a helynél olcsóbban nem találtam normális, új tunert.
-
Celtis
veterán
Én két enigmás boxot váltottam ki HTPC-vel. Az Enigma azért igencsak kiforrott (legalábbis dreamboxon). Nagyon stabil. Sajnos ezt a HTPC még nem tudja. Mindennapos az ilyen-olyan bizonytalanság, de azért a család nőtagjai is gond nélkül használják, ami azért jelent egy szintet (a kezelhetőségre vonatkozóan!)
A tuner kiválasztásánál nagyon oda kell figyelni. Én pl. kétszer is belenyúltam. A TBS jónak mondott, de a driverei problémák miatt nincsenek benne az alap Openelecben. A másik meg a Tevii, aminek meg nics rendes támogatása. A DVBSky jónak tűnik viszont.
-
Celtis
veterán
Azért meg lehetne célozni a HTPC felhasználókat is, hiszen azért nem annyira ritka felhasználása ezeknek. A topic létezése is bizonyítja, hogy emberek ilyen célra vesznek ilyen lapokat. Meg úgy tudom az asztali PC piac már nem annyira hasít.
Legalább egy gyártó egy termékénél tenné rá. Ha már egy RPi-ra ráfér, akkor beleférne egy komolyabb alaplapba is. -
Celtis
veterán
válasz
eastsider #35390 üzenetére
A keyboard.xml fájlt a /usr/share/kodi/userdata/keymaps folderbe kell tenni. Csak a Kodi újraindítása után kerül érvényre a változás.
Egy kis minta amit egyszer csináltam
<!-- My mappings for Unbranded MCE remote -->
<keymap>
<global>
<keyboard>
<power>XBMC.ShutDown()</power> <!-- Power button -->
<three mod="ctrl">ContextMenu</three> <!-- Full screen -->
<d>FastForward</d> <!-- Desktop icon -->
<o mod="ctrl">Rewind</o> <!-- Folder icon -->
<four mod="ctrl,alt">XBMC.PlayMedia(special://profile/playlists/music/Lista-Sarga.m3u)</four> <!-- Yellow -->
</global>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<f4 mod="alt">ShowSubtitles</f4> <!-- Close icon -->
<launch_mail>NextSubtitle</launch_mail> <!-- Mail icon -->
<one mod="ctrl,alt">AudioNextLanguage</one> <!-- Green -->
</keyboard>
</FullscreenVideo>
</keymap> -
Celtis
veterán
Tapasztalatom szerint az MCE vevő billentyűzet lenyomás kódokat küld, így Kodiban pont ugyanúgy kell mappelni a gombokat Windows és Linux alatt is. Sőt az MCE is ugyanazokat a gombnyomásokat küldi oprendszertől függetlenül. Tehát szerintem az a keyboard.xml fájl,ami Windows alatt jó volt, Linuxon pont ugyanúgy kell, hogy működjön.
Itt van némi tipp a mappelésekhez MCE távirányító esetén. Pl. a zöld gomb valószínűleg alt+ctrl+1 nek felel meg.
-
Celtis
veterán
válasz
_Smooth #35205 üzenetére
Amit ajánlottam az kizárólag azt akadályozza meg, hogy a Pi bekapcsolja a TV-t. Minden más CEC funkció működni fog. Azt is érdemes kikapcsolni, hogy a TV leállításakor leálljon vagy sleepbe menjen a Pi. (Megtalálod a menüben) Ugyanis kikapcsolni még lehet, de utána nekem csak tápelvétellel éled újra a Pi.
Ha a TV-d bír 0,4A-t és a Pi-ben csak egy SD van, akkor az ajánlott kábellel a színes négyzet el fog tűnni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NBA és kosárlabda topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged